PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=813810}

Płaskoziemcy

Behind the Curve
2018
6,1 4,0 tys. ocen
6,1 10 1 4028
6,8 12 krytyków
Płaskoziemcy
powrót do forum filmu Płaskoziemcy

Mamy jakiegoś debilnego płaskoziemca

octstuff23

Skończyłeś rozmowę bo nie masz ŻADNYCH argumentów. Żałosny jesteś koleś.

Nie masz jaj. Napisz maila. Spotkaj się.
gortolomeo@op.pl
Powiem ci prosto w oczy, że masz nas(r)ane w głowie. Napiszesz? Na żywo też taki kozak jesteś?

ocenił(a) film na 1
Crazy_Ivan

Ale cymbal. Az sie zal robi.

octstuff23

napisz :D boisz się? pogadamy na żywo :)
pisz
gortolomeo@wp.pl
zapraszam :) napijemy się piwa (lub co tam lubisz) i na żywo ci powiem jak masz potralalane w głowie :)
kozaczysz też na realu? nazwiesz mnie kundlem czy jakoś tak w cztery oczy? :D

ocenił(a) film na 1
Crazy_Ivan

Nie nazywalem Cie kundlem napisalem ze szczekarz jak kundel czyli duzo chalasu malo tresci bo poza zagrada i miska nic nie widziales to tyle. Jak Cie urazilem to przepraszam teraz juz wiem ze jestes wrazliwy. Chyba sie nie obraziles, no nie rob tego.

octstuff23

Czyli jednak kozak jesteś :D za co mnie przepraszasz :D hahaha, napisz na maila :D pogadamy :D boisz się :D ?? hahahaha :D pisz śmiało :D nie musisz mnie przepraszać tylko dlatego, ze boisz się napisać :D hahahaha :D słaby jesteś :D AAAAhahahahahahaha :D

ocenił(a) film na 1
Crazy_Ivan

Nie no Ivanie widze po prostu ze wrazliwy jestes to przepraszam. Duzo samobojstw w tych czasach rozumiesz zeby nie bylo ze przeze mnie cos sie stalo. Z Crazy nigdy nic nie wiadomo.

octstuff23

Napisz na maila :D wiesz dobrze, że cienki bolek z ciebie :D i nie napiszesz :D hahahaha :D

octstuff23

halo, kozaku, jesteś tam :D ?? napiszesz tego maila? :D

ocenił(a) film na 7
octstuff23

Mam jedno pytanie, bo wiele już zostało tu napisane, jak to jest z meteorytami, które spadają na Ziemię? Czy to może sklepienie niebieskie czyt. kopuła się sypie? W takim razie musiałaby być zbudowana ze skały, a jak się okazuje wszystko jest soczycie błękitne. Ubiegne Twoje pytanie.. Nie, nigdy nie byłem świadkiem uderzenia meteorytu, ale ciekawi mnie Twój punkt widzenia.

Crezy_Ivan pozazdrościć cierpliwości :)

ocenił(a) film na 1
mir0o

Witam ciekawego Pana. Na poczatek zapytam czemu nie odpowie sobie Towarzysz na pytanie dlaczego widzimy obiekty na odleglosci 60mil ? Mi nie trzeba tego wyjasniac ciekawi mnie za to odpowiedz "okraglaka" czy jak tam ta wasza religia sie nazywa. Ciekawi mnie czemu nie ma zadnej krzywizny na zamarznietych jeziorach na odleglosciach do 15mil i jaka bedzie na to odpowiedz no i oczywiscie czemu nasz jedyny "kosmonauta" twierdzi ze Ziemia jest plaska? Co do tak istotnej sprawy jak meteoryty (ktorych nikt nie widzial Co zreszta tyczy sie wiekszosci waszych naukowych wierzen jak krzywizna, grawitacja czy ruch ziemi) to osobiscie nie bylem swiadkiem uderzenia ale powiem Tobie ze istnieja na Ziemi znaleziska dosyc duzych krysztalopodobnych obiektow ktore w naturze nigdzie nie wystepuja sa kolory niebieskiego i w wiekszosci sa zbudowane z tlenu ... znajdziesz te wiadomosci na internecie jesli sie wysilisz. To moze byc odpowiedz na Twoje pytanie, moze ale nie musi.
Poczekam cierpliwie na odpowiedz na moje 3 bardzo nie istotne pytania, bo rozumiem ze meteoryt jest duzo wiekszym "dowodem" na ksztalt Ziemi niz 120 kilometrow bez zakrzywienie. Czekam.

