PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=450904}

Opowieść wigilijna

A Christmas Carol
2009
7,1 62 tys. ocen
7,1 10 1 61531
6,1 18 krytyków
Opowieść wigilijna
powrót do forum filmu Opowieść wigilijna

to nie zamierzam tego oglądać.

Grinch z Jimem Carreyem jest super.Carreya próbuje naśladować nasz Pazura, nawet nieźle mu to wychodzi dobrze to widać w "13 Posterunku", który właśnie leci w telewizji.No ale Jim Carrey jest o niebo lepszy.
Połączenie wspaniałego reżysera, autora Cast Away z Jimem Carreyem w roli złego człowieka zapowiada wspaniały film, ale szkoda, że jest to film animowany.Mam nadzieję, że Carrey nie będzie lekko błaznował jak w filmie dla dzieci "Seria Niefortunnych Zdarzeń".Mam nadzieję, że wyjdzie tak dobrze jak w "Zakochanym Bez Pamięci", a tak w ogóle powinien zagrać Jokera, tylko, żeby po tej roli nie skończył tak jak odtwórca tej roli.
Jeśli nie widzieliście jeszcze jak Jim Carrey naśladuje Horatio Caine'a z "CSI:MIAMI", koniecznie musicie to zobaczyć, jest to perełka!

użytkownik usunięty
Dyskobol

Widziałem, widziałem tę parodię z CSI :)

Dyskobol

Dowiedzieć, to się raczej nie dowiemy jak przedstawił tą postać Jim Carrey, ponieważ ta bajka jest z PL DUBBINGIEM !. Chyba, że zamierzasz obejrzeć "oryginał"... Moim zdaniem lektor byłby lepszym wyjściem, można by było odczuć emocje jakie przekazują amerykańscy aktorzy (osobiście bardzo chciałabym zobaczyć jak zrobił "to" Carrey). Jeśli chodzi ogólnie o bajke - zawsze lubiłam tą książke, wszystkie adaptacje były ok, bo właściwie chodziło o jedną historie i to ona grała główną role. Zamierzam iść na to do kina, no zobaczymy... ;-) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8

To nie oglądaj, kogo to obchodzi.

użytkownik usunięty
kubenson

A wiec będzie tak niedoskonały jak "Grinch", dobra nie obejrzę :)

Grinch to Grinch , a Opowieść Wigilijna to co innego.

użytkownik usunięty
rodzyn77

Grinch był świetny!

ocenił(a) film na 10

Jaka parodia???!!! Ludzie powiedzcie coś więcej bo pierwsze słysze:)))
Carrey - SCI?? :D <lol2>

użytkownik usunięty
jimbek1717

http://www.youtube.com/results?search_query=jim+carrey+csi&search_type=&aq=7&oq= jim+carrey

Nie rozumiem porównań do jakiegoś Grincha, Opowieść Wigilijna to przecież świetna i znana książka, a to jest jej adaptacja a nie jakieś pierdoły.

ocenił(a) film na 10
Andkosm

Zgadzam się z Tobą! Grinch był zwykłą pomyłką;/ Najdurniejszy film i najsłabsza rola Carrey'a ;/ A na opowieść wigilijną idę na 3D do IMAXU:D
Już się nie umie doczekać:)))