PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1459}

Pamięć absolutna

Total Recall
1990
7,2 72 tys. ocen
7,2 10 1 71574
7,6 29 krytyków
Pamięć absolutna
powrót do forum filmu Pamięć absolutna

Mega Hit w Polsacie

ocenił(a) film na 3

Czy ktoś w ogóle pamięta, że ten film był wyświetlany jako drugi z cyklu poniedziałkowego kina akcji na antenie Polsatu? Wchodzący na antenę poniedziałkowy seans filmów akcji MEGA HIT rozpoczęto obrazem "Rambo", którego pamiętam, że nie oglądałem tego dnia, ale wszyscy moi koledzy w szkole podstawowej tak się zachwycali tym jeszcze mi nie znanym Mega Hitem, że postanowiłem w następny poniedziałek koniecznie zobaczyć, kolejny film z tego cyklu. Całe szczęście, że tamtego dnia moi rodzice wyjechali, bo zapewne nie byliby skorzy zezwolić mi na obejrzenie "Pamięci absolutnej" ;D Jak widać szczęście dopisało. Szczerze powiem kompletnie nie zrozumiałem tego filmu - wiek zrobił swoje - ale następnego dnia z wszystkimi kumplami na szkolnym boisku potrafiliśmy opowiedzieć każdą najbardziej brutalną scenę. Finalizując słowami Forresta... "i myślę, że o to w tym wszystkim chodziło".

...nie jestem fanem s-f, ale w tym gatunku racją jest, iż film stoi na wyżynach tego gatunku (szczerze mówiąc - za co mi się pewnie oberwie - bardziej przypadł mi do gustu niż saga gwiezdnych wojen)

ocenił(a) film na 10
AxD

Nawiasem ja tez wole ten film od sagi star wars ktora wogole mnie nie przekonuje. a mega hity jasne ze pamiętam. bylo jeszcze kiedys cos takiego ze polsat typowal dwa filmy na które sie dzwoniło teleaudio ktory film chce sie oglądać i ten na ktory wiecej osób zadzwoniło byl wyświetlany a po filmie losowana nagroda dla dzwoniących:)

ocenił(a) film na 8
AxD

ja doskonale pamietam te czasy:)
poczatkowo poniedzialkowy megahit nadawany byl co dwa tygodnie, a emocje jakie towarzyszyly mi w wyczekiwaniu na zapowiedz kazdego kolejnego filmu byly przeogromne;
po jakims czasie megahit zaczeto nadawac w kazdy poniedzialek i emocje juz nieco opadly, ale niewatpliwie filmy, ktore znalazly sie w tamtych czasach w tym cyklu to prawdziwa klasyka;
i jeszcze jedno- w kazdy poniedzialek toczylem boje z moja siostra, ktora chciala ogladac "z archiwum x" w tvp2:)