ocenił(a) film na 7
octstuff23

weź sobie porównaj dwa zdjęcia widoku Chicago, na które tak często się powołujesz. Uwaga! Zdjęcia są robione mniej więcej z tego samego miejsca tylko z różnej wysokości.
https://www.google.com/imgres?imgurl=https://i.imgur.com/Dk50Iio.jpg&imgrefurl=h ttps://imgur.com/gallery/Dk50Iio/comment/94822094&tbnid=lw6WoxarEG4GaM&vet=1&doc id=NK4M0C_SRltQ9M&w=960&h=720&q=chicago+from+michigan&source=sh/x/im

https://www.google.com/imgres?imgurl=https://render.fineartamerica.com/images/re ndered/default/poster/10/8/break/images/artworkimages/medium/1/chicago-skyline-s een-from-michigan-city-jackie-novak.jpg&imgrefurl=https://fineartamerica.com/fea tured/chicago-skyline-seen-from-michigan-city-jackie-novak.html?product%3Dposter &tbnid=tdwqSwkwHs6JaM&vet=1&docid=kkREQ6Gz0CemkM&w=599&h=480&q=chicago+from+mich igan&source=sh/x/im

Zadanie: Zacznijmy od czegoś prostego... znajdź 3 różnice w tym jak prezentuje się panorama Chicago.
Jeszcze Ci lampka nie zaświtała w łepetynie?

Poza tym te zdjęcia wykonano z miasta Michigan City, które jest oddalone od centrum Chicago nie o 60mil, lecz o 62 km w lini prostej. Sprawdź sobie w google maps (chyba, że google maps według Ciebie należy do spisku).

Tutaj masz aplikację obliczającą po uwzględnieniu krzywizny Ziemi jaką wysokość musi mieć cel, żeby z danej odległości był widoczny (budynki na fotografii mają po kilkaset metrów, a Sears Tower ma 527,3 m)
http://dizzib.github.io/earth/curve-calc/index.html?d0=30&h0=10&unit=imperial

Co do Hermaszewskiego to udzielił on tysięcy wywiadów, w których wypowiadał się jak to jest w kosmosie, że w ciągu doby okrążał glob wielokrotnie i ta wypowiedź z płaską Ziemią była tylko po to żeby Was, płaskoziemców ztrollować, żebyście mieli pożywkę, by żyć w tym mitycznym świecie :) Innymi słowy zrobił sobie z Was jaja!

Meteoryty z tlenu? To ty wierzysz w tlen? Przecież nigdy nie widziałeś tlenu!

ocenił(a) film na 1
mir0o

Oh Mir0onie miernota z Ciebie, miernota. Żarcik z tlenem dobry, nie powiem, wysokich lotów naprawdę wysokich lotów, nie na tyle by zobaczyć krzywiznę ale, ale... Co do Twoich wypocin o Chicago Skyline to po pierwsze wymyśliłeś sobie skąd zostało zrobione owe zdjęcie a tutaj masz dowód - https://swmichigan.org/blog/4362-the-view-of-chicago-from-southwestern-michigan- updated
Southern Michigan jest znacznie dalej niż Michigan City i lepiej powoływać się na utora a nie wyciągać informacje z zadu, co Ty na to ? Twoim problemem jak i większości Tobie podobnych wyznawców religii niewidocznych dowodów naukowych jest to że oglądacie te bzdurne filmiki o Flat Earth robione przez przeciwników tej teorii, które są zrobione dla takich wypranych czupryn jak Twoja żebyś mógł myśleć że wszyscy, którzy w to wierzą są tacy jak oni. Potem stajesz do rozmowy i wypisujesz bzdury i oczekujesz bzdur a jak dostajesz coś innego to zaczynasz wymyślać. Zdjęć Chicago jest mnóstwo są z 55mil są z 62mil są też filmy kręcone z łodzi i Chicago też jest widoczne, ale co tam dla was żyjących do góry nogami na kuli to norma albo fake, na pewno. Mnie to już nawet nie śmieszy. Hermaszewskiego też nie, następny kłamca do tego komunista nie nazista jak Van Braun ale też swój chłop. Van Braun no wiesz ten co to po wojnie jak uciekał to Amerykanie zaproponowali mu robotę w nowej organizacji rządowej zwanej Nasa, normalne po tym jak robił eksperymenty na ludziach w obozach potem został szefem i założycielem Twojego kościoła, czyż to nie wspaniała historia ? A oto cóż ten Pan kazał sobie wygrawerować na swoim nagrobku https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/7397gt/wernher_von_braun_father_of_ rocket_technology_and/
Wiesz co to jest Firmament ? Każdy wam coś próbuje powiedzieć ale jak beton to beton.

Oczywiście zero komentarza o zamarzniętym jeziorze pewnie szukasz wody, która zamarzła i lód nie jest płaski...ha ha ha założę się że tego szukasz, przecież tak musi być. !!

