PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=674638}

Ostatni rycerze

Last Knights
2015
6,3 22 tys. ocen
6,3 10 1 22369
Ostatni rycerze
powrót do forum filmu Ostatni rycerze

Film od razu skojarzył mi się z Outcast, podobny miks klimatów, brak jednorodnej epoki, narodowości czy nawet w kwestii krajobrazu.

Fabuła interesująca, ciekawości nadaje fakt że przez znaczną część filmu analizujemy czy naprawdę główny dowódca się stoczył czy jednak to element planu.

Film miał być przygodowy i był, nie ma sensu narzekać na miks klimatów, ras czy podobnych rzeczy, bo dzięki temu możemy oglądać coś co nigdy się nie wydarzyło w historii, a sprawnie pokazuje ciekawą fabułę, walkę czyli rzeczy które nigdy nie mogłyby mieć miejsca. Dodatkowo film jest o lojalności, honorze i kodeksie, sprawy które w dzisiejszym świecie ciężko odnaleźć.

A co do treści filmu, uważam że główny dowódca, spadkobierca rodu "Bartok", przeżył i zostało oficjalnie przekazane o egzekucji, ale darowano mu życie.
Można by liczyć na drugą część, gdzie Cesarz prosi o zebranie swoich ludzi i rozprawienie się z jakimś jego wrogiem, lub uzurpatorem tronu.

ocenił(a) film na 9
RaptorSMG

Co bylo po ostatniej scenie?Tego raczej nigdy sie nie dowiemy.Nie zostało to pokazane w filmie wiec chyba logiczne ze nie wiadomo co bylo dalej chyba zes jakis jasnowidz.Mozna jedynie sobie gdybac co sie wydarzyło i to wszystko.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
GeDo84

A ja uważam że jeśli w filmie coś nie jest dopowiedziane lub się wątek urywa, to jest to po to, aby widz dalej sobie dopowiedział, i dla mnie to jest dodatkowy atut wtedy, kiedy film wywołuje we mnie chęć dopowiedzenia czy wytłumaczenia czegoś.

Staram się elastycznie podchodzić do wielu filmów czy scen, a nie jedynie sztywno je odbierać.