PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=577622}

Na skraju jutra

Edge of Tomorrow
2014
7,4 181 tys. ocen
7,4 10 1 181469
7,0 44 krytyków
Na skraju jutra
powrót do forum filmu Na skraju jutra

Zauważyliście , że motyw został dosłownie skopiowany z filmu " Efekt Motyla" ? TO samo odgrywanie tych samych scen z życia, tylko w inny sposób, dający inne rozwiązanie.

ocenił(a) film na 10
zielonykojot

Ostatnio oglądałem "Tombstone" (western z 1993 roku). Byli tam kowboje i strzelali z coltów - toż to kalka wszystkich wcześniejszych westernów! Dajże spokój. Grałem w Crysis 3 - widok z oczu postaci i giwera na środku ekranu, żywcem pomysł skopiowany z prehistorycznego DOOMa. Zapamiętaj - podobieństwo to nie kopia.

zielonykojot

A dla mnie motyw został zaczerpnięty z Dzień świstaka(1993)

lijon

No pewnie, że dzień świstaka

zielonykojot

Moim zdaniem to jest czepianie się na siłę. Zobacz ile powstaje filmów w tych czasch, za 20 lat już nie będzie oryginalnych pomysłów, bo wszystkie zostaną już wykorzystane. Równie dobrze można powiedzieć, że Source Code jest kopią Efektu Motyla. Ludzie, ogarnijcie. Malkontenci dookoła.

ocenił(a) film na 8
zielonykojot

Film oparty jest na japońskim komiksie, "All you need is kill", który miał premiere w tym samym roku co "Efekt Motyla", więc raczej ciężko stwierdzić, że autor skopiował film.

ocenił(a) film na 9
Arracan

1:0 dla Ciebie :D

ocenił(a) film na 3
Arracan

Tylko stwierdziłem, że w filmie jest ten sam motyw.

ocenił(a) film na 8
zielonykojot

"Zauważyliście , że motyw został dosłownie SKOPIOWANY z filmu..."
Zauważyłem tylko, że nie mogła to być rzeczona "kopia" ze względu na zbiezność dat ;) nie chce robić flame wara, tylko sprostować małe nadużycie, którego moim zdaniem się dopuściłeś :) a błędu nie wytknąłem ze złośliwości tylko chęci wyjaśnienia.
Pozdrawiam!