PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627415}

Niech będzie teraz

Now Is Good
2012
7,5 94 tys. ocen
7,5 10 1 93822
5,2 8 krytyków
Niech będzie teraz
powrót do forum filmu Niech będzie teraz

Jak w temacie - szukam filmów podobnych do "now is good". Widziałam już wielokrotnie "keith'a", "pamiętnik" i "szkołę uczuć". Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś podrzucił mi jakiś
ciekawy tytuł :)

ocenił(a) film na 10
ulalala69

Podobnych by sobie popłakać czy takich w których jedna z połówek umiera?
Jak to drugie to ja mówię One Day. A ogólnie to zapoznaj się z tematem tu, bo tam też sporo fajnych dali.

http://www.filmweb.pl/film/Wci%C4%85%C5%BC+j%C4%85+kocham-2010-481963/discussion /Szukam+film%C3%B3w+o+prawdziwej+mi%C5%82o%C5%9Bci+po%C5%82%C4%85czonej+ze+%C5%9 Bmierci%C4%85+ukochanej+osoby,2092232

ocenił(a) film na 7
ulalala69

Jeśli chodzi Ci o filmy typu ,,wyciskacze łez'' to jeszcze mogą być : 500 dni miłości , The Last Song , Most do Terabithii , Trzy metry nad niebem i Cyberbully :)

ocenił(a) film na 10
itsklaudia

Most do Terabithii bardzo na TAK, to pierwszy film który mnie rozwalił...

Dopiszę jeszcze Ósmoklasiści nie płaczą, nie zrażać się, że o dzieciach.

ocenił(a) film na 5
ulalala69

Hej czyli wzruszające filmy o miłości itp. Polecam Ci ,,Cruel Intentions" z Ryan Phillippe, Reese Witherspoon i Sarah Michelle Gellar. Serial One Tree Hill.

ulalala69

Restless, fabuła prawie identyczna a film lepszy moim zdaniem

groszek21

Dziękuję za masę propozycji! Widziałam wszystkie filmy oprócz "Ósmoklasistów" i "Restless". Właśnie zabieram się za nich oglądanie! :)

ocenił(a) film na 10
groszek21

Restless bardzo dobre, właśnie skończyłem, dzięki bo naprawdę warto ;)

ulalala69

Widzę,że tytuł: Odrobina nieba (2011) z Kate Hudson jeszcze nie padł polecam zatem gorąco:)

ocenił(a) film na 8
marzika88

TAK TAK POPIERAM, KONIECZNIE OBEJRZYJ! ;D Na Odrobinie Nieba też można popłakać, lecz ten film jednak mimo wszystko zmusza do bardziej pozytywnego myślenia i nie ma tak przytłaczającej otoczki jak Now is good czy jak ktoś niżej pisał "Bez mojej zgody" <- choć ten film również z całego serducha polecam ;))

ocenił(a) film na 7
marzika88

nie nie. "Odrobina nieba" jest tak strasznie słaba i przerysowana i nierealistyczna i wgl coś jest nie tak z tym filmem :P

ocenił(a) film na 6
ulalala69

http://www.filmweb.pl/film/Charlie-2012-572639
Polecam.

ocenił(a) film na 9
ulalala69

jak o podobnej tematyce to "bez mojej zgody" ;)

ocenił(a) film na 7
chomik101

Tak, bez mojej zgody bardzo mi sie podobal, tez polecam

ocenił(a) film na 6
ulalala69

"Córka Russellów" - Trochę w podobnej tematyce.

kasencja5

A ja polecam "Słodki listopad" z Charlize Theron i Keanu Reevesem :)

ulalala69

Jak dla ciebie to -'Last song'
ja polecam' zaklęci w czasie '

ulalala69

Polecam ''Twój na zawsze'' :D

użytkownik usunięty
angelaaforevera

"Zaklęci w czasie" -ładny, choć czy ja wiem, czy do płakania, "Twój na zawsze"- jestem świeżo po obejrzeniu, zryczałam się na końcówce, więc też polecam. Podoba mi się ten wątek tematyczny tak ogółem."Most do Terabithii"- gdzie tam można się wzruszyć? Już dawno to widziałam, a może nie kumam.

ocenił(a) film na 10

SPOILER MAŁY :D

Oglądałem mając 19 lat. Jak wrócił z muzeum i się dowiedział to może się ciepło zrobić ;p

ocenił(a) film na 10
PoProstuTomek

Most do Terabithii jest cudowny, faktycznie jak wraca z muzeum i się dowiaduje to w moim przypadku serce rozdarło się na pół ;)

ocenił(a) film na 10
ulalala69

Never let me go i Jeden dzień. Piękne filmy :)

ocenił(a) film na 6
ulalala69

polecam "4, piętro"

http://www.filmweb.pl/4.Pietro

ulalala69

Bez mojej zgody :)

ulalala69

Charlie St.Cloud

ocenił(a) film na 10
Maciej694

Moje życie beze mnie

ocenił(a) film na 8
ulalala69

Ja od początku jak zobaczyłam ten film to pomyślałam- "Coś jak Szkoła Uczuć!" Tyle że ten film jest jedynie marną namiastką tego sprzed 11 lat. Szkoła Uczuć bardziej do mnie przemawiała...

