Oznaczyłam jako spoiler jakby ktoś nie ogladał bajki
W bajce było chyba że Mufasa i Taka od początku byli braćmi i Mufasa był następcą (dlatego też był faworyzowany przez ich ojca który zrobił właśnie Skazę Skazie) i już mi wtedy było szkoda Taki teraz po obejrzeniu zwiastunu jeszcze bardziej mi go szkoda i jeszcze bardziej nie lubię Mufasy. Dla mnie Taka (bo to jest jego prawdziwe imię więc tak go będę nazywać) nigdy nie był do końca złoczyńcą i jeszcze bardziej rozumiem dlaczego zdradził Mufasę. W filmie patrząc po samym zwiastunie to Taka jest księciem który ma zostać królem a Mufasa jakąś przypadkową sierotą którą Taka ratuje i traktuje jak brata tylko po to aby ten zabrał mu tron. Jakby no wyobraźcie sobie że jesteście następcą tronu litujecie się nad jakąś sierotą staje się on waszym bratem a potem zajmuje wasze miejsce. No ja w takiej sytuacji też bym zachowała się jak Taka (szczególnie że on wydaje się tym miłym i zabawnym bratem). Jak dla mnie to powinnien być film o Tace nie o Mufasie ale no wiadomo family friendly i przecież jak mamy dobrego bohatera to on musibyć głównym bohaterem. Coż chyba obejrzę ten film tylko dla Taki
Zdrada, to jednak zawsze zdrada. Skaza nie uratował Mufasy, doprowadzając do jego śmierci. Może jego ojciec był przewidujący i celowo nie wybrał na następcę niezrównoważonego syna. Co by się działo w królestwie można było odczuć, gdy Skaza odzyskał na jakiś czas władzę.
no jednak miał powody aby go zdradzić szczególnie że zarówno w bajce jak i w filmie był okropnie traktowany przez swoją rodzinę i na dobrą sprawę on pierwszy został zdradzony. Wątpię aby tata Taki był przewidujący szczególnie że nazwał go swoim następcą (jest to na początku zwiastunu) i był przeciwny Mustafie (jak widać słusznie bo zabrał mu stado) myślę że jak już to Mustafa przejął władzę po śmierci ojca Taki lub ojciec Taki uległ presji społeczeństwa które chciało Mustafę. Może zdrada to zdrada ale pokazuje, że Taka miał rację i miał swoje powody, aby to zrobić a nie że był po prostu zły
Taka nie miał powodów do zdrady, to nie wina Mufasy, że pomimo jego starań Sarabi wybrała właśnie jego a nie Takę. Taka nie pomyślał, nie zastanowił się, nie ochłonął, nie porozmawiał z bratem, tylko od razu go zdradził i to bez zastanowienia.
Co z tego że oznaczylas jako spoiler, jak tytul Twojego komentarza zdradza wszystko ;P
co zdradza? że skaza to taka? no błagam to jest w zwiastunie tak samo to, że Mustafa zdradził Skazę a on się później zemścił nie moja wina, że nie oglądałeś filmu/bajki/zwiastuna że wszystko traktujesz jako spoiler chociaż spoilerów nie ma tu żadnych. Dosłownie napisałam, że mi go szkoda i że nazywa się Taka co każda osoba oglądająca chociaż zwiastun wie jeśli dla ciebie to spoiler to nie powinieneś ogólne być na tej stronie bo nie daj boże dowiesz się jak mustafa zginął
"Oznaczyłam jako spoiler jakby ktoś nie ogladał bajki" .. a w tytule dajesz do zrozumienia że Taka to Skaza.. skoro dajesz taki tytuł, to jaki sens ma spojlerowanie jego dalszej treści - wytłumacz mi proszę ;)
ty tak serio? Mam nadzieję, że nie. Przecież to jest wiadome od samego początku, że Taka to skaza jakby- zarówno pod względem opisu jak i zwiastunu. Oznaczyłam jako spoiler bo mówię w kom o serialu o bajce nie o filmie co myślałam, że jest dość logiczne szczególnie, że jest dosłownie w zwiastunie jest że skaza to Taka (trzeba mieć na prawdę niskie IQ aby tego nie ogarnąć) a bajka to bajka film animowany a nie live action. Szczególnie że mój kom był dosłownie tuż po wypuszczeniu zwiastuna a że to druga część króla lwa to każdy, kto go czytał na 99% nie znalazł się na tej stronie przypadkiem- czyli albo oglądał film albo zwiastun ale rozumiem, że nie każdy oglądał BAJKĘ bo wyszła dość dawno temu (nie tylko filmy ale i serial) dlatego oznaczyłam jako spoiler. Że takie podstawy trzeba tłumaczyć
Oki, to może napiszę wprost. Nie oglądałem bajki, nie oglądałem zwiastuna. Wszedłem na Filmweb aby poczytać komentarze ludzi. I zobaczyłem tytul Twojego postu po którym przed filmem wiedziałem, że Taka to Skaza. Dziewczyna oglądała to ze mną w kinie, i była akurat tym zaskoczona, że taka to Skaza, bo ma w dupie opinie na Filmwebie i nie zawraca sobie gitary zbędnymi opiniami. I ze zwiastunu dla osoby nie zorientowanej, nie znającej historii Króla Lwa :p - matko jak to w ogóle brzmi, nie ma opcji żeby domyśleć się że Taka to Skaza. Nie psuj ludziom filmu.
Taka jako dziecko niewinne faktycznie kochał swojego brata i chciał żeby nikt nie rozdzielił ich jako rodzeństwo w życiu dorosłym, ale sam do tego doprowadził zazdroscia. Zacznijmy od początku ojciec Taki nauczył go, ze kłamstwo to cecha królów, ze polują tylko lwice, ze powinien robić to co on (spać). Dzięki temu stał się tchórzem. Pokazał to w sytuacji gdzie on nie bronił swojej rodzonej matki gdy zaatakowała grupa białych lwów natomiast bronił jej adoptowany syn Mufasa. Kością niezgody Stała sie Sarabi, która również wybrała Mufase mimo, ze on pomagał zdobyć ją Tace. Dawal mu wskazówki, odebrał sobie zasługi ( powiedział ze to Taka uratował ja przed stadem pędzących zwierząt) i bronił sie przed uczuciem. Mufasa zamierzał powiedzieć bratu o tym ze się w niej zakochał, ale on nie czekając na wyjaśnienia poleciał od razu do stada które zagrażało wszystkim zarówno jemu, Mufasie, Sarabi i reszcie. Białe lwy również zabiły jego rodzinę. Więc kto tu zawinił. Mufasa nie miał wpływu na wybory innych. Jego zachowanie i odwaga sprawiło ze stal sie królem i to nawet, ze Sarabi zwróciła uwagę jaki jest opiekuńczy wobec towarzyszy, ze jest pełen empatii i odkryła, ze to on ja uratował. A Taka mial więzy krwi i tym zapewnione ze zostanie królem. Według tego co miał wpojone nie musiał sie starać. Mufasa nawet nie chciał nim być, nie liczył na to i w wielu kwestiach ustępował bratu. Nie można oczywiście powiedzieć bo Taka ratował go wiele razy. Ale to ze Sarabi pokochała Mufase a nigdy nie chciała Taki nie jest powodem zeby ściągnąć śmierć na wszystkich.