Teraz wpisz sobie w Google - Nasa Government Document 1207 - za każdym razem dostaniesz ten link -
https://www.nasa.gov/centers/dryden/pdf/88104main_H-1391.pdf - przejdz do Summary i przeczytaj sobie pierwszy akapit - podpowiem dokument jest o pewnym modelu samolotu, który to lata nad PŁASKĄ NIE OBRACAJĄCĄ SIĘ ZIEMIĄ - ciekawe po co im takie coś ?

Tutaj masz Pana który jest prawdziwym płaskoziemcom jeśli chcesz go tak nazwać i mówi o Chicago Skyline i innych dowodach jak i tłumaczy czemu nie widać dołu Chicago, bo trgo żaden z was uczonych okrąglaków nie jest w stanie zrozumieć.
https://www.youtube.com/watch?v=kk2RE5wb2kk&t=1256s

Na koniec dodam że jest taki filmik nagrany przez ludzi starających się udowodnić że ziemia jest okrągła, którzy to wysyłają rakietę z kamerą i niektórzy twierdzą że w pewnym momencie ona uderza w kopułę ( ja tak nie twierdzę ) bo w pewnym momencie ona się zatrzymuję i nie może dalej polecieć. No więc ten film miał potwierdzić że ziemia jest okrągła - poprzez wideo z zamontowanej na tej rakiecie kamery, oczywiście kamera miała GO PRO lenses, czyli tzw. Fish Eye o czym oni nawet wspominają, Ok. Niech będzie. Problem dla okrąglaków jest taki że ta sama kamera, zarejestrowała coś innego, a mianowicie księżyc, jak wiemy zawsze można sprawdzić gdzie w danym momencie znajduje się księżyc, no i w tamtym momencie znajdował się nad Australią, czyli po drugiej stronie waszej kuli a jednak był widoczny. Znasz wytłumaczenie na to zjawisko ? Jest tylko jedno.

Co do meteorytu to tak, ja go nie widziałem Ty go nie widzałeś ale wiemy że on istnieje ok. Na tym możemy poprzestać. Dla mnie to nie istotna sprawa.

Tlenu nie widziałem, Boga też nie ale to i to można wyczuć i namacać, Twojej krzywizny się nie da.

octstuff23

Tlen bardzo dobrze widać jak się go zamrozi :D poszukaj fotek :D zamrożony tlenowy meteoryty hahahahaha :D

octstuff23

Rakieta się nie zatrzymuje tylko spowalnia obrót :D a stosuje się to po to by foto było ostrzejsze. Soczewki rybiego oka nie nazywają się Gopro Lens KRETYNIE!!!!!!!

octstuff23

Jeszcze raz napiszę płasko KRETYNIE :D nnasa napisała nad płaską nie poruszająca się ziemią bo najprawdopodobniej względem niej określała parametry lotu i OBLICZENIA BYŁY ŁATWIEJSZE dzięki przyjęciu takiego modelu :D JESTEŚ NIESAMOWITYM KREETYNEM :D

octstuff23

Ahahahahahaaha meteoryty z tlenu ahahahaha :D podaj no płasko debilu linki do fotografii i artykułów o tych niebieskich meteorytach... Aaaaa aaa kooorwaaaaa... Jak można być takim krreeeeeetyyyyneeemmm hahaha

mir0o

A dziękuję :) dopiero teraz zauważyłem Twoje gratulacje :)

octstuff23

ale ty koorwa jesteś debilem :D

Crazy_Ivan

Zdajesz sobie sprawę, że octstuff23 tłumaczył znikanie słońca za horyzontem perspektywą? Jeżeli ktoś nie jest w stanie zrozumieć jak działa tak proste zjawisko jak perspektywa to obawiam się, że nie ma sensu dyskutować z nim o bardziej złożonych rzeczach. Brakuje podstawowej wiedzy. To tak jak by przedszkolakowi który nie potrafi dodawać tłumaczyć czemu 4 * 5 = 20. Niby oczywiste ale jednak przedszkolakowi nie wytłumaczysz. Prawda? Potrzebuje on jeszcze paru lat nauki aby to zrozumieć. Różnica jest taka, że przedszkolaka da się tego nauczyć bo chłonie wiedzę (ktoś niespełna rozumu powie, że nauka to indoktrynacja bo przecież nie ma różnicy nie? Chyba że na matematyce nas uczą a tylko na fizyce indoktrynują). Z dorosłą osobą jest o wiele trudniej. Na forum nie nauczysz kogoś o latach zaległości. Nie ma więc sensu.

spam100

Ja to wszystko rozumiem :) ja po prostu uwielbiam patrzeć jak ten koleś wije się w swoich postach :D przeczytałeś niektóre z nich? Jak typowy łaski mózg :D udowodnię ci jak ty mi udowodnisz :D ale chyba jak ktoś wychodzi z teorią to wypadało by ją najpierw udowodnić... dobra nie ma sensu o tym pisać, bo wiadomo, że wszystkie płaskie mózgi działają na tej samej zasadzie :D koleś przynależy do tej grupy i czuje się "ważny" bo wie coś czego nie wiedzą masy :D więc wydaje się bardzo uzasadnione imho, że nazwałem kolesia debeelem :D

użytkownik usunięty
octstuff23

"Ja mysle ze powinno sie unikac rozmowy z kazdym kto ma inne poglady niz tak zwany consensus"

