PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464040}
5,3 89 tys. ocen
5,3 10 1 88884
4,1 22 krytyków
Nie kłam, kochanie
powrót do forum filmu Nie kłam, kochanie

Witam.Posiada ktos moze informacje/wiedze,gdzie byla krecona jedna ze scen filmu.Chodzi mi o sytuacje,gdzie dwojka glownych bohaterow,wieczorem po kolacji przechodzi piekna ulica krakowa(prawdopodobnie kazimierz),jest tam stara sciana obrosnieta winorosla,piekne swiatla,nastroj,ludzie siedza przy stolikach pod ta wlasnie sciana,a bohaterowie ucinaja sobie tam spacer.

Jesli ktos wie,jak nazywa sie ta ulica(sena filmu w czasie: 1:07:36,w wersji,w ktorej film liczy calosc 1:39:57),prosze o informacje iz gory dziekuje.

ocenił(a) film na 2
Gs11

To jest uliczka łącząca Szeroką z Miodową, widziana od strony Szerokiej. Po lewej jest cmentarz, a po prawej były niegdyś żydowskie sklepiki.Na Kazimierzu oczywiście.

ocenił(a) film na 10
Gs11

A ja się dołączam do tematu z tym że chodzi mi o inne miejsce. Chciałbym poznać nazwę ulicy na której Adamczyk udaje odgłosy Kazimierskiej ulicy (w tle pozamykane kramy Żydowskie, a po lewej stronie mur z cegły i lampy uliczne). Z czego wiem to też jest Kazimierz.

ocenił(a) film na 7
pl65

To samo miejsce - Połączenie Szerokiej z Miodową - dokładnie w tym miejscu: http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=szeroka%2C+krak%F3w&Submit=Szukaj&cId=&s Id=&x=0&y=0

A tu zdjątko: http://idacdonikad2.blox.pl/resource/Szeroka...JPG

:-))

frankowski

A to ja w takim razie mam takie pytanka:
Gdzie para się zatrzymała w drodze do Krakowa?
Co to za knajpka z orkiestrą cygańską?
No i wreszcie gdzie znajduje się ten grób gdzie zostawiali życzenia? Na Kazimierzu stary cmentarz żydowski?

ocenił(a) film na 7
nowmar

Droga do Krakowa nie wiedzieć czemu prowadziła przez dolinę Prądnika i Ojców, para zatrzymała się w zamku w Pieskowej Skale :-)

Knajpa z orkiestrą i grób - wszystko Kazimierz

frankowski

ale pytanie z pierwszego posta dotyczy chyba innej ulicy niz ze zdjecia ?

ocenił(a) film na 7
Gs11

Pub "Stajnia", ul. Józefa 12 :-)))

www.pubstajnia.pl

frankowski

no wlasnie

1234567890123456789012345678901234567890