PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=869679}

Nie!

Nope
2022
6,0 31 tys. ocen
6,0 10 1 31132
7,0 75 krytyków
Nie!
powrót do forum filmu Nie!

Powiem tak, pomimo wielu negatywnych komentarzy na temat tego filmu, skusiłem się aby pójść do kina i samemu stwierdzić czy warto czy nie. I odpowiedź brzmi TAK, jeśli interesują cię takie gatunki filmowe, lub po prostu jesteś ciekawy takiego kina to pójdź, obejrzyj, i oceń. Nie sugerujcie się samymi komentarzami pod filmem, bo przypadkowi ludzie z całego kraju to nie wyrocznia. Warto jest mieć swój rozum. I osoby, które pod pozytywnymi komentarzami wypisują obelgi na autora komentarza, nie powinny w ogóle mieć dostępu do Internetu. Każdy ma inny gust, i inne preferencje. Jeśli już chcesz zjechać ten film od góry do dołu, to uzasadnij swoją wypowiedź i nie skroluj godzinami forum tylko po to. żeby pod wszystkimi komentarzami pluć jadem. To tyle ode mnie, pozdrawiam. Moja ocena jak dla tego filmu, to 7 gwiazdek, mi się spodobał i uważam, że to naprawdę dobry film.

Neth_

Bo to naprawdę świetny film. Niektórych widzów jednak przerósł tak oryginalny pomysł, a jak nie rozumiem to musi być złe. Nic nie zrobisz.

ocenił(a) film na 1
Neth_

Nie ma mowy. Jeśli do filmów na siłę wciska się poprawność polityczną to należy dawać 1/10 bez oglądania. Nie obchodzi mnie to, że jesteś lewakiem, więc dasz 7/10 za samych Murzynów.

NormalnyCzlowiekPolak

Tam gdzieś była jakaś poprawność polityczna w filmie? XD

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
NormalnyCzlowiekPolak

>A dlaczego tyle Murzynów wciska się teraz na siłę do kina?

Nie rozumiem. Jaki masz problem z tym, że aktorzy są czarnoskórzy? Jesteś rasistą, że Ci to przeszkadza? Akurat Daniela Kaluuya od czasów kiedy go zobaczyłem w Black Mirror bardzo polubiłem za jego minimalizm.

>A jak nie Murzynów to homoseksów?

Bo istnieją na świecie? Bo ludzie nie są tylko heteroseksualni? W sensie akurat w tym filmie jest to tak delikatne i nie wpływające w żaden sposób na fabułę, że serio nie wiem czemu się tego czepiasz. Nie jest możliwe, aby siostra głównego bohatera była lesbijką? Wpływa to jakoś na odbiór fabuły tego filmu?

>To jest lewackie lobby, które zatruwa nam kino od ostatnich kilku lat. Trzeba z tym walczyć tak długo, aż proporcje wrócą do normy i czarni będą grali role dla czarnych, kobiety rolę dla kobiet, a geje w ogóle znikną z filmów.

Hurr durr, geje do domów, czarni dla czarnych, biali dla białych XDDDD Odrażające są takie poglądy, ale cóż. Żyjemy w demokracji. Masz prawo się mylić.

ocenił(a) film na 1
adrianjarosinski95

Widzę, że zgłosiłeś mój komentarz i Filmweb go uzunął, bo nie umiesz odpowiedzieć z mózgiem na moje argumenty. Typowa wasza lewacka logika. Ja zarzucam komuś poprawność polityczną? O NIE! USUNĄĆ GO! Ty mnie wyzywasz od rasistów? DOBRZE! KOMUNIZM RZĄDZI! Skoro mniejszości są mniejszością to nie powinni być większością w żadnym filmie, a już na pewno nie w całym kinie! Ale lepiej mnie zamknąć, niż odpowiedzieć rzeczowo.

NormalnyCzlowiekPolak

Zgłosiłem bo był skrajnie nieprzyzwoity i pokazywał straszną tragedię. Pisałeś tam takie głupstwa że powinieneś się cieszyć że ich już nie ma w przestrzeni publicznej, dla własnego dobra.

Mam poglądy bardziej konserwatywne ale tak, ach ta wasza lewacka logika xDD

Zarzucaj poprawność polityczną ze smakiem a nie pisząc skrajnie rasistowskie rzeczy. I oceniam to jako rasistowskie ja, człowiek który uwielbia rasistowski humor i żarty. Nie rozumiem czemu murzyn jest słowem obraźliwym itp. Ale no tkwij dalej w swoich wyobrażeniach.

