PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8119}

Niewiniątka

The Children's Hour
1961
7,8 4,2 tys. ocen
7,8 10 1 4197
6,7 9 krytyków
Niewiniątka
powrót do forum filmu Niewiniątka

U mnie jest z kolei 00:22 i też napiszę, bo krecje stworzone przez Audrey i Shirley są fantastyczne. Wyraziste spojrzenie Audrey i niesamowite zmiany głosu i tonacji Shirley. Na dodatek jeszcze biało-czarne kolory, które tutaj jakby znaczyły więcej. Polecam wszystkim, którzy nie boją się dramatów. Dziewczynka, która grała Mary też idealna do roli.

ocenił(a) film na 10
Amaterasu_3

wlasnie skonczylam ogladac i jestem pod ogromnym wrazeniem, zarowno przez gre aktorska Shirley, Audrey ale rowniez pani Bainter. zaskoczyl mnie temat poruszany w filmie. milosc lesbijska na wielkim ekranie na poczatku lat '60? fenomen! rezyser (takie przynajmniej odnioslam wrazenie) kladl jednak przede wszystkim nacisk na destrukcyjne dzialanie wszelkich plotek, pomowien, a motyw owej 'nienaturalnej' milosci zostal jedynie poglebiony w kwestii jej niezrozumienia przez spoleczenstwo, ale rowniez przez sama bohaterke (rola Shirley). film polecam jako srodek zapobiegawczy homofobii.

padam na kolana przed Shirley. niesamowity potencjal wspanialej aktorki. Audrey jak zawsze emanuje dobrocia, madroscia, pieknem - swietnie mi sie oglada Ja na ekranie. ogromne, piekne oczy ktore potrafia powiedziec wiecej niz slowa.

ocenił(a) film na 9
migdal_4

bardzo dobry, przejmujacy dramat. swietne aktorstwo, nie podobala mi sie tylko Karen Balkin, bo byla przerysowana aktorsko imho.

ocenił(a) film na 8
Birke

Dokładnie, ta mała doprowadzała mnie swoją "grą aktorską" do szewskiej pasji. Myślę, że mógł być to zamierzony efekt mający uwypuklić jej wredny charakter. Zamierzony oczywiście przez reżysera, bo wątpię, by to dziecko było na tyle utalentowane.

użytkownik usunięty
mhoczne_slonce

Dokładnie, przez cały film miałam ochotę rozszarpać tego dzieciaka ^^

ocenił(a) film na 9
Amaterasu_3

Świetne aktorstwo! Przyznam, że nie zachwyciłam się do tej pory filmami z Audrey Hepburn, chociaż widziałam tylko kilka tych najbardziej znanych, ale ten film jest inny. Obie aktorki stworzyły wspaniałe kreacje i historia tez jest bardzo, bardzo ciekawa.

ocenił(a) film na 9
Amaterasu_3

Co wy widzicie w tej Audrey, nie czaję jej fenomenu. Może zagrała w kilku dobrych filmach, ale aktorsko jest nieco słaba.

użytkownik usunięty
Amaterasu_3

Bez przesady! Moim zdaniem aktorstwo jest tutaj naprawdę średnie i jest chyba największą wadą tej produkcj. Audrey i Shirley nieco się starają, ale to z prewnością jedne z ich gorszych kreacji. Sam film jakoś nie wciąga.