PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10000630}

Mufasa: Król Lew

Mufasa: The Lion King
2024
7,0 9,7 tys. ocen
7,0 10 1 9675
5,4 11 krytyków
Mufasa: Król Lew
powrót do forum filmu Mufasa: Król Lew

Marzy mi się powrót do dawnych rysunkowych animacji typu oryginalny Król Lew, Mój brat niedźwiedź, Tarzan, Pocahontas...

Rocketqueen_19

Disney definitywnie odszedł od rysunkowej animacji już 13 lat temu

Rocketqueen_19

to se ne vrati

Rocketqueen_19

Czy tylko ja zauważam, że CGI w tej wersji jest poziom niżej niż w pierwszej? Pierwsza aż mnie zatkała realizmem a tutaj aż kuło w oczy jak wszystko jest sztuczne. Chyba im się ekipa zmieniła.

mejki

Być może chodzi o budżety. Covid + AI dotknęły branżę. Ja byłem zaskoczony jak słabe efekty są choćby w wysokobudżetowym Gladiatorze 2. Sam jednak również nie do końca rozumiem, czemu tak jest.

ocenił(a) film na 8
mejki

ooo myślałem że to tylko ja miałem jakieś problemy ze wzrokiem, komputery przez 5 lat mocno się do renderowania ulepszyły a oni zrobili downgrade, chyba jakość śniegu była tylko realistyczna

ocenił(a) film na 4
esuba94

skoro simba jest dorosły jest kiara to gdzie jest kovu a skaza gdzie jego żona dzieci hieny film jest słabym preqelem genialnego dzieła

Rocketqueen_19

Live Action CGI to najgorsze go...o jakie moglo sie przytrafić bajkom a K.Lwowi już szczególnie. Wiadomo , łątwiej i szybciej ,nawet taniej klikać w myszkę niż chwycić przysłowiową kredkę . Kreskówki idealnie pokazywały emocje na pyskach ZWIERZĄT w przeciwienstwie do Live A. To jakiś dramat co sie porobiło , komletnie nie kupuje tego " Discavery " bojkotuje i namawiam do tego samego . J...ć przemysł filmowy !