PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343872}

Ocean strachu 2

Open Water 2: Adrift
2006
5,3 13 tys. ocen
5,3 10 1 13183
2,7 3 krytyków
Ocean strachu 2
powrót do forum filmu Ocean strachu 2

Inne pytanie. Czy on rzeczywiście był na faktach. Czy tylko jak ktoś napisał pierwsza część i większość dołożył sobie reżyser? wiecie kiedy to się stało? Jeśli wiecie coś, macie jakieś stronki piszcie.

ocenił(a) film na 6
Karolina_24

Też chciałabym się dowiedzieć czy film faktycznie był na faktach, a jeśli tak to na podstawie jakiej histori ?

Co do pierwszej części uważam, że w większości film oparty był na domysłach skoro oboje utopili się, a ich ciał nie odnaleziono.
W drugiej części-zależy od zakończenia (do którego mam wątpliwości).
Jeśli ktoś przeżył mógł dokładnie całą historię opowiedzieć, jeśli nie-powtórka z części pierwszej.

wiewiora1505

W drugiej części przeżyły 2 osoby dorosłe i dziecko, więc jeśli na faktach autentycznych, to na pewno ta historia jest opowiedziana ;).

ocenił(a) film na 8
Minnie12

Fakt sam w sobie jest autentyczny; stwierdzenie "fakty autentyczne" jest wiec bledem jezykowym, scislej pleonazmem. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
wiewiora1505

Pierwsza część nie miała specjalnie zagmatwanej akcji - to był dramat dwóch jednostek, które zupełnie nic nie mogły zrobić. Jedynymi domysłami w takim przypadku mogą być rozmowy bohaterów i kolejność zdarzeń (z 80-90% filmu zapewne).

Co do tej historii, to ja również jestem ciekaw jej pierwowzoru.