PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10052776}

Napad

2024
6,5 29 tys. ocen
6,5 10 1 29271
5,9 22 krytyków
Napad
powrót do forum filmu Napad

Dobre aktorstwo, fajny snenariusz. Pomysł z byłym UB dobry, dodał więcej znaczenia filmowi ponad prosty wątek kryminalny. Ciekawa opowieść o transformacji per se.

I co warto docenić - normalnie nagłośniony - fatalny dźwięk i niezrozumiałe dialogi to plaga polskiego filmu, a tu było ok.

Lubaszenko top.

ocenił(a) film na 7
Foryster

Tylko polskie produkcje Netflix mają dobre udźwiękowienie.

ocenił(a) film na 8
krzak90

To jest jakaś ciągnięta od dziesięcioleci tajemnica, której nie rozumiem. Ale faktycznie, może to być sprawa Netflixa. Tylko co z resztą? Na prawdę nie da się?

ocenił(a) film na 7
Foryster

No właśnie nie wiem czemu się nie da :/

ocenił(a) film na 5
Foryster

Lubaszenko faktycznie top, każda scena rozmowy z nim to czysta przyjemność. Ale sam film mocna średniawka. Trochę nie do końca udało się uchwycić ten dramat u zbójów, a dramat u Gadacza to w ogóle w ostatniej scenie właściwie jest wspominany na poważnie. Tak naprawdę nudę dostajemy niezłą, ze średnią scenografią. Nie ma tragedii, ale też nie ma nic specjalnego.

ocenił(a) film na 6
RipRoy

Powiedział facet który dał Jokerowi 2 ocenę 9 :D

ocenił(a) film na 6
pawel997402

a ty wyjąłeś głowę z dupy dopiero i się zorientowałeś, że ludzie mają różne gusty filmowe? Jakby twoje oceny prześledzić, też na pewno znajdziemy przykłady mocno odbiegające od średniej. I tak samo u mnie i u każdego. Może znajdę jakiś konkretny przykład u ciebie i będę go używał za każdym razem, przy każdym filmie jako dyskredytujący twoją wypowiedź argument... Czy widzisz już bezsens tego?

ocenił(a) film na 6
tawindan

To ciekawe bo jakby prześledzić moje tematy to zawsze znajdzie się ktoś kto podważa moje oceny więc robię to samo,głowę w dupie to może ty masz u swojego kochanka szajbusie

ocenił(a) film na 6
pawel997402

Akurat w tym momencie nie mam. Twoją odpowiedzią na złe podejście jakichś gości jest robienie tego samego innym. I jeszcze ta szczeniacka próba obrażenia mnie... To co piszesz to straszna dziecinada. Nie mam ochoty użerać się z dzieciakiem, więc podziękuję.

ocenił(a) film na 6
tawindan

Sam się do mnie pierwszy zesrałeś mimo że nic do ciebie nie pisałem więc nie wiem jaki masz problem

tawindan

W punkt!

Foryster

Nie rozumiem motywu z bronią. Kacper miał rękawiczki, broń i tak pewnie wyczyścił więc jaki dowód? Nie mieli nadal konkretów na niego więc nie rozumiem czemu uciekał? Film ogólnie ok.

ocenił(a) film na 6
ReddyS

Według mnie nie wytrzymał psychicznie i miał już dość całej tej sytuacji

ocenił(a) film na 7
ReddyS

tak się zapatrzyłam na Lubaszenko, który w zasadzie robił ten film, że w zasadzie nie zwróciłam uwagi na ten wątek o broni która jakoby miała wskazywać na Kacpra ;) ale fakt .. to bez sensu

ocenił(a) film na 8
Foryster

Nic dodać, nic ująć :)

ocenił(a) film na 8
Agnieszka_Niewola

potwierdzam;)

Foryster

To jest naprawdę słaby film. Drugorzędni aktorzy, teatralne przemowy Lubaszenki który bardziej wygląda na emerytowanego pracownika poczty niż UB, kompletny brak napięcia, brak elementu zaskoczenia, brak stylu - nie wiadomo czy to film o przemianach politycznych czy jakiś ślimaczący się teatr telewizji, nie ma dobrze zarysowanych postaci, ani dialogów. Najwyżej 3 gwiazdki.