Odpowiedziałem rzeczowo. To że Ty nie uznajesz tego w ten sposób to Twój problem

ocenił(a) film na 1
adrianjarosinski95

Walisz logikę! Niby taki z ciebie konserwatysta, który nawet lubi rasistowski humor, ale o nie! Ktoś obraża Murzynów w Internecie, bo powiedział prawdę, że wciska się ich wszędzie na siłę! Trzeba go zgłosić bo lewak robi łee łee! Ale żeby lewak tak bardzo wstydził się swoich lewackich poglądów to jeszcze się nie spotkałem, choć wcale się nie dziwę. Dziwię się tylko, że więcej z was nie udaje prawicy ze wstydu. Nie umiesz się nawet zdecydować czy poprawność polityczna jest problemem w tym i wielu innych filmach czy nie. Z kim ja rozmawiam? Z Hołownią?

NormalnyCzlowiekPolak

>Walisz logikę! Niby taki z ciebie konserwatysta, który nawet lubi rasistowski humor, ale o nie! Ktoś obraża Murzynów w Internecie, bo powiedział prawdę, że wciska się ich wszędzie na siłę!

Nie ważne KOGO obrażasz. Ważne, że w ogóle kogokolwiek obrażasz. To jest smutne, niepotrzebne i szkodliwe.

>Trzeba go zgłosić bo lewak robi łee łee!

Zgłaszać wszelkie przejawy patologicznego zachowania i wypowiedzi trzeba zawsze. Inaczej nic się nie zmieni na świecie, ani w ludzkich głowach. Czy Ty serio nie widzisz tego, jak źle postępujesz i jak szkodliwe jest to co mówisz o osobach innej rasy? Nie chodzi mi o jakieś klękanie bo umarł jakiś człowiek i robienie z niego męczennika BLM bo to jest niepoważne. Mówię o szacunku do drugiego człowieka.

>Ale żeby lewak tak bardzo wstydził się swoich lewackich poglądów to jeszcze się nie spotkałem, choć wcale się nie dziwę.

Kto ma lewackie poglądy? W ogóle co Twoim zdaniem oznacza lewackie. Weź mi to zdefiniuj bo mam wrażenie, że nie wiesz o czym w ogóle mówisz formułując swoje wypowiedzi, tylko rzucasz jakieś hasła z "prawackich" czy "lewackich" baniek informacyjnych.

>Dziwię się tylko, że więcej z was nie udaje prawicy ze wstydu. Nie umiesz się nawet zdecydować czy poprawność polityczna jest problemem w tym i wielu innych filmach czy nie.

Nikt tutaj nie udaje. Tworzysz chochoły i z nimi walczysz, chyba dla odrzucenia świadomości tego, że świat może nie być czarno biały tak jak Ty to chciałbyś widzieć. Czy poprawność polityczna jest problemem? Jest. Mam problem, gdy np. w roli Arielki z Małej Syrenki obsadza się osobę czarnoskórą. Tak samo jak mam problem z tym, jak zmienia się niektóre postaci np. z komiksów (np. zamiast kobiet są mężczyźni lub na odwrót). Dla kogoś kto komiksów nie czyta i po prostu ogląda pewną historię to nie ma znaczenia dużego, ale dla kogoś dla kogo komiksy to pasja albo ma jakieś wyobrażenie o danej postaci z kreskówek, bajek itp. to może być problem.

Ale gościu. Ty pisałeś, że w filmach nie ma miejsca dla gejów oraz że czarne osoby powinny być obsadzane tylko w czarnych rolach (cokolwiek to znaczy) XDDD
Otóż miejsce w filmach jest dla każdego. Chociaż mam problem z homoseksualizmem jako takim to nie śmiałbym zabraniać przebywać w przestrzeni publicznej osobom o tych skłonnościach. Co, mam im krzyczeć w twarz, że homoseksualizm to grzech? I co to da, oprócz zwiększenia niechęci do wartości tradycyjnych? Ech, zadziwia mnie Twój poziom empatii i brak świadomości ze szkodliwości Twoich wypowiedzi.

ocenił(a) film na 1
adrianjarosinski95

No tak, najlepiej przestańmy mówić prawdę i przestańmy walczyć o normalny świat, bo kogoś to obraża. Może powiedziałbyś też powstańcom, żeby nie strzelali do Niemców, bo to ich obraża? Patologie to właśnie robi twoje BLM, LGBT i inne zboczenia i to wymaga ostrej walki. Walka z patologią to nie patologia. I znowu walisz logikę. Niby przeszkadza ci czarna syrenka, ale jak piszę, że czarni powinni być obsadzani tylko w rolach dla czarnych to piszesz "cokolwiek to znaczy XDDDD". No właśnie to znaczy. Tylko się zdradziłeś, że nie piszesz tego co myślisz, kiedy bronisz lewactwa niby to będąc konserwatystą. I owszem, homoseksualizm to zło, a ze złem się walczy i nikogo nie obchodzi, że zły człowiek się obrazi. Może nie ścigajmy też morderców, bo się mordercy obrażą? Właśnie przez taką bierność wobec zła żyjemy w najgorszych czasach od XIX wieku.

