W czwartek, 15 stycznia, godzi 21:15. Do pełni szczęścia przydałyby się jeszcze Brutalna siła i Złodziejski trakt.
Ale pyszny film, nigdy nie obejrzałam czegoś takiego !
Właściwie ostatni raz miałam podobne odczucia po seansie Brutalnej Siły. Złodziejski trakt powiadacie... muszę spróbować
A Noc i miasto widziałeś? Póki co, to jedyny film Dassina, który oglądałem, ale zmasakrował mnie nim.
http://www.filmweb.pl/film/Noc+i+miasto-1950-37070
Richard Widmark jako londyński cwaniak. Mocna rzecz!
Właśnie zbieram się do wielkiego przeglądu Dassina, tylko nie wiedziałam od czego zacząć, może będzie dobrym pomysłem.
Czy twój nick ma jakiś związek z Robertem Mitchumem ? xD
haha, jedyny chłop, który przerzucił sobie Monroe jak worek kartofli i odszedł. "MOJE".
Bardzo wyrazisty aktor , przysłania filmy dlatego go nie znoszę. Jest dla mnie jak magnes na uszczypliwości. Ale uroku mu nie odmówię ;)
Brutalnej sily mowisz?
hihi
"when routine bites hard, and ambitions are low, and resentment rides high, but emotions won't grow, and we're changing our ways, taking different roads.
then love, love will tear us apart again. love, love will tear us apart again
why is the bedroom so cold? you've turned away on your side. is my timing that flawed? our respect runs so dry. yet there's still this appeal that we've kept through our lives.
but love, love will tear us apart again. love, love will tear us apart again
you cry out in your sleep, all my failings exposed. and there's a taste in my mouth, as desperation takes hold. just that something so good just can't function no more.
but love, love will tear us apart again. love, love will tear us apart again love, love will tear us apart again love, love will tear us apart again"
Nie moge tam sie wpisywac :(
Adam Nowak-"Chłopcy od pustki", ta mi sie nawet podoba, moze juz ci wrzucalem.
Ty powinnas sluchac audycji Kydryńskiego.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Kydry%C5%84ski#/media/File:Marcin_Kydry%C5% 84ski_2.jpg
uu, przystojniacha.
Fajne, rzeczywiście. Muzykę tam wysłałam co ostatnio mi się słucha
Grimes - live in the vivid dream
"Zaglądaj do swego grobu często, zaglądaj. Na życie innych się nie oglądaj."
Co tak ponuro? Ja tam nie chce zagladac do swego grobu, ani cudzego.
Wcale mi sie tam nie spieszy.
Ja nigdy nie umre.
"To ja, Narcyz się nazywam Przepraszam i dziękuję - ja tych słów nie używam Jestem piękny i uroczy - popatrzcie w moje oczy Jestem przecież najpiękniejszy, a na pewno najskromniejszy
To ja, Narcyz się nazywam Powodzenia oraz proszę - ja tych słów nie używam Jestem śliczny jak kwiatuszek, który wabi setki muszek Niepotrzebne mi podboje, aby wszystkie były moje
Niech dziś mój pocałunek na ustach innej gości Byś mogła się przekonać, jak ona Ci zazdrości Niech moje słodkie ręce dziś pieszczą innej ciało Byś mogła się przekonać, jak krzyczy: "Mało, mało!"
Niech dziś mój pocałunek na ustach innej gości Byś mogła się przekonać, jak ona Ci zazdrości Niech moje słodkie ręce dziś pieszczą innej ciało Byś mogła się przekonać, jak krzyczy: "Mało, mało!"
To ja, Narcyz się nazywam Przepraszam i dziękuję - ja tych słów nie używam Jestem piękny i uroczy - popatrzcie w moje oczy Jestem przecież najpiękniejszy, a na pewno najskromniejszy
Niech dziś mój pocałunek na ustach innej gości Byś mogła się przekonać, jak ona Ci zazdrości Niech moje słodkie ręce dziś pieszczą innej ciało Byś mogła się przekonać, jak krzyczy: "Mało, mało!"".
"O, Krwi i Wodo, któraś wytrysneła z serca Jzusowego. Jako zdrój miłosierdzia dla nas, ufamy Tobie!"
Takie tez umiem ;)
Ja tez.
I zadne kleszcze mnie od tego nie odciagaja.
W tym roku malo komarow bylo, ogolnie ich nie bylo ;)
Mnie też, ani żmije ani kleszcze.
Tylko głupie bąki końskie wpędzają mnie w szaleńczy galop czasem.
Tego tez jest malo.
Trzeba przyznac, ze gryzie okropnie, ale komary gorsze.
Od ostatniego odkomarzania nie mam jaskolek :(
Tam w lasku, lisy mieszkaly. I okradaly mnie z drobiu.
Kazalem wnyki zalozyc, na moje nieszczescie i ciotki, jej kot w nie wpadl.
Mial sie zlapac lis, a wpadl pupilek :(
Wlasnie, dzisiaj "siesta" w trojce, od 15:00 do 17:00, wiec prosze sie przestroic, i lenic w tak cieply dzien. Niewiele takich niedziel zostalo.
Nic. Chociaz ja mam lasek kolo siebie, i tak sobie slucham na powietrzu, i widze ten las... moze to ma do siesty.
"Nie znajdzie się pośród ciebie nikt, kto by przeprowadzał przez ogień swego syna lub córkę, uprawiał wróżby, gusła, przepowiednie i czary. Nikt, kto by uprawiał zaklęcia, pytał duchów i widma, ZWRACAŁ SIĘ DO UMARŁYCH. Obrzydliwy jest bowiem dla Pana każdy, kto to czyni."
Czyli wiecznosc spedzimy razem w piekle, Ciekawe czy dostaniemy cele obok siebie, wtedy bedziemy mogli porozmawiac o bledach popelnionych za zycia xDDDDD
.. w świętych obcowanie, grzechów odpuszczenie, ciała zmartwychwstanie i żywot wieczny , Amen.
"Wierzę w Boga Ojca Wszechmogącego, Stworzyciela Syna Jego Jedynego, Pana naszego, który się począ Maryi Panny, umęczon pod Ponckim Piłatem, ukrzyżo piekieł, trzeciego dnia zmartwychwstał, wstąpił na ni Wszechmogącego, stamtąd przyjdzie sądzić żywyc Świętego, święty Kościół powszechny, świętych obco zmartwychwstanie, żywot wieczny. Amen."
Wierzysz w swietych obcowanie, natomiast masz zakazane przez samego boga, modlic sie do obrazow i figurek, do swietych i zadnych innych duszkow.
A kto się modli w ten sposób? Tak sobie mnie wyobrażasz? Na klęczkach przed obrazkami , błagająca obrazki o życie?