Marzy mi się powrót do dawnych rysunkowych animacji typu oryginalny Król Lew, Mój brat niedźwiedź, Tarzan, Pocahontas...
Czy tylko ja zauważam, że CGI w tej wersji jest poziom niżej niż w pierwszej? Pierwsza aż mnie zatkała realizmem a tutaj aż kuło w oczy jak wszystko jest sztuczne. Chyba im się ekipa zmieniła.
Być może chodzi o budżety. Covid + AI dotknęły branżę. Ja byłem zaskoczony jak słabe efekty są choćby w wysokobudżetowym Gladiatorze 2. Sam jednak również nie do końca rozumiem, czemu tak jest.
ooo myślałem że to tylko ja miałem jakieś problemy ze wzrokiem, komputery przez 5 lat mocno się do renderowania ulepszyły a oni zrobili downgrade, chyba jakość śniegu była tylko realistyczna
skoro simba jest dorosły jest kiara to gdzie jest kovu a skaza gdzie jego żona dzieci hieny film jest słabym preqelem genialnego dzieła
Live Action CGI to najgorsze go...o jakie moglo sie przytrafić bajkom a K.Lwowi już szczególnie. Wiadomo , łątwiej i szybciej ,nawet taniej klikać w myszkę niż chwycić przysłowiową kredkę . Kreskówki idealnie pokazywały emocje na pyskach ZWIERZĄT w przeciwienstwie do Live A. To jakiś dramat co sie porobiło , komletnie nie kupuje tego " Discavery " bojkotuje i namawiam do tego samego . J...ć przemysł filmowy !