NormalnyCzlowiekPolak

>No tak, najlepiej przestańmy mówić prawdę i przestańmy walczyć o normalny świat, bo kogoś to obraża.

Obrażanie innych ludzi nazywasz prawdą? Śmiechu warte. Co to jest normalny świat? Taki, który Ty byś chciał, żeby był? Cóż za pycha!

>Może powiedziałbyś też powstańcom, żeby nie strzelali do Niemców, bo to ich obraża?

Bezsens tego argumentu jest ogromny.

>Patologie to właśnie robi twoje BLM, LGBT i inne zboczenia i to wymaga ostrej walki.

XD Rozmawiasz z katolikiem. Nie jestem częścią tego co Ci się wydaje. Tworzysz chochoły, z którymi sam walczysz.

>Walka z patologią to nie patologia.

Patologię to odstawiasz Ty komentarzami typu: nie ma miejsca dla gejów w filmach. Czarni powinni grać tylko rolę dla czarnych. Jeśli tego nie rozumiesz to ja nie wiem jak Ci to wytłumaczyć. Nie wiem czy chcę szczerze, bo i tak nie skumasz. Nawet nie próbujesz.

>I znowu walisz logikę. Niby przeszkadza ci czarna syrenka, ale jak piszę, że czarni powinni być obsadzani tylko w rolach dla czarnych to piszesz "cokolwiek to znaczy XDDDD".

Bo to nic nie znaczy. Nie Ty decydujesz, kto jaką rolę ma prawo grać. MI to nie odpowiada, co nie znaczy, że komuś może i że może z Małej Syrenki wyjść coś naprawdę fajnego.

>No właśnie to znaczy. Tylko się zdradziłeś, że nie piszesz tego co myślisz, kiedy bronisz lewactwa niby to będąc konserwatystą.

Piszę to co myślę. Po prostu Ty nie chcesz tego zrozumieć.

>I owszem, homoseksualizm to zło, a ze złem się walczy i nikogo nie obchodzi, że zły człowiek się obrazi. Może nie ścigajmy też morderców, bo się mordercy obrażą?

Nie porównałbym mordercy do homoseksualizmu. Gruba przesada. Choć jedno i drugie jest negatywne (w religijnym sensie) tak z mordercą się żyć nie da w pokoju. A z "gejem" już tak.

>Właśnie przez taką bierność wobec zła żyjemy w najgorszych czasach od XIX wieku.

Zależy dla kogo najgorszych. Dla nas nie są takie złe. A to, że w dzisiejszych czasach są patologie (jak i w innych były od zawsze) to nie tylko znak naszych czasów. Po prostu Ty żyjesz w tych i dlatego Ci się wydaje, że jest tak strasznie. Gdyby były najgorsze to by Jezus przyszedł powtórnie i zakończył już to całe zło. A skoro nie przychodzi, to znaczy, że znajduje w nim jeszcze bardzo dużo dobra, z którego da się wyprowadzić dobre owoce.

ocenił(a) film na 1
adrianjarosinski95

Normalny świat to taki, jaki był, zanim marksizm go zniszczył. Proste? Proste. To nie ja nazywam obrażanie prawdą, tylko ty prawdę nazywasz obrażaniem. Jakbyś był katolikiem to byś to rozumiał i grzmiał bardziej, niż ktokolwiek inny, że trzeba wyplenić zło. Tak jak hierarchowie katoliccy wzywają do walki z tęczową zarazą. A może mi teraz powiesz, że jesteś większym katolikiem, niż arcybiskupi i będziesz ich pouczał, że taki język jest niekatolicki? Sorry, ale jesteś lewakiem, albo hipokrytą. Fajnie, że jak nie umiesz odpowiedzieć na żeczowy argument to po prostu piszesz, że jest bez sensu. Problem wwalania czarnych gejów do wszystkich filmów jest o wiele gorszy, bo to część terroru poprawności politycznej, przez który nie można już wypowiadać się normalnie na żaden temat. To część terroru, który ma zniszczyć naszą tożsamość narodową, obwiniać o wszystko białych ludzi i zamknąć nam usta.

ocenił(a) film na 9
Neth_

100% racji! nie czytac nic przed i isc w ciemno i dac sie wciagnac. ja bawilem sie swietnie i jestem zachwycony