Bardzo fajny film pozostawia niedosyt a następną część pewnie będzie trzeba czekać długo ...
Ta scena mogła być kluczowa przecież królowa krainy czarów opowiadała o tym że zażartowano z niej ale też że brałam w tym udział Kopciuszek i teraz nie wiadomo w jaki sposób. Jak to jest że zmieniły czas ale wydarzenia potoczyły się podobnie ¿¿¿
raczej specjalnie zostawili to na następną część, będą musiały wrócić i wszystko odkręcić
No ale tak właściwie co odkręcić? Bo jak na razie wszystko skończyło się dobrze. Brakuje mi takiego niedosytu jasne Uma powiedziała że są konsekwencje ale jak na razie nie wydają się one na tyle poważne aby musiały wrócić i wszystko odkręcać co innego gdyby np. Okazało się że któraś z dziewczyn nie istnieje w teraźniejszości tzn. Nigdy się nie urodziła lub że kopciuszek nadal mieszka z macochą itp
No właśnie to odkręcić że królowa kier zrobiła się dobra. Wydaje mi się że jej przemiana musi nastąpić ale z jej własnej inicjatywy a nie dlatego że ktoś zmienił przeszłość. Mi się wydaje że z kopciuszkiem też coś nie tak, bo przecież w filmie dostała szlaban na bal, no więc może się na nim nie pojawiła i nie została księżniczką, jasne było tam dziecko Kopciuszka ale no może tylko na moment, za chwilę by się okazało że jej nie ma nie wiem, tylko przypuszczenia różne