PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652832}
5,6 12 tys. ocen
5,6 10 1 12396
5,3 3 krytyków
Nadprzyrodzony pakt
powrót do forum filmu Pakt

.....a była taka posucha na rynku na dobry dreszczowiec od długiego czasu...lubię każdy gatunek filmu, najważniejsze by był dobrze zrobiony, a w przypadku horrorów jestem już szczególnie wybredny, jednak ten film polecam z czystym sumieniem ;)

ocenił(a) film na 9
czarcik

Zgadzam się.Fajny klimat, ciekawa muzyka i są momenty gdzie można się przestraszyć.

ada19

gdzie Wy go już oglądaliście x.x ? ;p

ocenił(a) film na 6
madziulek92

Jest już do ściągnięcia na serwerach. Dla mnie film był zbyt monotonny. Czasem się przestraszyłem, ale to dzięki temu że oglądałem go późno w nocy. 6/10

azu

online tez jest na seans online eu

ocenił(a) film na 9
rybcia13

Na playtube oglądałam

ada19

Taki do obejrzenia na wieczór.

Shakhal

Oglądałem w kinie, wiec z tą blokadą ocen ktoś jest trochę zakręcony .

ocenił(a) film na 8
czarcik

Zrobil na mnie naprawde spore wrazenie. Z czystym sumieniem dam 7.5/10 ... Dalbym 8 ale mam pewien problem...Ogladam sobie i wszystko jest ok: fantastyczny klimat, dobra historyjka, opowiedziane calkiem sprawnie.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale niech mi ktos wytlumaczy kurde czyje bylo te oko na samym koncu...

ocenił(a) film na 3
Dante

Też się zastanawiałem, ale to chyba oko kolesia, który dostał kulkę między oczy.

ocenił(a) film na 9
RockyOne

Mi też sie wydaje ze tego faceta bo on właśnie w taki sposób obserwował innych . W tym filmie ogólnie jest sporo akcji niedopowiedzianych i to w sumie sprawia ze ten film jest intrygujący

ocenił(a) film na 3
ada19

Jedno małe ALE. Każdy mógł tam być i spoglądać przez ten otwór. Ja stwierdzam, że to ten psychol, po tym jak przypatrzyłem się tęczówkom, które posiadał i pasują one do tej, którą widzimy na końcu filmu.

ocenił(a) film na 9
Dante

No Judasza, ale nie miało to znaczenia. On naprawdę zginął, natomiast sama końcówka była snem Annie, koszmarem, którego pewnie nigdy nie zapomni.

czarcik

Dobry :) U mnie byłby 8,5/10.Fajny klimat, muzyka.Główna bohaterka wyglada jak młodsza Gillian Anderson :)

rosmam

też zwróciłem na to uwagę

ocenił(a) film na 5
czarcik

Taki sobie. Kilka ciekawych scen, ale nic poza tym. 4-5/10, jeszcze się zastanawiam. A ta blokada oceniania jest jakaś dziwna.

czarcik

Ja wlasnie wrocilem z kina i jestem pozytwnie zaskoczony..Myslalem ze to jakis gniot skoro gra w nim Van Dien,ale film daje rade i trzyma naprawde w napięciu..Swietnie dobrana muzyka,gra nie powala ale nie jest zle..Fani horror-triller nie powinni być zawiedzeni..

ocenił(a) film na 6
czarcik

Fakt, film daje rady. Lubię dobry horror ale nie to śmieszne "gore" bez fabuły tylko dobry trzymający w napięciu dreszczowiec (a takich niewiele...). Godny polecenia a filmweb.pl do skarcenia z tymi ocenami, ch*j im do tego co sobie oceniam czy nie. W końcu mój katalog filmowy hehe

czarcik

Ja bylam na tym filmie w kinie. Fakt, mozna sie przestraszyc ale bardziej efektow dzwiekowych.... oko to jest tego kolesia co dostal kulke w glowe. Jest to bardziej psychologiczny film niz horror :)) fakt, ze cos innego. Zawiodl mnie troszeczke dlatego, ze zwiatun prezentowal sie super.... i myslalam, ze bedzie straszniejszy

ocenił(a) film na 9
monikka89

to prawda dźwięk jest b.dobry, ale uważam że najlepsza w filmie jest fabuła która potrafi mile zaskoczyć widza, a biorąc pod uwagę fakt że większość z nas na zapleczu pamięci ma setki obejrzanych filmów...to nie jest takie łatwe. Co do gatunku to faktycznie jest to trochę na pograniczu crime thriller i horroru (mylący jest pojawiający się duch który miesza nam gatunki ;))
ps: co do sceny z okiem na końcu filmu, jeśli faktycznie należało do wujka głównej bohaterki, to niestety oznaczać może beznadziejne powielenie historii: że zło nigdy nie umiera( przypadłosć amerykańskich horrorów) i ma służyć zazwyczaj producentowi, który nie chce zamknąć sobie furtki do zrobienia sequelu na wypadek gdyby film cieszył się duzą oglądalnością ( stary chwyt marketingowy;))

ocenił(a) film na 7
czarcik

Moim zdaniem to był nie tylko wujek... raczej ojciec obydwu dziewczynek ;)

ocenił(a) film na 9
udkojagniece

no cóż..... możliwe ;)

użytkownik usunięty
czarcik

Próbuję zrozumieć tytuł i nie umiem ;) Chyba znam inne znaczenie słowa "pakt'.

pakt między rodzenstwem, wujaszek mordowal a mamuska go chronila, ukrywala, karmila, byl to pakt miedzy nimi- pakt mozna by rzec krwi. albo pakt religijnych fanatykow.... obydwoje nalezeli do jakiejs 'rodziny jezusowej' przy kosciele....

ocenił(a) film na 8
czarcik

w końcu bardzo dobry horror prod. hamerykańskiej ostatnich lat. może dlatego dobry, że zrobił go Nicholas McCarthy - początkujący reżyser/scenarzysta? świerza krew, więc głowa pełna pomysłów
śmiało polecam

czarcik

Spoko film - spodziewałam się nudy a tu zaskoczenie....:)

czarcik

jaką wersję widzieliście?czy to była HD rip?są jakieś napisy pl do takiej wersji już?(do Dorwać gringo były dość szybko).

ocenił(a) film na 6
darkuss3

SPOILER:
oko na końcu było tego brata. Przecież ta dziewczyna śniła, był to swego rodzaju koszmar. Dziewczyna długo nie będzie mogła zapomnieć twarzy mordercy, oraz zła które wyrządził.