PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338764}
6,7 6,7 tys. ocen
6,7 10 1 6658
Ong Bak 2
powrót do forum filmu Ong Bak 2

Gorszy od jedynki

ocenił(a) film na 5

Film zapowiadał się naprawdę dobrze do momentu gdy pojawiła się jakaś czarownica łażąca po ścianach i rycząca jak tygrys, co to ma być, pomyślałem ale ponieważ pierwsza część mi się podobała i lubię filmy o sztukach walki postanowiłem puścić to w niepamięć i oglądać dalej.Było nawet dobrze ale do momentu w którym znów pojawiła się czarownica tym razem skrzecząca jak jakaś pieprzona wrona. Albo film jest realistyczny albo fantazja, w tym przypadku chyba sami nie wiedzieli co chcą zrobić, pierwsza część jest lepsza ale każdy fan sztuk walki i Tonego Jaa może spokojnie obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
kozior

Forumowicze strasznie jeżdżą po tym filmie, ale trzeba przyznać, że ma całkiem dobrą muzykę. Scena w której przeplata się taniec dziewczyny, zdejmowanie bandaży z Tiena i rozkuwanie formy posągu Ong-Bak z nastrojową muzyka w tle wypadła bardzo dobrze. Tak samo scena ostatniej walki zbiorowej pod koniec filmu. Pod względem muzycznym jest lepszy od poprzednich części, dlatego mimo niespecjalnej fabuły daję ocenę bardziej pozytywną niż negatywną. 6/10

ocenił(a) film na 8
woi-tek

Oj pomyłka, ten komentarz miał być do Ong Baka 3.

kozior

To nie czarownica to czarownik,a wrona czy raczej kruk jest faktycznie w tamtym rejonie Azji uważana za istotę do pewnego stopnia magiczną.zresztą nie tylko w Azji.

szarit

Szkoda, bo pierwsza częsć naprawdę super:)

dawidof123

W pierwszej tylko walki były dobre,a scenariusz i dialogi słabizna tu jest lepsza fabuła ale ludziom się nie podoba no cóż z gustami się nie powinno dyskutować

ocenił(a) film na 9
szarit

Właśnie zawsze dziwiła mnie ta walka Tianga z tym kruczym ludziem. Przez cały film prawie że łamał każdego kto mu stanął na drodze i robił wrażenie doskonałego niezwyciężonego człowieka, to przy walce z tą istotą na słoniu zdawał się być totalnie bezradny, że nie zdołał zadać mu ani jednego uderzenia za to został boleśnie pokonany o_o

jedrol8

A tego że może był już bardzo wymęczony pokonawszy wcześniej tylu i oberwawszy od tylu niebierzesz wogóle pod uwagę?
Podjął z nim walkę na tym słoniu i się bronił z tego co pamiętam...

szarit

A jak ma się podobać skoro to zupełnie inny film? Jakieś fantasy gdzie jedynka to sensacja.

ocenił(a) film na 7
kozior

Zdecydowanie gorszy od pierwszej części.

kozior

Niemogę się zgodzić że część -2 jest gorsza od jedynki. Mamy tu film bardziej zróżnicowany pod wieloma względami. Dwójka zostanie bardziej zapamiętana niż jedynka i jest od niej sporo lepsza. Napewno będzie kultowa...