PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10034340}

Natura miłości

Simple comme Sylvain
2023
6,2 508  ocen
6,2 10 1 508
6,8 4 krytyków
Natura miłości
powrót do forum filmu Natura miłości

Nie uciekniemy od różnic między nami i one mają wpływ na związek. Możemy zaklinać rzeczywistość, idealizować, buntować się, ale przeciwieństwa są dobre tylko na chwilę. Przepaść kulturową można próbować zasypać, ale to się już niestety nie uda w związku ludzi dojrzałych. Trochę satyra, ale w większości na poważnie.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Zgadzam się że przeciwieństwa,wbrew temu co stworzyła tzw. "obiegowa opinia", na dłuższą metę się nie przyciągają.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Ty Aguś to tak pięknie potrafisz napisać, że ja to zawsze siedzę z rozdziawioną buzią jak to czytam...
A ja to sobie myślę moim chłopskim rozumkiem, że to zła kobieta była co zdradziła męża i nie ma więcej tu o czym dyskutować i nie ma tu co... analizować.
Musiałem zmienić na "zła kobieta", bo mi cenzura zabroniła napisać co myślałem... ;)

ocenił(a) film na 7
kotlet4ever

Eeee tam. Od razu zła! Fascynacja innością w pierwszej fazie zakochania nas oślepia. Taka natura tego zjawiska, że odbiera rozum.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Czyli, że tylko głupia?
Nie zgadzam się - to nie głupota, a zło w czystej postaci.
Ja tam wszystko mogę zrozumieć, ale zdrada to zdrada, kłamstwo to kłamstwo i nikt mi nie udowodni, że to jest coś dobrego!

ocenił(a) film na 7
kotlet4ever

Ależ sama głupota jest złem

ocenił(a) film na 7
Agatonik

No i zaś mi usunęli komentarz... ;)
To raz jeszcze:
Głupota nie jest złem - głupek i głupka nie mają na to wpływu - po prostu są głupi.
Ale ona nie była głupia - ona była zła!
Zdrada i kłamstwo są złe i to nie nic wspólnego z głupotą.
I nawet jak wszystkie feminazistki będą mi tłumaczyć że jest inaczej, to nie dadzą rady.
(tu jest kilkanaście słów którymi bym określił panią bohaterkę, ale nie mogę) go zdradziła i okłamywała - tego nie da się nijak wytłumaczyć!
A Ciebie to i tak kocham.
Chociaż czasem zła jesteś do szpiku kości! ;)