PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=677753}

Neon Demon

The Neon Demon
2016
5,4 23 tys. ocen
5,4 10 1 23412
6,2 54 krytyków
Neon Demon
powrót do forum filmu Neon Demon

Film pokazujący wiele różnych dewiacji (nekrofilia, homoseksualizm, kanibalizm), przez co jest bardzo 'ciężkim' kinem. Atmosfera przez większą część filmu jest dosyć napięta. Pokazuje, że człowiek jest w stanie zrobić wszystko, aby tylko przewyższyć kogoś lepszego (w tym wypadku piękniejszego) od siebie. Bardzo specyficzny film.

ocenił(a) film na 9
daroo611

To homoseksualizm jest dewiacją?A ja myślałam , że preferencją seksualną.

ocenił(a) film na 6
kozzy82

ciągle się dowiadujemy nowych rzeczy

ocenił(a) film na 9
InUteroAngel

W takim razie gorąco polecam ci bibliotekę miejską.

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 9
InUteroAngel

Kopaliński, Miodek.
Powodzenia.

ocenił(a) film na 6
kozzy82

tylko, że ja sama nie jestem heteroseksualna i moja wypowiedź była sarkastyczna xd

ocenił(a) film na 9
InUteroAngel

Nie załapałam w lot sarkazmu, chyba starzeję się.W takim razie rzucam ironią w drugą stronę i polecam bibliotekę miejską komu innemu, chociaż w sumie blibioteka miejska dobra jest dla wszystkich xd a tak na marginesie: "Seks Nietypowy"-Zbigniewa Lwa Starowicza powinien rozwiać wszelkie wątpliwości.Tam jest trochę o dewiacjach.Jakby kogoś to interesowało, co dewiacjami naprawdę jest a co nie.

ocenił(a) film na 6
kozzy82

Dewiacja - silne odchylenie od pewnych ustalonych wartości, norm w postępowaniu, zachowaniu itp. (np. dewiacja seksualna). Homoseksualizm normą nie jest, heteroseksualizm jest. zatem homoseksualizm mozna uznac za dewiację. jesli sądzisz inaczej, to takze nekrofilie mozna uznac za preferencje seksualna, a nie dewiację, a tą bez wątpienia jest.

ocenił(a) film na 9
longas

Jeśli poczytać sobie trochę o stosunkach analnych i o homoseksualiźmie tak generalnie, to znacznie rozszerza się postrzeganie, tej strefy seksualności. Jednak przez seksuologów- nie jest to uznawane, za dewiację. Nie jestem homofobem, uważam, że sprawy łóżkowe to absolutnie- strefa prywatna.