Bajka fajnie zrealizowana, niestety pod koniec dwóch rycerzy trzyma się za ręce i się całują. Jak ktoś nie chce żeby dzieciakowi mieszać w głowie ostrzegam przed nie odpowiednimi treściami. Tolerancja tolerancją, ale robienie wody z mózgu w tak młodym wieku to przegięcie. Jeszcze przez całą bajkę Nimona określa się różnymi zaimkami, dzieciak tego może nie wyłapie, ale podprogowo już odpowiednio programuje młody umysł. Widać że jakaś agenda pchana na siłę odgórnie w obrzydliwy sposób. Powinny być jakieś oznaczenia na tego typu bajkach jak na grach komputerowych (że np. treści homoseksualne albo określanie płci). Bo tu już autorzy bajki ingerują w wychowanie dzieci.
W takim razie przy tobie i przy założycielu tematu powinny pojawić się oznaczenia typu "Uwaga! Ten użytkownik nie szanuje ludzi"!
Szacunek powinien brać pod uwagę różne poczucia estetyki. W twoim poście widzę przeciwieństwo szacunku i tolerancji.
Gość, który nie szanuje osób LGBT ze względu na ich orientację seksualną chce pouczać mnie o tolerancji? No błagam!
O czym ty bredzisz? Szanuję osoby lgb, tylko ideologią gardzę. Nie zmienia to faktu, "wolnoć tomku w swoim domku" - nie wnikam w to co ktoś z kimś robi ale nie życzę sobie aby ktoś z brudnymi buciorami pchał mi się z moje życie - a tym bardziej moich dzieci. Wymuszając na innych przyklaskiwanie wszelkim odpałom LGBT, pokazujesz swoją hipernietolerancję. Miłego wieczoru :)
Jakie robienie wody z mózgu, chyba lepiej że jest fajnie zrobiony wątek który uczy dzieci tolerancji, a nie żeby wyrosły na homofobów
"Tolerancja tolerancją, ale robienie wody z mózgu w tak młodym wieku to przegięcie."
Tylko, że ta animacja uczy właśnie tolerancji. Więc gdzie to robienie wody z mózgu? Albo jesteś tolerancyjny albo nie. Widać nie jesteś.
W sensie animacja z niebinarnym głównym bohaterem w roli głównej, co wynika nawet z opisuj powinna mieć ostrzeżenie przed tym że całuje się w niej 2 ludzi? xD
Nie bądź śmieszny. Jedyne czego ty ich uczysz to homofobia, strzelając takimi tekstami.
No przecież macie oznaczenie PEGI 10+. Naprawdę sądzicie że w tym wieku dziecko nie zrozumie że dwie osoby tej samej płci mogą się kochać?
nie kazdy musi miec takie liberalne poglady na takie cos co jest sprzeczne z biologia i nie kazdy chce pchac do glowy dzieciakowi w takim wieku. ogarnijcie sie ludzie. w stanach poszlo to dalej ze dziecko moze sobie zmienic pleć bez zgody rodzica, a potem przez bledne decyzje samobójstwa mlodych zagubionych ludzi ktorym glupot do glowy napchali
Oglądasz animację fantasy o zmiennokształtnym bohaterze i masz problem, bo jest sprzeczna z biologią XD btw, nic w biologii nie sprawia, że dwóch mężczyzn nie może się trzymać za rękę albo całować
Prawa natury: nieważne jak długo by tarł swoją pałka o pałkę kolegi nie będzie z tego dziecka xd
Jezuuu, kolejny problem, bo ktoś jest ,,inny,, - bo się całuje chłopak z chłopakiem, weź się od takich ludzi odwal, co? Nawet w filmie masz do tego problem. A twoje dziecko niech po prostu się powoli z tym oswaja, i zrozumie, że są na świecie tacy ludzie, i że nic wtym złego
Takim osobom nic nie wytłumaczysz. Będą tkwić w swoim ciemnogrodzie do samego końca...
Mnie irytowało, że w polskim dubbingiem bohaterka, nie wiedziała jakie ma zaimki i mówiła wszystkie...normalizacja czegoś co nie jest normalne...
Ja mówię tak: kochanie tej samej płci jeszcze jest ok bo w zwierzętach też takie coś występuje od wieków, ale reszta to zaburzenia.... które nie powinny być akceptowane
zobaczycie za dekade lub dwie w bajkach bedzie promowana pedofilia a czesc spoleczenstwa bedzie do tego klaskac jak foki bo sie nabiora na kolejna chora ideologie jaka im sie indoktrynuje
jestes tak silnie związany z matrixem ze nie uwierzysz nawet jak zobaczysz to na wlasne oczy. pozyjemy zobaczymy kto mial racje. mam nadzieje ze sie myle...
To ty żyjesz w ciemnogrodzie i wymagasz terapii skoro odmienną orientację porównujesz do niebezpiecznych przestępców. Więcej nie będę marnował czasu na ciebie, żegnam!
Ciekawe że 15 lat temu do weryfikacji normalności takich osób była potrzebna opinia specjalisty psychiatry a teraz wystarczy byle kto w mediach i to bardziej łykają niż opinie specjalistów