Jak wyzej, czyli jakby ta matka bilogiczna wyatta "zamieniała" inne matki? Czy o co chodzi?
Jeżeli człowiek poprosi demona o majątek lub władzę musi mu oddać pierworodnego syna.
Jak wiemy Hunter (pa4 Wyatt) był pierwszym urodzonym chłopakiem w rodzinie Katie i Kristi.
Demon przejął kontrole nad Katie po to by przyniosła mu Huntera. Widocznie Hunter został w jakichś sposób odebrany Katie i trafił do nowej rodziny, czyli z tej z pa4. Robbie, dziecko, które zaadoptowała Katie widziało tego ducha i to właśnie Robbie miał sprowadzić Huntera do Katie.
W pa4 mamy mówione, że aby rytuał się udał potrzebują czystej osoby (Alex - dziewicy). Katie i duch zabija wszystkich z rodziny Alex, aby nic im nie przeszkodziło i żeby nie było świadków.
Te kobiety na końcu filmu były to czarownice. Przybyły na rytuał oddania dziecka (Huntera) demonowi, a Alex była złożona w postaci ofiary (dziewica).
a to wszystko wiesz z...? Oglądałam wszystkie 4 części ale jakoś sama z siebie bym na to nie wpadła.
o co chodzi z tym majatkiem i prosba? nie widzialem by gdziekolwiek to bylo pokazane. czy po prostu od tak to sie wszystko zaczelo...? ze czarownice namierzyly dana rodzine od tak po prostu bo byla pod reka....?
a ogladales trzecia czesc? tam jest pokazane, nie koniecznie prosba o majatek czy cos takiego, ale to ze babcia katie i kristi byla czarownica i ze razem z innymi czarownicami wydaly kristi demonowi i jej pierworodny syn mial byc mu oddany
no raczej nie mial nic wspolnego z tym ze go zabila... on byl jej chlopakiem a ona po prostu zostala opanowana przez demona... jesli ogladasz uwaznie 2 pierwsze czesci to zobaczysz ze to jak w pierwszej Katie go zabija to w drugiej w mniej wiecej tym czasie przychodzi po Huntera. demon zabil Micah zeby nie stal na przeszkodzie tak jak najprawdopodobniej zabil reszte rodzinki z PA2
Ale nadal nie wiem (albo przeoczyłem) skąd demon wziął się w PA3. Katie i Kristi nagle zaczęły go widzieć i z nim rozmawiać.Wyjaśni ktos? i skąd Hunter wziął się u rodziny z PA4? FIlm ogólnie oceniam dobrze tyle że czasem brakuje w nim sensu i powoli staje się troche bierny. Wiadomo... Zjawia sie demon, ktoś chce to nagrać (po co?), potem sie boją, nikt nawet nie próbuje z nim walczyc w jakikolwiek sposób co jest nieco dziwne (W jedynce tylko katie chciała wezwać egzorcyste), jakby sami chcieli aby to sie nadal działo, częste kuszenie demona aby coś zrobił (przykład - w dwójce ta młoda wychodzi w środku nocy na dwór, bo usłyszała kroki...).
Jednak historia jest dość ciekawa a film robi to co najważniejsze - straszy :)
Prosiłbym jeszcze o odpowiedź na moje pytanie.
ODPOWIEDZI Rychuy:
1. Demon sie wzial stad ze babka Katie i Kristi byla czarownica i paktowala z demonem. Prawdopodobnie za wladze i bogactwo obiecala demonowi męskiego potomka na którego wspolnie z demonem czekala. Caly sabat czarownic czekał. Córka Babki (matka Kristi i Kate) nie miała męskiego dziecka przez co Babka sie denerwowała. W koncu zabila corke i czekała az któraś z wnuczek urodzi męskiego potomka. Tak się stalo byl nim Hunter. Babka jak widac nie dozyla tej chwili urodzenia Huntera. Wiec dopełnieniem przysięgi zajął się sabat pozostałych czarownic.
2. Tego nie wiadomo Katie oddala Huntera do adopcji, a sama adoptowała inne dziecko. To sie powinno wyjaśnić w 5 części inaczej ten film ma potężna luke. Możliwe ze Katie chciala chronić Huntera i oddala go gdy przez moment oswobodziła sie od demona. Pozniej na powrót opętana Katie i sabat czarownic poszukiwały Huntera.
3. Nagrywaja go po to ze sie boja i chca nagrac te niesamowite rzeczy zeby inni uwierzyli. Z ciekawości, dla rozrywki. Po drugie to jest glowny motyw filmu i opiera sie wlasnie na obrazie z kamer.
dzięki!
jednak...
Cała odpowiedź 2 jest przypuszczeniami. Jak narazie ten film rzeczywiście ma wielkąąą lukę. Mam nadzieje że sie wyjaśni w 5 ;)
a co do 3 odpowiedzi... Wiem że to jest główny motyw filmu, obrazy wyłącznie z kamer itd. Wygląda to fajnie i odróżnia to tą serię od innych filmów. Jednak co z tego że nagrali? Wygląda to tak że nagrywają, boją się tego co się nagrało i na sam koniec umierają zabici przez demona :)
3. Na początku przeglądają nagrania. Później co z tego ze coś się nagrało w 9 dniu o godzinie 15:00. Jak juz wtedy jest tyle godzin ze nie sposób tego sprawdzić. 4 kamery po 24h po 8 dniach masz 768 godzin nagrań (32 dni oglądania) i nie sposób szybko tego przejrzeć przez domowników. W domyśle dopiero po ich śmierci odnajduje to policja i jakiś producent to przegląda i składa to w realny ciąg i robi film. Więc to nie jest aż taki duży błąd.
a jej chłopak mówił, że mogą pójść na górę rachu ciachu i już nie będzie "czysta" to się nie zgodziła.. przez to, że nie chciała sie rżnąć, zginęła ona i jej cała rodzina..
W zasadzie nie uratowałaby rodziny, bo Wyatt (Hunter) wciąż by u nich był a to właśnie on miał być oddany szatanowi przez czarownice. Ja myślę, że znaleźliby inną dziewicę, rodzine by zabili i wzięli chłopca dla szatana
Dziewczyny ,w takim razie nie opierajcie się tak bardzo bo narobicie krzywdy, rodzina jest ważna więc chwila zapomnienia tylko pomoże :):)
Zgodzisz się ,karol_mlody ?
Przeciez w filmie jest powiedziane, ze trzeba "dac" demonowi ofiare. Powtorze - ofiare.
Mnie ciekawi po co to jest, co ten demon zyska. Troche bylo by bez sensu, ze to wszystko jest po to, zeby demon mogl "przejsc" do ludzkiego swiata. Przeciez teraz moze robic co chce i kiedy chce, a ludzkie cialo by go tylko ograniczalo.
W serii powiedziane bylo, ze demon karmi sie ludzkim strachem, ale co nowy dom, to tak jakby ten demon sily traci i na nowo zaczyna zabawe z drzwiami czy innymi firankami. Tak jak ktos napisal w innym temacie (sam tak tez mysle), ze tworcy sami nie wiedza jak to sie zakonczy. W tym roku piata czesc, mam nadzieje, ze to beda kolejne wydarzenia, a nie tak jak w trzeciej czesci, powrot do przeszlosci. Tak, nie wiadomo (mozna tylko zakladac), co dzialo sie z katie i hunterem gdy go porwala, ale ja i tak jestem bardziej ciekawe co dalej, a nie co bylo.