PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343872}

Ocean strachu 2

Open Water 2: Adrift
2006
5,3 13 tys. ocen
5,3 10 1 13183
2,7 3 krytyków
Ocean strachu 2
powrót do forum filmu Ocean strachu 2

Przecież to jakaś kpina! U boku tego jachtu są uchwyty (łapał się za nie jeden z bohaterów), co za sztuka by jeden z nich się zlapał, na niego weszła następna osoba, na nią wspięła się następna i w końcu wskoczyła na pokład, burta nie była wysoka! Śmiech na sali, pozdrowienia dla wszystkich idiotów którzy oglądając ten film interesowali się losem bezmózgich kretynów! Oglądnąłem pięć minut filmu, akurat widziałem te uchwyty, no tragedia

ocenił(a) film na 6
Carleone

hm.. może zatem zamiast od razu isc na filmweb pofatygowałbyś się i obejrzał więcej :) ja nie do końca się zgadzam, bo uchwyty ewidentnie były moim zdaniem za nisko, poza tym nie wspięliby się, bo tam gdzie one był był za duży kąt. no i POZA TYM i PRZEDE WSZYSTKIM - to tylko film.

ocenił(a) film na 1
Carleone

"co za sztuka by jeden z nich się zlapał..."-wyjaśniam:sztuka polegała na tym,aby ta farsa trwała wystarczająco długo. Gdyby film skończył się w tym momencie nie byłby nawet pełnometrażowy :-).Do tego jeszcze dodam,że jeden z kretynów miał nóż, którym mógłby sobie wydłubać schody do nieba....

k_psel

mieli kamizelki ratunkowe, bodajże dwie więc nawet bez tych uchwytów dało by radę tego dokonać, co najwyżej człowiek bedący najniżej by był chwilę pod wodą jednak dwie kamizelki plus zasolenie oceanu, dałoby radę! jednak trzymam się opcji z uchwytami, nawet jeśli pod kątem ludzie umieją się odchylać! A nie oglądałem dalej bo nie jestem kretynem!

Carleone

ja to bym zrobiła tzw. nóżkę, bo na pewno by podskoczyli wyżej i może by się udało... albo próbowałabym dalej z tym "sznurem" a, nie wyrzucała resztkę flagi z trupem... Do k_psel: w takim razie powinni to bardziej przewidzieć autorzy tego filmu żeby nie było możliwości ratunku... ;) na tym polega dobry film pełnometrażowy ;) A z tym nożem to mnie zdenerwowali... tak samo z telefonem... nie spodziewali się, że wpadnie do wody?? Pani z kamizelką mogłaby trochę pomagać :P

Carleone

od pomysłów, jak by się mogli uratować już mi głowa pęka. a oni nic nie robią tylko marzną. ktoś mógłby zanurkować, zanim jeszcze stracili maskę i podeprzeć kogoś, by mógł się dostać na jacht. nie wiem czemu spuścili tamtego razem ze sznurem z ubrań- chyba nie zaszkodziłoby spróbować raz jeszcze podrzucić ten sznur do góry- nawet zerwany ( można wszak jedną tkaninę podrzeć na kilka innych). z tym nożem tez pomysł przepadł. a ten delfin, jak tylko spuściło się z niego powietrze od razu stał się bezużyteczny !!! nie, ja nie wierzę,że to na faktach. czy ktoś może to udowodnić?

epka

coś jest z nimi nie tak... a siedzę i oglądam to tylko po to żeby zobaczyć jakie super rozwiązanie do super filmu wymyślił autor... szczerze to jestem zdziwiona, że dziecko nie próbuje ich ratować i nie wyskakuje za burtę <sciana>.... a tamta gdzie teraz płynie?! A, no i ja bym podejrzewała u tego faceta uszkodzenie błony bębenkowej przez zbyt wysokie ciśnienie a nie pęknięcie czaszki... przecież to śmieszne...

