PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=584069}
4,8 25 tys. ocen
4,8 10 1 25484
4,2 19 krytyków
Nieulotne
powrót do forum filmu Nieulotne

Naturalizm

ocenił(a) film na 5

Bardzo nie podobały mi się sceny nazwijmy to intymne w tym filmie. Jak zwykle ukazane w tak naturalistyczny, nieprzystępny sposób, że czułem się zniesmaczony. Co najgorsze
jest to typowe dla polskiej kinematografii. Oczywiście zawsze można powiedzieć, że taka była wizja reżysera ale jakby pokazać w tym trochę uczucia, a nie skupić się na
"mechanice", miałoby to większą wartość.

A co Wy o tym sądzicie?

użytkownik usunięty
Pan_Zarowka

Za mało było widać czy co?

ocenił(a) film na 6
Pan_Zarowka

No wlasnie tez tak troche odczuwam wiekszosc scen milosnych jakie widze w polskich (choc nie tylko) filmach. Mam ochote odwrocic wzrok, meczy mnie niepotrzebna nagosc, duza intymnosc. Czy takie sceny wnosza cos no do filmu Nieulotne? Nie sadze.

ocenił(a) film na 8
Divian

A ja się przyznam, że jestem osobą dosyć pruderyjną jeżeli chodzi o takie sceny w filmach, a tu nie czułam żadnego zażenowania, nic z tych rzeczy. Zazwyczaj też tak mam, że chce odwrócić wzrok, tutaj tak nie było. Jak dla mnie reżyser nie przekroczył dobrego smaku.
I dodam, oczywiście to moje subiektywne odczucie, tak, w filmie "Nieulotne" te sceny wnosiły coś do filmu. A co wnosiły, to już każdy musi sam sobie odpowiedzieć na to pytanie ;)

Dodam jeszcze, że film zachwycił mnie od tzw pierwszego kadru.

ocenił(a) film na 3
Pan_Zarowka

Z tą polskością bym nie przesadzała...kino francuskie jest bardziej jak to ująłeś "naturalistyczne", co do reszty w zupełności się zgadzam.

Pan_Zarowka

to co, mieli pod kołdrą siedzieć czy jak?

ocenił(a) film na 8
Pan_Zarowka

Na szczęście rezyser w porę wyhamował i po kwadrnasie praktycznei nei było już ani nagości, ani naturalizmu

ocenił(a) film na 1
Pan_Zarowka

Muszę z całą przykrością stwierdzić, że to było najlepsze co ten film miał do zaoferowania. Tego filmu nie można nawet próbować "interpretować". Kto twierdzi inaczej to jego problem. Żałosny obraz. Dosłownie zabił mój czas.