Zawsze się czułem jak część załogi tego statku...Genialny film. Ikoniczny. Nie do przecenienia. Jego wpływ na rozwój Kina,nie do opisania. Film z 1979-roku,a do dziś robi wrażenie. Scenografia,efekty,gra aktorska. I ten niepowtarzalny klimat osaczenia,wyobcowania. Polecam seans na Blu-Rayu. Kopara opada. Wersja reżyserska ze sceną Dallasa w kokonie genialna. Szkoda,ze nie weszła do pierwotnej wersji. Ale i tak jest super.
A widzisz:) Pomogles mi zrozumiec jak ja sie czuje ogladaja kolejny raz ten genialny film.
To jest jeden z niewielu filmów, gdzie przyszłość jest przedstawiona naturalnie i wręcz prozaicznie.
Bez nadęcia jak w StarTrek, bez magii jak w StarWars i bez dziwactw występujących w wielu innych produkcjach.
Teraz wraca na duży ekran i chcę się poczuć jak wtedy kiedy byłem na seansie w 1980 roku. Bilety kupione
Ja już po seansie w Multikinie, 31 marca 2025 roku. Szczena opada. Film z przed 45 lat, archetyp, przełom w kinematografii, cud grozy podlanej gęstym sosem scifi, etc. A obejrzałem go całego - "od deski do deski", na pewno drugi raz w życiu. Podglądania jednym okiem ekranu tv z pod kołdry w dzieciństwie nie liczę, bo strach nie pozwalał myśleć.