PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=436704}

Odlot

Up
2009
7,5 264 tys. ocen
7,5 10 1 263692
7,9 63 krytyków
Odlot
powrót do forum filmu Odlot

Niestety to najgorsza bajka jaką oglądałem od bardzo dawna.
Wszystkie filmy, począwszy od Toy Story, a skończywszy na Wallym były lepsze od Odlotu. Odlot jest ponury, smutny, niezbyt interesujący fabularnie. Na pewno nie nadaje się dla dzieci - które po prostu będą się tej bajki bały. Ani razu się na tym filmie nie uśmiechnąłem. Osobiście nie polecam.

ocenił(a) film na 10
danielp

a kto powiedział, że to ma być dla dzieci? Że animowany nie oznacza, że dla
dzieci !

pitermaz

Idź do kina - zobaczysz jacy widzowie są na sali :)
Od jakiego wieku jest ten film? Bez ograniczeń!
Poza tym spójrz na okładkę - dziecko, piesek, ptaszek - to sugeruje bajkę dla dzieci!

Poza fajnym początkiem, niestety film jest nudny i dla dzieci i nawet dla dorosłych. Od czasu wylądowania w Ameryce Południowej - wielka nuda.

danielp

Miś Push-Upek - jest miś więc to sugeruje bajkę dla dzieci?
Od jakiego wieku jest ten film? Bez ograniczeń! Są też filmy bez ograniczeń i co z tego?
Idź do kina - zobaczysz jacy widzowie są na sali :) - No właśnie, jacy?...
Z pewności.
Ani razu się na tym filmie nie uśmiechnąłem. - wyobrażam sobie oglądanie z tobą komedii, jak moja babcia mawia - dla mnie to musiał by być specjalny lektor który by mi mówił kiedy jest coś śmiesznego...

Z pewnością film animowany mający ocenę prawie 8 i nominowany do oscara w 5 kategoriach nie jest godny polecenia:)

ocenił(a) film na 10
danielp

Dowcip czy też humor jaki jest w tej powieści nie musi śmieszyć każdego, to
przecież kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje.

Z kolei jeśli chodzi o argumenty - widzowie na sali, czy też, dziecko,
piesek ptaszek, etc. no to niestety,ale nie potwierdzają one teorii jakoby
ten film był dla dzieci. Przyznam szczerze - pomimo, że film oceniłem na 10
(w dużej mierze za realizację - animacja jest wprost cudowna), ale zgodzę
się, że było trochę nudnych momentów od czasu wylądowania w Ameryce, ale
tak jak pisałem wyżej - to kwestia gustu.
Mimo wszystko, tak wzruszającego filmu, a później (mimo tych kilku nudnych
momentów) tak śmiesznego - Daaawno nie widziałem. W związku z czym będę go
bronił piersią!

pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
pitermaz

Nie bardzo rozumiem, czemu nie dla dzieci. Bo się będą bały? Czego? W ten sam sposób można powiedzieć, że nie dla dzieci jest Królewna Śnieżka, Król Lew itd.
To, że Odlotem Pixar trochę zniżył poziom to się zgodzę. Humoru było tu nie za dużo, ale gdy już się pojawił był naprawdę przedni.
Nie za bardzo za to podobał mi się sam pomysł na film-dziadek prowadzący domek unoszony dzięki balonom przez dżunglę (swoją drogą od razu narzuca się podobieństwo do Ruchomego zamku Hauru).
Ktoś tu mówił, że to film nie dla dzieci, a ja uważam, że jest głownie dla nich, bo ja się odrobinkę nudziłem.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 7
lew890

argument że dzieci się będą bały (ha ha ha bueehehe)
rodem z radia maryja, które nawiązywało akurat to harryego poterra.

Zresztą, dzieci też potrzebują trochę strachu, żeby potem np. mocniej odczuć momenty radosne i spokojne... Tak jak dorośli .

danielp

Popieram autora, wynudziłem się na tym niemiłosiernie.

[SPOILER]
....................................................................
Nie spodziewałem się zbytniego realizmu po filmie z latającym domem w roli głównej, ale poziom absurdu (w animacji próbującej naśladować rzeczywistość) sięgnął granicy - psy w samolotach wymiatają. Nic ciekawego w fabule. Bohaterowie mały gruby indiana jones, emeryt-pudzian, baleronowaty lessie, shemale ptak o zmysłowym imieniu Stefan oraz geniusz zła/podróżnik władający sforą gadających i gotujących wykwintne dania psów...

gwlg

I właśnie to potwierdza, iż jest to animacja dla dzieci - oczywiście nie tylko :)
Mi osobiście film się podobał, nominacje do Oscarów w pełni zasłużone (może tylko trochę przesadzili z kategorią 'najlepszy film').

Godny polecenia dla widzów w każdym wieku!

ocenił(a) film na 8
danielp

Dzieci się będą bały??? WTF?? Czego niby? Ta bajka jest pozytywna w każdym calu, myślałam, że ten dziadek będzie wkurzający ale jest takim fajnym staruszkiem ja nie wiem jak Ty mówisz, że tu jest się czegokowliek bać to ja nie wiem jak Ty byś "Straszny dom" oglądał hahah :D o horrorach nie wspomnę.

ocenił(a) film na 3
danielp

Popieram założyciela tematu.Film (jak dla mnie)był po prostu nudny...Nie doczekałem nawet jego zakończenia,bo po prostu usnąłem( z nudów niestety)Pozdrawiam!!!