2 sierpnia to premiera tego filmu w Kinie Grozy Extra http://carisma.com.pl/index_kgex.html
Zatkało mnie,aż mi się wierzyć nie chce,że ten film będzie w "Kine Grozy Extra".Zazwyczaj mogłem dostać jedynie "Kino Grozy",a gdzie można dostać "Extra"? Może mi ktoś powiedzieć?
Cudownie! Nareszcie! Jednak skargi co do dawanych filmów opłaciły się i w końcu mamy coś z klasyki horroru! Teraz tylko módlmy się aby na tym się nie skończyło! Jest cała masa filmów, które bym chciał aby w końcu ujrzały światło dzienne na DVD. Macie jakieś propozycje??? Ja mam i to całą masę! Np.:
*Koszmar z ulicy Wiązów
*Hallowen
*Piątek 13-stego
*W mroku pod schodami
*To
*Smętarz dla zwierzaków
*Zemsta lalek
*Psychoza
*Dziecko Rosemary
*Martwe zło
*Duch
*Carrie
*Martwica mózgu
......i wiele innych!
Co Ty na to Carismo??? :D
"Kino Grozy Extra" można dostać tak samo jak "Kino Grozy". Tzn. powinno być w każdym dobrym kiosku, a już na pewno w salonie prasowym, czy Empiku.
Blackam,większość filmów,które wymieniłeś można zdobyć w Polsce na DVD,w sam widziałem,np. w Empiku.
Ja marzę,by w "Kinie Grozy Extra" pojawił się jeszcze "Pluję na Twój Grób".
Ja nadal jestem w szoku,jeżeli chodzi o ten "Ostatni dom po lewej",aż mi się nie chce wierzyć,że pojawi się w czymś takim za jakieś śmieszne grosze...!!!!!!!!!!!!!!!
Większość to nie, tylko 4 czy 5 z tych wymienionych. A wyszły one dość dawno, więc są w wersjach z napisami, bez lektora, a niektórych z powodu dawnej premiery na DVD próżno szukać w normalnych sklepach. No chyba, że właśnie w Empikach (przy dość dużym szczęściu) a najlepiej w sklepach internetowych...
Psychoza (lektor/napisy)
Dziecko Rosemary (napisy)
Piątek trzynastego (napisy)
Smentarz dla zwierzaków (napisy)
Carrie (lektor)
Duch (napisy
Te pozycje ukazały się w Polsce.Wszystkie oprócz Carrie posiadam(brak napisów:( Chyba, Ze sobie zamówię edycję specjalną zza granicy, w której już napisy były.Ogólnie 4 ostatnie pozycje są dośc trudno dostępne ale warto poszperac w sklepach internetowych.
Koszmar z ulicy wiązów - 6 części miało się ukazac w Platynowej Kolekcji Kina Świat ale od dobrych kilku miesięcy nie ukazał się żaden film z tej serii.
Martwe zło, Halloween i Martwica mózgu to porażka jeżeli chodzi o udostępnianie klasyki przez naszych szanownych polskich dystrybutorów.
Ja bym dorzucił do tej listy m.in.
Wzgórza mają oczy Wesa Cravena
Krwawe święta (chyba 1972)
Maniakalny glina(maniac cop) - czy ktoś to pamięta?gra tam Bruce "Ash" Campbell!!!
Flesheater (Zemsta zombi) - mutacja "Nocy żywych trupów"
Dyniogłowy - Lance Henriksen!
i np. nowsza klasyka: "zdjęcia Ginger".
A czy ktoś kiedyś wyda Dagona,Call of Ctuchlu,Miasteczko Salem (1979)filmy Dario Argento,Mario Bavy,horrory ze Studia Hammer.Mój Boże,przecież my żyjemy na filmowej pustyni...
Całkiem zapomniałem o Hammer. Mój ulubiony film z tej wytwórni to "Kobieta wąż".
Całkiem zapomniałem o Hammer. Mój ulubiony film z tej wytwórni to "Kobieta wąż".A "Amerykański wilkołak w Londynie"? Przecież to film uhonorowany Oscarem !!!