PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537275}

Pamięć absolutna

Total Recall
2012
6,4 95 tys. ocen
6,4 10 1 95235
4,9 27 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

Obejrzę z ciekawości, jednak już widzę, że pomysłem producentów było "zróbmy pamięć
absolutną tak na Spielberg nakręcił Raport mniejszości" tylko bardziej. Zobaczymy, ale
mam czarne myśli.

ocenił(a) film na 6
siegel21

Dokładnie. I w dodatku jeszcze Colin Farrell...

ocenił(a) film na 4
dooomiiin

Dziś obejrzałem. Powiem, że jak ktoś nie widział oryginału to może się spodobać. Jednak wycieli najlepsze wątki, w zasadzie został sam szkielet opowieści, sporo strzelaniny i pościgi. Całość to połączenie Dennis`a Quid`a z "Ja robot", wspomnianym przeze mnie wcześniej Raportem mniejszości i troszeczkę z trzecią częścią "Piratów z karaibów 3" - chodzi mi o sceny z portu w Singapurze. Collin mnie nie przekonuje, brak mu tej szczerości z Raportu. Szczerze, w oryginale wszystko było realne, choć mało prawdopodobne (tak jak kosmici i reaktor na Marsie), a tu niestety sedno filmu jest nierealne (nie chcę za dużo zdradzać, ale jeżeli bohater wychodzi na zewnątrz pojazdu, który w przeciągu 17 minut przemierza całą Ziemię, a włosy Lory są zawsze w idealnym stanie, to coś tu jest nie tak). Oczywiście sceptycy powiedzą, że to przecież sen bohatera, ale w poprzedniej wersji było bardzo dużo miejsca na domysły widza, a tu to po prostu zwykły film akcji...

ocenił(a) film na 6
siegel21

Czyli jak się obawiałem, poszli w ilość nie w jakość. A szkoda.