PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38887}

Pamiętnik

The Notebook
2004
8,0 384 tys. ocen
8,0 10 1 384443
6,1 55 krytyków
Pamiętnik
powrót do forum filmu Pamiętnik

Podobne filmy?

ocenił(a) film na 10

Witam możecie mi napisać tytuły podobnych filmów do tego? Oglądałem Twój na zawsze, Dear John, Szkoła Uczuć. Dzięki z góry

ocenił(a) film na 8
milosik100

Ja polecam Ci film 'Keith'! ;>

ocenił(a) film na 4
bells04

Zdecydowanie Pearl Harbor, Wyznania Gejszy, Tristan i Izolda (dwa ostatnie już trochę bardziej się różnią:P, ale warte obejrzenia).

wiskas92

Brokeback Mountain - tylko, że to film o homoseksualistach, więc jeśli nie masz nic przeciwko temu to naprawdę dobry i wzruszający ^^

milosik100

A moment to remember, nawet lepszy od notebook.

ocenił(a) film na 9
milosik100

może ostatnia piosenka?
Film na podstawie książki tego samego autora ;)

milosik100

Noce w rodanthe

ocenił(a) film na 10
Majka_29

Polecam ''Wielkie nadzieje'' też melodramat i według mnie te dwa filmy mają ze sobą wiele wspólnego. Podobnie na mnie działały.

ocenił(a) film na 4
marti_27

"Ich noce" zdecydowanie jedyna komedia romantyczna, którą warto obejrzeć

ocenił(a) film na 6
naomi7_87

"Pokuta", "Malowany welon" , "Zaklęci w czasie", "500 dni miłości"

ocenił(a) film na 10
gosia986

500 dni miłości to dno, Zaklęci w czasie nic specjalnego. Mi się on troche skojarzył z naszym rodzimym serialem 7 odcinkowym "Daleko od szosy". Oczywiście to zupełnie różne filmy ale też chodziło o to samo: biedny chłopak ze wsi wyrywa bogatą (szą) laske z miasta...

użytkownik usunięty
mercg

dom nad jeziorem

ocenił(a) film na 10

"kłopoty z blondynką"

ocenił(a) film na 5
milosik100

malowany welon

ocenił(a) film na 3
milosik100

Jest ich masa. I są o wiele lepsze od tego, choćby ''Wzgórze nadziei'' czy ''Wichrowe wzgórza'' i ''Za horyzontem'' .

ocenił(a) film na 7
alcapone1973_filmweb

"Zaklęci w czasie " i "Słodki listopad"

ocenił(a) film na 10
milosik100

Ja bardzo polecam "Trzy metry nad niebem" (Tres metros sobre el cielo) w wersji hiszpańskiej z 2010 r. :)

milosik100

Zacznijmy od tego, że wszystkie filmy, które powstały na podstawie książek Nicolasa Sparksa, czyli: "List w Butelce", "I wciąż ją kocham", "Szkoła uczuć"(książka pt. "Jesienna miłość"!), "Noce w Rodanthe". - nie wspominam o książkach, bo naprawdę są dobre, szybko się je czyta i do tego są wyciskaczami łez tak samo dobrymi, jak ich ekranizacje, aczkolwiek nie wszystkie książki tego autora zostały przeniesione na szklany ekran (teraz kręcą "Szczęściarza, więc w połowie 2012 może będzie w kinach, jak nie później).
"Wichrowe wzgórza", "Przeminęło z wiatrem" (z 1939 roku - Clark Gable, jako Rhett Butler spisuje się na medal, oczywiście nie ujmując Vivien Leigh, która wcięliła się w postać Scarlett) - drugiej części z Timothym Daltonem nie polecam ("Scarlett") i w sumie ejszcze dorzucić mogę "Ptaki Ciernistych Krzewów" (na podstawie genialnej książki!).
'Markiza de Pompadour. Królewska faworyta" - niby film historyczny, ale pokazuje, jak bardzo król Ludwik XV kochał faworytę.
W sumie jeszcze mogę polecić Ci "Ciasteczko", "Duchy Moich Byłych", "27 sukienek". W w zasadzie całe kino bollywoodzkie.

ocenił(a) film na 6
julCia69

A "Zakochana Jane"?. Bo mam zamiar zobaczyć i nie wiem czy jest dobry. Tak mi się jeszcze nasuwa "Slumdog. Milioner z ulicy", bo oprócz głównego wątku, jest tam bardzo fajna historia o miłości. No i jeszcze "Apartament" , ale ten w którym gra Diane Kruger i Josh Hartnett.

gosia986

A oglądałaś "Emmę" z Gwyneth Paltrow? Lub też "Dumę i uprzedzenie" (z Colinem Firthem)? Jeśli kojarzysz choć odrobinę te tytuły, które wymieniłam to na ich podstawie przeanalizuj, czy warto obejrzeć "Zakochaną Jane", ponieważ filmy te są na podstawie książek Jane Austen. Film o autorce będzie mniej więcej utrzymany w tych samym granicach, co ekranizacje jej powieści. Nie oglądałam, jedynie czytałam recenzje tego filmu, ale w najbliższym czasie chciałabym obejrzeć.
Tych dwóch też nie oglądałam, pomimo, że pierwszy kojarzę z tytułu, bo niedawno był w telewizji chyba.

W sumie dorzucę Ci jeszcze "Lepiej późno, niż później" z Jackiem Nicholsonem, Keanu Reevsesem oraz Diane Keaton.

ocenił(a) film na 6
julCia69

Nie oglądałam "Emmy" i "Dumy i uprzedzenia". Ale jak obejrzę "Zakochaną Jane" to napiszę czy fajne.

ocenił(a) film na 10
milosik100

Słodki listopad, Szkoła uczuć.

ocenił(a) film na 9
Nightmare_Sally

Miłość w czasach zarazy

ocenił(a) film na 10
dakot

Zakochana Jane -jak dla mnie słaby film.

ocenił(a) film na 9
mercg

Już ktoś wspomniał...Wielkie nadzieje! Wielkie nadzieje, Wielkie nadzieje! Doskanały melodramat z doskonałą muzyką!