.....a była taka posucha na rynku na dobry dreszczowiec od długiego czasu...lubię każdy gatunek filmu, najważniejsze by był dobrze zrobiony, a w przypadku horrorów jestem już szczególnie wybredny, jednak ten film polecam z czystym sumieniem ;)
Zgadzam się.Fajny klimat, ciekawa muzyka i są momenty gdzie można się przestraszyć.
Jest już do ściągnięcia na serwerach. Dla mnie film był zbyt monotonny. Czasem się przestraszyłem, ale to dzięki temu że oglądałem go późno w nocy. 6/10
Zrobil na mnie naprawde spore wrazenie. Z czystym sumieniem dam 7.5/10 ... Dalbym 8 ale mam pewien problem...Ogladam sobie i wszystko jest ok: fantastyczny klimat, dobra historyjka, opowiedziane calkiem sprawnie.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAGA SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale niech mi ktos wytlumaczy kurde czyje bylo te oko na samym koncu...
Też się zastanawiałem, ale to chyba oko kolesia, który dostał kulkę między oczy.
Mi też sie wydaje ze tego faceta bo on właśnie w taki sposób obserwował innych . W tym filmie ogólnie jest sporo akcji niedopowiedzianych i to w sumie sprawia ze ten film jest intrygujący
Jedno małe ALE. Każdy mógł tam być i spoglądać przez ten otwór. Ja stwierdzam, że to ten psychol, po tym jak przypatrzyłem się tęczówkom, które posiadał i pasują one do tej, którą widzimy na końcu filmu.
No Judasza, ale nie miało to znaczenia. On naprawdę zginął, natomiast sama końcówka była snem Annie, koszmarem, którego pewnie nigdy nie zapomni.
Dobry :) U mnie byłby 8,5/10.Fajny klimat, muzyka.Główna bohaterka wyglada jak młodsza Gillian Anderson :)
Taki sobie. Kilka ciekawych scen, ale nic poza tym. 4-5/10, jeszcze się zastanawiam. A ta blokada oceniania jest jakaś dziwna.
Ja wlasnie wrocilem z kina i jestem pozytwnie zaskoczony..Myslalem ze to jakis gniot skoro gra w nim Van Dien,ale film daje rade i trzyma naprawde w napięciu..Swietnie dobrana muzyka,gra nie powala ale nie jest zle..Fani horror-triller nie powinni być zawiedzeni..
Fakt, film daje rady. Lubię dobry horror ale nie to śmieszne "gore" bez fabuły tylko dobry trzymający w napięciu dreszczowiec (a takich niewiele...). Godny polecenia a filmweb.pl do skarcenia z tymi ocenami, ch*j im do tego co sobie oceniam czy nie. W końcu mój katalog filmowy hehe
Ja bylam na tym filmie w kinie. Fakt, mozna sie przestraszyc ale bardziej efektow dzwiekowych.... oko to jest tego kolesia co dostal kulke w glowe. Jest to bardziej psychologiczny film niz horror :)) fakt, ze cos innego. Zawiodl mnie troszeczke dlatego, ze zwiatun prezentowal sie super.... i myslalam, ze bedzie straszniejszy
to prawda dźwięk jest b.dobry, ale uważam że najlepsza w filmie jest fabuła która potrafi mile zaskoczyć widza, a biorąc pod uwagę fakt że większość z nas na zapleczu pamięci ma setki obejrzanych filmów...to nie jest takie łatwe. Co do gatunku to faktycznie jest to trochę na pograniczu crime thriller i horroru (mylący jest pojawiający się duch który miesza nam gatunki ;))
ps: co do sceny z okiem na końcu filmu, jeśli faktycznie należało do wujka głównej bohaterki, to niestety oznaczać może beznadziejne powielenie historii: że zło nigdy nie umiera( przypadłosć amerykańskich horrorów) i ma służyć zazwyczaj producentowi, który nie chce zamknąć sobie furtki do zrobienia sequelu na wypadek gdyby film cieszył się duzą oglądalnością ( stary chwyt marketingowy;))
pakt między rodzenstwem, wujaszek mordowal a mamuska go chronila, ukrywala, karmila, byl to pakt miedzy nimi- pakt mozna by rzec krwi. albo pakt religijnych fanatykow.... obydwoje nalezeli do jakiejs 'rodziny jezusowej' przy kosciele....
w końcu bardzo dobry horror prod. hamerykańskiej ostatnich lat. może dlatego dobry, że zrobił go Nicholas McCarthy - początkujący reżyser/scenarzysta? świerza krew, więc głowa pełna pomysłów
śmiało polecam
jaką wersję widzieliście?czy to była HD rip?są jakieś napisy pl do takiej wersji już?(do Dorwać gringo były dość szybko).