kitucha

mają jeszcze maskę!! o rany! nie, to jest kretyństwo

epka

taaa... przyda im się, bo deszcz zaczął padać... bo przecież jak można tak odpoczywać w wodzie bez maski... ale przynajmniej mają teraz zajęcie, przekrzykują pioruny i szukają noża w oceanie...

kitucha

w tym dzieciątku cała nadzieja,m ono jest z nich wszystkich z całą pewnością najmądrzejsze

epka

dobre jest też to, że porzucają te ciała bez większych problemów, a mogli zrobić jakikolwiek pożytek z tej liny i przywiązać je do statku... alee nieee... a, no i nie zdziwiłabym się gdyby dziecko jakimś cudem ich uratowało... na pewno by nie wrzuciło telefonu do wody... ;)

kitucha

Cicho! Zaraz im się uda! :D

dran

Niby się cieszę, ale jakoś nie czuję tego, że zasłużyli :P o nie, dziecko upadło... ono dopiero miało zły dzień... :/ a tamten nie umie wejść :P

kitucha

Pomyliły mu się kierunki i popłynął w przeciwnym kierunku niż łódka ;(

dran

WSKOCZYŁA DO WODY! Nie, ja tego nie oglądam... przecież to idioci! On zostawił ją, a wiadomo, że to baba i jachtem nie umie się posługiwać ;) a ona zostawiła dziecko...niiiiceeee...

ocenił(a) film na 3
kitucha

... dobrze, że dziecko też nie wskoczyło za nimi. Na szczęście jeszcze nie umiało chodzić :)

arturo_c

Dobrze, że nie umiało sterować jachtem bo jeszcze by odpłynęło i ich zostawiło...

ocenił(a) film na 1
Carleone

normalnie-ARCYDZIEŁO :-(

k_psel

tak, naprawdę warto było zmarnować tyle czasu... normalnie MRÓWKI W SAMOLOCIE były o niebo lepsze, bo tam się uśmiałam... a tu... zwątpiłam jeszcze bardziej w amerykanów :P

k_psel

jak miło,że chciał się zabić zamiast szukać tamtej koleżanki, co popłynęła w siną dal

ocenił(a) film na 3
epka

Pie(N)kny film T_T daje mu, aż 3 bo sie usmiałem do łez. Ci amerykanie to jednak intelygentne bestie : )

ocenił(a) film na 6
epka

haha ja myślę ze mamuśka stwierdziła ze sama śmierć to za mało na zadośćuczynienie.Wiec uratowała typa.
kretynizm w tym filmie mnie przeraza.Juz lepiej żeby zrobili dziurę ,statek zatonął i akcja toczy się dalej
Tak by szybko wskoczyli ,mieli minute na zabranie rzeczy i dalej do wody xD.oczywiście przypadkowo babeczka potyka się i wbija nóż w łódź ratunkowa tak ,żeby nie mogli z niej skorzystać

k_psel

k_psel, no i za co ta ocena - 1 ?

ocenił(a) film na 1
dran

No przecież nie ma -0?

k_psel

No nie ma, ale są inne, wyższe oceny jakże pasujące do tego filmu.

ocenił(a) film na 7
Carleone

Ciekawe czy byście mieli takie same pomysły gdybyście byli po środku oceanu, a nie w cieplutkim domu... Jak to już zauważył z jeden z użytkowników jest to tylko film. I pewne rzeczy muszą być naciągnięte. Tak samo w horrorach możemy powiedzieć co za idiota nie ucieka dajmy na to z domu gdzie grasuje jakiś psychopata do miasta gdzie są ludzie tylko próbuje go dorwać... Pozdrawiam znawców pierwszej pomocy... :)

PanGibon

<lol> gdyby byl z nimi MacGyver to pewnie szybko by zrobił drabinke :D

K-a-r-o-l-a-j-n

A gdyby był Mojżesz to pewnie by się ocean rozstąpił.

ocenił(a) film na 7
dran

taa.... a gdyby były żółwie ninja to by pizze na pokład zamówiły...