PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680478}

Noc w muzeum: Tajemnica grobowca

Night at the Museum: Secret of the Tomb
2014
6,5 41 tys. ocen
6,5 10 1 41454
4,5 8 krytyków
Noc w muzeum: Tajemnica grobowca
powrót do forum filmu Noc w muzeum: Tajemnica grobowca

uwarzam ze film byl beznadziejny i zmarnowalem na niego duzo czasu z mojego zycia i przede wszystkim 20 pln w kinie, za kture nie chciano mi zwrucic pieniedzy bo bylem niezadowolony z seansu, slaba gra aktorska, lipny soundtrak i wogule to lepiej sie napic browaru z kumplami z osiedla. nie wiem, byc moze film mnie nie urzekl bo jestem bardzo wyrafinowanym i wymagajoncym widzem z latami doswiadczen na karku w krytyce filmowej, ogulnie podsumowujoc to film byl beznadziejny i nie polecam go nikomu

ocenił(a) film na 8
kirchenos

ogulnie potsumowujonc powinienes wydac te 20 pln na slownik.

ocenił(a) film na 7
Giveraa34

Masz rację, tylko nie zgodzę się z jedną rzeczą.
Zamiast iść na browar, trzeba było pouczyć się ortografii ;)

ocenił(a) film na 9
Votes

Nie zgadzam się z wami. Właśnie niedawno wróciłam z kina i jestem zachwycona. Było się z czego pośmiać. Na przykład z Laa, oraz angielskiej strażniczki, czy Dextera sikającego na Oktawiana i Jedediaha w Pompejach. Ale też niektóre sceny mnie wzruszyły. Rodzina Ahkmenrah, jak tracili siły i Lary trzymał Dextera za łapkę i nie chciał aby odszedł, oraz pożegnanie w muzeum, oraz buziak z kapucynka, oraz ostatnia scena, gdy obserwował muzeum z ulicy. Mam nadzieje, że jeszcze powrócą.

użytkownik usunięty
Sherii

Wątpię, bo to wyglądało na wielkie zakończenie serii. Na szczęście nie dla mnie bo zakładam bloga o nowej fabule Nocy w Muzeum :)

ocenił(a) film na 9

Czy podasz link? Chętnie przeczytam.

użytkownik usunięty
Sherii

Na razie, ze względu na przygotowania do matury, opracowuję pierwszy rozdział. Ogólnie link będzie chyba dostępny po feriach na stronie na Facebooku, ale jeszcze nie jest to pewne. Na 100 % tytuł będzie "Noc w Muzeum : Potomkowie Horusa". Akcja dzieje się automatycznie po zakończeniu "(...) Tajemnicy Grobowca". Nastoletnia Maria ( czyli ja ;) ) od kilku miesięcy dręczona jest przez koszmarne sny. Ich jedynymi elementami, które dziewczyna pamięta, są złota tablica i egipski książę. Podczas czasowej wystawy w Muzeum Historii Naturalnej w Nowym Jorku spotyka Ahkmenrę, Egipcjanina z jej snów. Tej samej nocy do muzeum zostaje przywieziony tajemniczy powóz i słynna Księga Umarłych. Gdy Maria odczytuje inskrypcję zawartą na okładce księgi powóz ożywa, a tym samy do życia powoli budzą się złe moce. Od rodziców Ahkmenry główna bohaterka dowiaduje się, że 4 000 lat temu żyła dziewczyna ( jej sobowtór ) o imieniu Ila. Miała chronić grobowiec Seta, by owy bóg nigdy wprowadził chaosu w nasz świat. Historia zatacza koło i teraz to samo zadanie spada na barki młodej amerykanki. Jednakże jest jeden problem: od przebudzenia się powozu Seta ma minąć 10 faz księżyca, a wraz z nią 10 plag egipskich. Do tego czasu Złota Tablica Ahkmenrah musi znaleźć się w grobowcu Seta w Hamunaptrze - mieście umarłych. W przeciwnym wypadku nastąpi całkowity koniec świata. Dziewczyna musi zagłębić się we wspomnienia jej poprzedniczki, ukryte w jej snach, a tym samym pozna historię Ahkmenry i Ili i zmierzy się ze swoimi największymi lękami.

To tylko tymczasowy zarys fabuły, ale to się będzie zmieniać ;)

ocenił(a) film na 9

Znajdę to opowiadanie, ale Facebooka to nie mam, jestem jego przeciwniczką. Fabuła trochę przypomina Mumię, ale ten film też uwielbiam. A będzie Lary?

użytkownik usunięty
Sherii

Yyy... To mój nauczyciel historii, a Cecil Fredericks to mój dziadek :-D

prosze nie spamowac o gupotach bo to powarzny temat

użytkownik usunięty
kirchenos

Uśmiałam się jak norka po twojej wypowiedzi XD

ocenił(a) film na 7
Sherii

Mi też ogólnie się podobało, w końcu dałem 7 czyli dobry, ale ten temat się już chyba wyczerpał...

Sherii

W pełni się zgadzam.

kirchenos

naucz się najpierw pisać po polsku.

ocenił(a) film na 6
kirchenos

Ogólnie to mogę powiedzieć, że jesteś analfabetą i aż głowa boli, gdy czyta się twoje wypociny. Browar już ci zabił ostatnią szarą komórkę. Podaj adres to wyślę ci słownik ortograficzny.

modlishka30

sam jestes analfabeta robaku jeden, ja mam dysortograwie a ty dysmuzgowie

ocenił(a) film na 8
kirchenos

dysortografia nie usprawiedliwia braku kultury :) internet również jest miejscem publicznym

ocenił(a) film na 7
kirchenos

zainwestuj czas w czytanie a nie ogladanie to cwiczy pamiec i mozna sie nauczyc pisac popularne slowa poprawnie,a film swietny ale chyba od pewnego poziomu