ocenił(a) film na 8
ulalala69

Polecam też "Bezcenny dar" (choć to trochę inna tematyka ale film rewelacja), "Za wcześnie umierać", "Słodki listopad" i "Pół na pół",

qdlata_2

Polecam: http://www.filmweb.pl/film/Zaginiona+Walentynka-2011-601098

Naprawdę warto obejrzeć:)

ocenił(a) film na 9
ulalala69

zdecydowanie jako wyciskacz łez "Siedem dusz" :)

ocenił(a) film na 8
r_madzialena

Nie wiem dlaczego ale koncepcja tego filmu mnie mnie odraża zamiast zachwycać...

ocenił(a) film na 9
madziula357

Czemu odraża? Facet żyje z poczuciem winy i chce jakoś naprawić to co się stało, może podejmuje trochę radykalne środki, ale wydaje mi się, że on nie mógłby żyć szczęśliwie, zawsze tamto by się za nim ciągnęło, a przy okazji pomaga osobom, które na prawdę na to zasługują.

ocenił(a) film na 8
r_madzialena

Po prostu dla mnie nic nie tłumaczy samobójstwa. Nawet tak szczytny cel. To po prostu nienaturalne i takie jakieś (co zdecydowanie może cię zdziwić) egoistyczne - no bo zabijam się żeby zapomnieć o przeszłości, moje ciało zostanie podzielone na organy, pomogę paru osobom, które sobie wcześniej sprawdzę (można tak?) i mam pewność że ich nie zmarnują (no bo przecież nie mogę ich dać komuś z marginesu, on na to nie zasługuje). Moja śmierć nikogo nie zmartwi (doprawdy? to po co bawić się uczuciami tamtej dziewczyny z chorym sercem), a ja sam się rozgrzeszę i już nie będę się męczyć z trudną przeszłością. Samobójstwo to zawsze droga na skróty, ucieczka od problemów i nic dla mnie nie jest w stanie tego wybielić. No ale rozumiem, że możesz mieć inne zdanie. Może ja po prostu nigdy nie byłam postawiona w takiej sytuacji, gdzie odebranie sobie sobie życia uważałbym za jedyne rozwiązanie, jedyną opcję?

ocenił(a) film na 9
madziula357

Zgodzę się z Tobą, że samobójstwo to najkrótsza droga do rozwiązania problemu, mówisz że to egoistyczne, ale mi się wydaje, że jego życie i tak się skończyło z chwilą gdy zmarła jego żona i nie sądzę, że się bawił uczuciami tamtej dziewczyny. Nie twierdzę też, że się w niej zakochał ale mógł poczuć jakieś uczucie, uczucie którego nie mógłby "kontynuować", bo już prawie wszystko oddał zanim się zaczęło. Oczywiście mógłby nie umierać, wziąć ślub z tamtą dziewczyną mieć gromadkę dzieci itp. ale wtedy film nie byłby aż tak dramatyczny (a twórcy chcieli chyba koniecznie mocny wyciskacz łez, bo wtedy on bardziejdziała na widownię), a mnie osobiście ostatnie sceny wgniotły w fotel, bo jednak liczyłam na happy end :)

ocenił(a) film na 8
r_madzialena

Rzeczywiście trzeba przyznać - zakończenie było zaskakujące i nietypowe.

ocenił(a) film na 7
ulalala69

"wszystko dla mojej córki" - stary jak świat, ale warto.
"moja dziewczyna" - jeszcze starszy, jeszcze bardziej warto.

ulalala69

Olej Lorenza, z tym ze tam chory jest maly chlopiec a motywem przewodnim jest walka rodzicow ktorzy probuja znalezc lek na nieznana chorobe.

Przebudzenia - bardzo polecam

Choc goni nas czas i 50/50 - tez o zyciu z choroba i umieraniu, komediodramaty

ocenił(a) film na 7
ulalala69

bez mojej zgody

ulalala69

Czułe słówka.

Justyna0810

No i "Źródło"

ocenił(a) film na 8
ulalala69

Ósmoklasiści nie placzą, musisz obejrzeć :)

ocenił(a) film na 9
ulalala69

Polecam też 'podaj dalej', choć to troche inne tematyka. :-)

EverybodyLoveBooks

popieram " Podaj dalej " - klasyka :)

ocenił(a) film na 7
cassidy96

"Keith" wedlug mnie chyba najlepszy w tym temacie

Evillos

polecam "P.S. Kocham Cię ":)

ocenił(a) film na 3
ulalala69

"Choć goni nas czas" . Jest dużo, dużo lepszy.

ulalala69

http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1+%28polski%29-32784 coś czuję że może być dobry