PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563994}

Noc i Dzień

Day & Night
2010
7,2 7,8 tys. ocen
7,2 10 1 7796
7,0 12 krytyków
Noc i Dzień
powrót do forum filmu Noc i Dzień

oskar 2011?

ocenił(a) film na 9

oby. szczękę zbierałem z ziemi długo - realizatorski majstersztyk, wprost kipiący pysznymi pomysłami. i urocze przesłanie. brawa!

ocenił(a) film na 8
marlon

Ja również liczę na Oscara, bo także zbierałem szczękę z podłogi, ale obawiam się, że Grufallo zgarnie w tym roku statuetkę.

ocenił(a) film na 8
patrykDJ2009

Ale przemyślałem to wszystko jeszcze raz i stwierdzam, że:
- Gruffalo- w sumie bajka jak bajka, ten lis mi się nie podobał był taki nielisi i nieproporcjonalny, nie wydaje mi się, żeby Oscar przypadł właśnie tej bajce
- Lost Thing- u mnie to od początku nie miało ani sensu ani nic
- Let`s pollute- bardzo przyjemna, ale czy taka animacja wystarczy, żeby zdobyć nagrodę?
- Madagascar, carnet de voyage- jak dla mnie to właśnie ten film jest największym zagrożeniem Day & Night. Bardzo przyjemny, niespotykana i nietuzinkowa animacja
- Day and Night- w sumie można na pierwszy rzut oka powiedzieć, że animacja jak animacja. Trochę humoru, trochę śmiechu i trochę smutku. Ale ten film to coś więcej niż krótka kreskówka z przyjemną muzyką w tle. Jestem przekonany, że ten film ma duszę.Prawdziwy film animowany powinien cieszyć oko dziecka i uczyć dorosłego. Dzień i noc pokazuje co tak naprawdę w człowieku gra i nie gra, że świat to wady i zalety, że nie każdy może mieć wszystko, ale że każdy jest jedyny w swoim rodzaju. Jak dla mnie Oscar powinien być murowany...ale czy będzie?

ocenił(a) film na 8
patrykDJ2009

Jak dla mnie to zdecydowanie Madagascar, carnet de voyage powinno wygrac. Tak jak napisałeś, bardzo przyjemna i nietuzinkowa animacja, dodatkowo wspaniała klimatyczna muzyka. Gruffalo to również ciekawa i sympatyczna animacja, przede wszystkim dla dzieci, ale ja również dobrze się przy niej bawiłem. Według mnie to te dwie animacje powinny walczyc o wygraną. Day and Night jest dobry, ale nic ponad to. W sumie to chyba ich najsłabszy short, inne ich produkcje mnie zawsze zachwycały. Dwa pozostałe tytuły się nie liczą w walce.

ocenił(a) film na 8
marlon

No i się stało. Największa przegrana obok Heleny Bonham Carter.

ocenił(a) film na 9
patrykDJ2009

nie rozumiem decyzji- jak the lost thing moglo wygrac z day and night?? widzialam tylko ta wersje do czytania (tzn the lost thing mam na mysli) i totalnie mi szczena opadla ze to wygralo, ale wyczytalam na forum fw ze to nie ta wersja. macie moze link do tej konkretnej?

vzorkovnica

W sumie dobrze ze nie wygrał ten film. Sympatyczny, ale jednak daleko mu do doskonałości.