Poleci mi ktoś filmy podobne choć bardziej do Czarnobyla i Blair With niż PR. Kurde na szybko pisalem nie musza byc krecone z kamery w sumie Czarnobyl nie byl.
Paranormal jest dość nudne oglądałem Entity i Activity 1-2 i nie ciągnie mnie do 3 i 4 bo pewnie będą takie same fabularnie i to samo będzie się działo = zero nowych pomysłów.
fajny jest Grave Encounters:) może jest podobny bardziej do PA niż do BWP ale mi sie podobał :P
jest już 2 część Grave Encounters ale chyba jeszcze nikt napisów nie zrobił: ) ..trzeb czekać..:P a jak sie film podobał?:P
Ponoć dobrze spisują się napisy hiszpańskie przetłumaczone na polskie w google translatorze. Ale nie potwierdzę tego, bo nie sprawdzałem. Sam oglądałem w oryginale po angielsku. Film nie ma jakiejś skomplikowanej fabuły (podobnie jak jedynka) i podstawowa znajomość angielskiego w zupełności wystarcza, żeby ogarnąć, o co biega.
akurat w takich filmach kreconych kamerą ważny jest lektor pl ;) z napisami jakoś nie mogę sie skupić ;) Ostatni egzorcyzm też był w typie dokumentalizowanym ponadto..
no Ostatni egzorcyzm też oglądałem ; ) mi sie podobał i czekam na 2 część bo z tego co wiem ma powstać
napisałem w temacie filmy podobne do Blair Witch czyli oglądałem :)
Jutro obejrzę ten Grave Encouters bo cos mi wypadło.
Obejrzyj koniecznie, jeśli jeszcze nie widziałeś. Tylko nie licz na jakieś super efekty. Ten film przeraża klimatem. Trochę jak Blair Witch Project, tyle że akcja dzieje się nie w lesie, a w opuszczonym szpitalu psychiatrycznym. Więcej nie piszę, bo wyjdzie spojler.
Blair witch projekt powiem Ci, że na pewno nie jest pierwszym filmem kręconym z ręki. Znam wcześniejszy i według mnie znacznie lepszy tj. "Porwani przez obcych".
Jeśli chodzi o filmy kręcone z ręki tzw. Found footage to polecam:
V/H/S
The Tunnel - świetny horror w stylu blair
Project X
Apollo 18
Obejrzę Tunnel , project -x widziałem 10 minut i juz mnie poirytował ten głupi nastolatek. Poza tym to komedia ja szukam horroru lub thrillera.
Jako ekspert w dziedzinie filmów tego typu polecam : The Tunnel, Noroi the Curse, Cursed Film oraz 2 sezony serialu Paranormal Witness.
Project Monster
Rec
REC 2
The Blair Witch Project
Paranormal Entity
The Dinosaur Project
Greystone Park
Noroi
Haunted House Project
7 Nights of Darkness
Bigfoot: The Lost Coast Tapes
The Tunnel
The Colingswood Story
Grave Encounters
Grave Encounters 2
Rec 3: Genesis
388 Arletta Avenue
Tape 407
Evil Things
The Devil Inside
Exhibit A
In Memorium
Alien Abduction: Incident In Lake County
Alone With Her
Megan Is Missing
The Last Broadcast
Welcome To The Jungle
Evidence
Wiele z nich to badziew ale niektóre całkiem spoko ;D
Emergo ( http://www.filmweb.pl/film/Emergo-2011-605576 )
Amityville Haunting ( http://www.filmweb.pl/film/Amityville+Haunting-2011-636840 )
A są może, któreś z tych filmów wydane na DVD z polskim lektorem? Albo na torrentach, ale z lektorem...
Niektóre na pewno: blair witch project, rec, rec 2 ,rec 3, grave encounters te powinny byc. Co do innych to wątpie
Grave encounters właśnie nie ma. A mój telewizor nie wyświetla napisów, stąd moje pytanie;P
a łowca trolli widziałeś?? http://www.filmweb.pl/film/%C5%81owca+trolli-2010-597615
Przede wszystkim te:
Cannibal Holocaust 1980
Blair witch project 1999
Rec 2007
Paranormal Activity 2007
Project Monster 2008
Grave encounters 2011