Nie wierzę, że dorosły człowiek mógł tak napisać. :D Zawsze jest warto rozmawiać z osobą o odmiennym punkcie widzenia, ale nie zawsze dojdzie się w takich dyskusjach do wspomnianego konsensusu. Na tym polega urok tych rozmów. Nie zawsze dojdzie do obopólnej zgody, nie zawsze da się kogoś przekonać. Potrafisz to pojąć swoim płaskoziemczym rozumem? Bo prościej się tego wytłumaczyć nie da.

Unikanie konfrontacji swoich przekonań to zwykły strach i tchórzostwo przed ewentualną porażką, dlatego też (i tutaj daję przykład) na forum płaskoziemców nie wolno wypowiadać się osobom, które wierzą w kulistość. Ci tamtejs płaskoziemcy są tymi tchórzami, bo stworzyli sobie miejsce w internecie, gdzie dopuszczają tylko swoich wyznawców, a "przeciwników" banują, a ich wypowiedzi kasują. Siedzą w strefie komfortu, poklepują się po pleckach i zamiast zdobywać wiedzę, grają na własnych zasadach dzierżąc łopatkę z piaskownicy. Zachowują się jak dzieci, a nie poważni ludzie. :)

użytkownik usunięty

*tamtejsi

octstuff23

Masakra jakim debilem jesteś :D

Crazy_Ivan

Przejrzałem (wprawdzie, z braku czasu, dość pobieżnie) tutejsze wątki i serio, nie mogę wyjść z podziwu, że miałeś tyle cierpliwości, by odpowiadać (nawet szyderczo) tak ograniczonemu płaskomózgowi.

Max66

dobra zabawa to jest :) aż czujesz te emocje jak się płaskomózg wije w męczarniach :D

Crazy_Ivan

Otóż to. Przecież ten upośledzony koleś został już pozamiatany w jednym z linków, które mu słałeś:
https://flatearthinsanity.blogspot.com/2016/07/chicago-skyli... , gdzie krok po kroku jest wyjaśnione zjawisko widoczności części (ciekawe czemu nie całości? AAAA, PEEESPEKTYYYYYYWWWAAA przecież :D) budynków w Chicago, nad taflą wody. Ale idiota wstawia nawiedzonych kolesi, którzy błędnie interpretują fragmenty np. opracowań z NASA, a nawet bierze na serio żart Hermaszewskiego, który z ironicznym uśmiechem mówi o "naleśniku", żeby mieć bekę z płaskozyebów :)

m_grendel

ale ja to jakoś lubię :) zawsze mnie bawią ich wypociny :)

Crazy_Ivan

No jasne - beka jest przednia. Najzabawniejsze jest to, że mimo oczywistych, codziennych obserwacji otaczającego świata, które obracają w pył ich system wierzeń, oni serio są wyznawcami tych bredni. Może z wyjątkiem kilku ich guru, którzy trzepią na frajerach kaskę.

m_grendel

najbardziej mnie śmieszą tego typu rzeczy... udowodnię płaską ziemię jak ty mi udowodnisz, że jest okrągła. Mam fotki ale ci ich nie dam... sam poszukaj. I ZADZIWIA mnie ich wiara w to, że w internecie są fotografie, dowody, filmiki itd. o których mówią. Niezłomna, kretyńska wiara w to, że są dowody na płaską ziemię.

Znasz kanały YouTube Crazy Polish Man i Level World? Poszukaj...

Crazy_Ivan

Sorry, że po tylu dniach, ale byłem dosyć zajęty :)
Przejrzałem pobieżnie wysrywy tego pierwszego zyeba - teraz nazywa się PSEUDOIDEALAND, ale nadal skupia matołów w komentarzach pod swoimi wypocinami. A tego drugiego kretyna nie obejrzę, bo musiałbym weryfikować konto YT, a tego nie zrobię - widzę tylko, że te wysrywy mają nawet po kilka godzin, ale już po samych tytułach wnoszę, że typ kwalifikuje się na oddział zamknięty. Nawet SciFuna zrównał z cenzurą :)

m_grendel

Te ich hangouty to w większości lizanie sobie doopy :D patostream patologicznych umysłów :D ten Crazy Polish Zeeb raz upublicznił moje prywatne dane po tym jak napisałem w mailu co o nim sądzę, popatrz dobrze na YouTube a znajdziesz nawet adres tego zyeba :D