Jeśli dojdzie do powstania czwartej cześci przygód Człowieka-Pająka, to najprawdopodobniej na ekranie będzie on musiał zmierzyć się aż z szóstką przeciwników, znanych jako Sinister Six. W skład, powołanej przez Doktora Octopusa, grupy wchodzą Mysterio, Electro, Vulture, Kraven oraz Sandman. Pomysłem zetknięcia Spider-mana ze Złowrogą Szóstką reżyser Sam Raimi podzielił się podczas wywiadu dla stacji MTV.
Sinister Six po raz pierwszy pojawiła się w komiksach o Spider-manie w 1965 roku w tomie Amazing Spider-Man Annual #1. W kolejnych zeszytach skład grupy ewoluował, by rozrosnąć się w pewnym momencie nawet do Sinister Twelve. Złoczyńcy pojawili się także w animowanej serii Spider-mana z 1994 roku. Tam, ze względu na kierowanie filmu do dzieci, zastąpiono słowo Sinister wyrazem Insidious.
Pomysł Sama Raimi może jednak pozostać wyłącznie w głowie reżysera, nie wiadomo bowiem, czy Sony zaproponuje mu realizację Spider-mana 4. Choć sam film jest w planach, to zarówno udział Raimi, jak i odtwórców głównych ról, stoi pod znakiem zapytania. Czy i w jakim kierunku pójdą personalne negocjacje producentów, przekonamy się zapewne już niebawem.
Przecież dr. Octopus zginął w 2 części.Nie sądze żeby Dr. Octopus "odrodził sie z popiołów a stworzenie nowego dr.octopusa jest dosyć głupie
1 Doc Octopus przecież zginął
2 Sandman teraz nie ma juz powodu zeby walczyc z Spiderem...wrecz przeciwnie moze stanąć po jego stronie
3 Jak ma być 6 przeciwników to ja sie na to nie pisze;/
no 6 to byla by jednak porazka....
Najbardziej ten wywiad Raimiego pokazuje ze chyba on za bardzo nie kwapi sie aby wystapily postacie Lizard i Carnage , ale jeszcze poczekajmy... to dopiero domysly jego samego (czyt Raimi)
"1 Doc Octopus przecież zginął
2 Sandman teraz nie ma juz powodu zeby walczyc z Spiderem...wrecz przeciwnie moze stanąć po jego stronie
3 Jak ma być 6 przeciwników to ja sie na to nie pisze;/"
1. Są na to dowody? Żadnych - w świecie komiksu i filmu wszystko jest możliwe.Może...ktoś go uratował -wypłynął gdzieś nieprzytomny...
2. Sandman może mieć powód może Sinister Six namówiła by go do współpracy oferując np: górę pieniędzy albo jakąś operacje dla córki...
3. Dlaczego? Może być niezła jazda :) Ja w 100% się na to piszę!
''Może...ktoś go uratował -wypłynął gdzieś nieprzytomny... ''
Przecież on tam na dno poszedł...utopił by sie....podrugie jakby przezył było by to naciągane....
''oferując np: górę pieniędzy albo jakąś operacje dla córki... ''
To jest akurat dobre....:)....albo poprostu by tak myslal ze mu cos dadza a oni by wykorzystali zeby tylko walczyl ze Spiderem....i wkoncu przypadkowo by usłyszałze ch*** dostanie i walczył by po stronie Sipidera:D