PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10033885}
6,2 11 tys. ocen
6,2 10 1 11401
5,0 6 krytyków
Paradise
powrót do forum filmu Paradise

Pomysł super, historia super, bez cukierkowego zakończenia. Jest zwrot akcji, zmiana zachowania bohaterów i rozstanie. Ale pojawia się jedna nieścisłość. Skąd główny bohater ma pieniądze żeby zapłacić temu lekarzowi, który finalnie robi transfer z córki Sophie do Eleny. Przecież kasy z ubezpieczenia nie dostali, on niby awansował i dostał podwyżkę, ale chyba jasne jest że oddałby wszystko żeby tylko zmniejszyć liczbę lat zabranych żonie. Wydaje się spłukany. No chyba że już po transferze z tej podwyżki tak szybko uzbierał, ale to trochę na siłę.

ocenił(a) film na 8
paulina152

Wg mnie dostał gratisa, lekarz prywatny zemścił się na prezes korporacji która rości sobie monopol na tego typu operacje, a on musi działać na czarnym rynku, ukrywać się. To by było logiczne.

Brumhilda

Nie dostał, wyraźnie to było zaznaczone w rozmowie z Eleną gdy lekarz nie oddzwaniał że mu zapłacił

ocenił(a) film na 8
paulina152

Wydaje mi się, że w związku z awansem miał dostawać 1000 Euro więcej niż ta babka z HR + bonus 35 000 euro.
I to chyba właśnie z tego bonusu opłacił lekarza z Litwy (bo ten lekarz właśnie kosztował coś około tej kwoty).
Pewności nie mam, tak tylko się domyślam :)

kabees

Ja na koniec miałam wrażenie, że to matka wzięła lata od córki…
A końcówki to nawet nie rozumiem. Co to za miasto za drucianym płotem? Co to za facet z główną bohaterką? I w końcu ta cała konspiracja też działa dla głównej prowodyrki… bo przecież z nią rozmawiała…

ocenił(a) film na 6
Afera_

- a z czego wnioskujesz, że odebrała lata córce?
- miasto za drucianym płotem to obóz uchodźców. Nie zostało wyjaśnione, przed czym konkretnie uciekali, natomiast albo byli siedzibą albo pozostawali w bliskich kontaktach z tą grupą terrorystyczną.
- "Co to za facet z główną bohaterką? " - a co to za różnica? Chodziło tylko o pokazanie, że po tym wszystkim bohaterka szybko ułożyła sobie na powrót życie z kimś kompletnie nowym.

ocenił(a) film na 6
Sol89

chyba  to głowna bohaterka odebrała zycie porwanej dziewczynie 

ocenił(a) film na 6
kasi71

Dokładnie tak, a matka nie zamierzała jej oddać swoich zyskanych na bohaterce, tylko stwierdziła, że poszukają dla niej dawcy.

ocenił(a) film na 6
Sol89

Właśnie to mnie zaskoczyło, że matka jednak nie oddała córce tych lat, które tak naprawdę straciła przez nią. Chyba, że nie mogła być dawcą, ale wydawało mi się, że tak (chyba w pewnym momencie było to powiedziane w filmie). Całkiem dobry film. Polecam.

ocenił(a) film na 6
juliette_77

Mnie to nie zdziwiło - wyglądała dokładnie na taką osobę. A przecież wystarczyłoby, żeby oddała córce choćby połowę lat - przeskok z bycia nastolatką do 30+ byłby nieporównanie łatwiejszy niż na 50+, a potem już w miarę spokojnie mogłyby szukać kolejnego dawcy.

juliette_77

Nie było, Matka nie oddała swoich lat bo jak to powiedziała musi mieć siłę do walki , a widząc jął trudno o dawce z jej genami , po prostu okazała się zimną s
...

ocenił(a) film na 7
Sol89

"Co to za miasto za drucianym płotem?" + "miasto za drucianym płotem to obóz uchodźców. Nie zostało wyjaśnione, przed czym konkretnie uciekali, natomiast albo byli siedzibą albo pozostawali w bliskich kontaktach z tą grupą terrorystyczną" - moim zdaniem zostało to wyjaśnione. W krótkiej scenie tuż po tym, jak główna bohaterka zassała życie od porwanej dziewczyny, pokazane jest, jak ludzie z obozu zostają przywiezieni do tego lekarza z podziemia na "badania". Sekundę potem pokazali, jak z innego auta wysiada jakaś szycha i poprawia marynarkę. Według mnie chodzi o to, że biedni ludzie bez praw, czyli uchodźcy, są tam trzymali w niewoli jako produkty dla szych, które chcą sobie dodać życia na czarnym rynku. Przychodzi szycha do lekarza z czarnego rynku, zamawia sobie np. 20 lat, wtedy wśród uchodźców szuka się zgodną osobę, no i lekarz robi zabieg.

ocenił(a) film na 7
injustice

Było powiedziane w filmie, że przyjeżdżają tam trzecioligowi celebryci #janoszek

ocenił(a) film na 7
McGyverPL

Zgadza się. To potwierdza mój odbiór filmu. Przy czym Janoszek nie jest już nawet trzecioligowa xD

ocenił(a) film na 8
paulina152

O ile pamiętam to ten lewy lekarz kosztowal 30tys euro a główny bohater dostał 35tys euro premii w awansie

ocenił(a) film na 8
paulina152

Był zbyt spłukany, żeby spłacić 2.5 mln euro długu, ale to nie znaczy, że nie miał 30000. Tyle mógł mieć. W końcu miał dobrze płatną pracę. Ale za dużo chcieli, biorąc kredyt na mieszkanie za ponad 2 bańki.