Film pokazujący wiele różnych dewiacji (nekrofilia, homoseksualizm, kanibalizm), przez co jest bardzo 'ciężkim' kinem. Atmosfera przez większą część filmu jest dosyć napięta. Pokazuje, że człowiek jest w stanie zrobić wszystko, aby tylko przewyższyć kogoś lepszego (w tym wypadku piękniejszego) od siebie. Bardzo specyficzny film.
tylko, że ja sama nie jestem heteroseksualna i moja wypowiedź była sarkastyczna xd
Nie załapałam w lot sarkazmu, chyba starzeję się.W takim razie rzucam ironią w drugą stronę i polecam bibliotekę miejską komu innemu, chociaż w sumie blibioteka miejska dobra jest dla wszystkich xd a tak na marginesie: "Seks Nietypowy"-Zbigniewa Lwa Starowicza powinien rozwiać wszelkie wątpliwości.Tam jest trochę o dewiacjach.Jakby kogoś to interesowało, co dewiacjami naprawdę jest a co nie.
Dewiacja - silne odchylenie od pewnych ustalonych wartości, norm w postępowaniu, zachowaniu itp. (np. dewiacja seksualna). Homoseksualizm normą nie jest, heteroseksualizm jest. zatem homoseksualizm mozna uznac za dewiację. jesli sądzisz inaczej, to takze nekrofilie mozna uznac za preferencje seksualna, a nie dewiację, a tą bez wątpienia jest.
Jeśli poczytać sobie trochę o stosunkach analnych i o homoseksualiźmie tak generalnie, to znacznie rozszerza się postrzeganie, tej strefy seksualności. Jednak przez seksuologów- nie jest to uznawane, za dewiację. Nie jestem homofobem, uważam, że sprawy łóżkowe to absolutnie- strefa prywatna.