PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127}

Na ostrzu szpady

Le bossu
1997
6,9 1,2 tys. ocen
6,9 10 1 1203
Na ostrzu szpady
powrót do forum filmu Na ostrzu szpady

Film rewelacja. Gorąco polecam! Przede wszystkim świetny Daniel Auteuil, klasa sama w sobie!

masterpeter

Rzeczywiście fajny film. Przyjemnie sie ogląda- dobra obsada, fajne kostiumy;)

Katrin_ne

Wierna ekranizacja czy niezbyt? Bo po tym ostatnim Lagardere jestem nieufna ... :)

ocenił(a) film na 5
pinks

daaawno czytałem, lecz chyba niezbyt wierna

ale "pchnięcie księcia de Nevers" jest, choć walki raczej mało wiarygodne, Auteuil rzeczywiście świetny - 5/10, da się obejrzeć

masterpeter

Film jest po prostu piękny. Polecam go. Niesamowity dobór francuskich aktorów, jak i również wartka, trzymająca w napięciu akcja. Czytałem książkę. Co prawda, film chwilami odchodzi mocno od książki - np. Henryk de Lagardere ukrywa przed sobą miłość do Aurory, zaś Aurora nie jest taka święta jak w książce (dowodzi tego scena, kiedy rozbiera się do naga i wskakuje do wody, kąpiąc się przed wyrostkami, co doprowadza Henryka do wściekłości i objawów zazdrości - scena cudowna i zabawna xD). Intryga świetnie przeprowadzona, mniej groźna niż w książce. A zakończenie, których niektórzy się czepiają, według mnie jest wspaniałe. Film dowodzi, że miłość może istnieć wbrew barierom wiekowym. A zakochani muszą walczyć o swoje, jak Aurora. Jeśli zaś nie poddadzą, to wówczas osiągną zwycięstwo. Polecam go.

ocenił(a) film na 8
hubert285

czy wie ktoś gdzie można kupić ten film?