PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=583402}

Ostatnie godziny Ziemi

Earth's Final Hours
2011
4,1 1,0 tys. ocen
4,1 10 1 1039
Ostatnie godziny Ziemi
powrót do forum filmu Ostatnie godziny Ziemi

Film przyjemny w oglądaniu, dość oryginalny pomysł, i z plusów to by było na tyle.
Niestety, duuży minus za efekty specjalne, to co jest tu pokazane a zwłaszcza deszcz
meteorytów, był na poziome filmu "Godzilla" (bez urazy dla fanów).
Nie przestrzeganie praw fizyki (m.in mówienie bez płuc), jako że to film Sci-fi da się
zaakceptować.
Ogólnie film nie przemyślany, bardzo bolała mnie głupota agentów i ich naciągane
specjalnie na potrzeby filmu zachowanie
[SPOILER]
m.in fakt, że scigali osobe która chciała ich uratować ...
[KONIEC SPOILERU]

To by było na tyle, życzę miłego oglądania ;)

ocenił(a) film na 6
Trenat

Zgadzam się. Ale mimo błędów oryginalny pomysł i wartka akcja przyczyniły się do mojej pozytywnej oceny. Poza tym film był typowo amerykański - strzelanie, efektowne sceny walki (główny bohater radzi sobie bez problemu z pięcioma tak samo szkolonymi agentami), ratowanie świata w ostatniej sekundzie, śmierć naukowca tuż przed dotarciem do celu, źli ludzie, którzy oszukują wszystkich, bo chcą ratować jedynie własne tyłki itp. Ale dało się oglądać.

Trenat

Bez wątpienia film wybitny... bo wybił się na wyżyny chvjowatości. Wybaczcie ale 2/3 filmu oglądałem kątem oka robiąc przy okazji inne rzeczy. Po prostu wiedziałem czego się spodziewać i dla mnie siedzenie 1,5h wyłącznie przed tym filmem jest zwyczajną stratą czasu bo film na pewno nie jest tego wart :) Niektóre pomysły może i oryginalne ale ich wykonanie tragiczne jak wspomniał autor (mówię o efektach rzecz jasna) Do tego dzieciak który omijając wszystkie zabezpieczenia włamuje się do Departamentu Obrony. Brak słów. 15-letni geniusz.
Gwiazda 'Skazanego na śmierć' to jedyny atut tego filmu