PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493235}
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83666
5,9 10 krytyków
Oświadczyny po irlandzku
powrót do forum filmu Oświadczyny po irlandzku

Podobne komedie

ocenił(a) film na 10

Zna ktoś podobne komedie romantyczne, utrzymane w tym samym guście? Chodzi mi o humor
oczywiście.

"Oświadczyny po irlandzku" to moim zdaniem kwintesencja komedii romantycznej. Bardzo dobrze
się bawiłam, oglądając ten film i zamierzam do niego wrócić.

ocenił(a) film na 8
Goszka_

Narzeczony mimo woli, Holiday, Jak stracić chłopaka w 10 dni, Brzydka prawda, Kocha, lubi, szanuje, Żona na niby - całkiem udane komedie rom. ktore mogę Ci polecić.

ocenił(a) film na 10
albatros23

Z wyżej wymienionych nie oglądałam tylko Holiday - w takim razie zaczynam na nią polować :).

ocenił(a) film na 10
Goszka_

co się zdarzyło w las vegas, och życie(chodziaż to komediodramat), listy do Julii, to tylko seks -(nie zrażaj się tytułem, t

ocenił(a) film na 10
Ama97

Wszystko widziane... :D Oj, mało komedii romantycznych się przede mną uchowa.

ocenił(a) film na 10
Goszka_

lipna panna młoda, pisze że dramat komedio ale to zwykła kom rom jest? na zalukaj jest jakby co

ocenił(a) film na 10
Goszka_

przeemną też już dużo widziała nie mam co oglądać

ocenił(a) film na 10
Goszka_

apartament dla dwojga cieżko znaleźć ten film ale pewien sympatyczny użytkownik filmwebu dodał ten fil do internetu mam jak coś link :) Francja 2008: Julie (Cristiana Réali) samotnie wychowuje dwoje dzieci. Kobieta nie może znaleźć pracy, a za niezapłacone rachunki rodzinie grozi eksmisja. Gdy pewnego dnia wygrywa tygodniowy urlop w luksusowym hotelu Royal Suite, ma nadzieję, że wreszcie szczęście się do niej uśmiechnęło. Okazuje się jednak, że apartament jest już zajęty przez snobistycznego fotografa mody, Lawrence'a Roziera (Richard Berry), który upiera się, że to on zdobył szczęśliwy kupon. Mężczyzna postanawia zrobić wszystko, by pozbyć się niechcianych lokatorów, a Julie i jej dzieci nie pozostają mu dłużne. Spór kończy się w dniu, w którym Julie odkrywa, że Laurent usiłował odebrać sobie życie. Gdy dowiaduje się, że powodem tego desperackiego kroku jest zawód miłosny, postanawia pomóc niedawnemu wrogowi zdobyć serce ukochanej.
Polecam ten film :)

ocenił(a) film na 7
Ama97

Podasz ten link? Proszę ;)

ocenił(a) film na 10
Epoxide

http://catshare.net/BJ4bPpo0OTF5dCVO film działa bez zarzutów o ile masz program do oglądania filmów i kodeki do niego :)

ocenił(a) film na 9
albatros23

kurczę, wszystkie widziałam... może jeszcze coś?

ocenił(a) film na 8
iwonka55880

Moje typy to:
1. To wlaśnie miłość (2003)
2. Fanfan(1993)
3. About time (Czas na miłość) (2013)
4. Listy do M (2011)
5. Hitch (2005)
6. Dzień świstaka (1993)

ocenił(a) film na 10
iwonka55880

Pretty Man też może się spodobać, całkiem przyjemna fabuła.
Troszkę niższych lotów ale wciąż można raz obejrzeć Fałszywy narzeczony.

iwonka55880

Przypadkowy mąż (2008) -lekka, romantyczna komedyjka z humorem, a jeżeli chodzi o irlandzkie klimaty to polecam P.S. Kocham Cię.

Goszka_

Może jeszcze to :)
http://www.filmweb.pl/film/Nieodparty+urok-1999-31317