kurde spodziewałem się trochę innego kina, a tu proszę zostałem bardzo pozytywnie rozczarowany, bardzo dobra fabula, stopniowo rosnące napięcie, i do końca nie przewidywalność zdarzeń (kto, co i po co), świetnie zagrana rola Charlize Theron i ogólnie świetny film polecam
Z kolei ja się bardzo zawiodłem. Książka dużo lepsza niż ekranizacja.Fatalny wybór aktorki bo Bardziej do Libby pasowała by mi aktorka z Dwóch splukanych dziewczyn lub inaczej asystentka Portman z Thora 2.
Zgadzam sie z twoja opinia - jeśli najpierw przeczyta sie książkę , to film niestety zawodzi . Bardzo lubię Charlize ale do tej roli ni jak mi nie pasowała. W rezultacie film wydał mi sie troche nijaki . Myśle jednak , ze dla osób które nie czytały wcześniej książki , może sie podobać .
Rozczarowanie samo w sobie jest negatywne i nie powinno się go łączyć w taki sposób z pozytywem. Mogłeś się rozczarować czyli , mogło Ci się nie podobać, lub pozytywnie zaskoczyć, czyli mogło Ci się spodobać.
Wiele osób używa słów nie znając ich znaczenia :)
Dodam dla jasności. Twoje błędne określenie nie jest też oksymoronem, jak to niektórzy twierdzą, nie mając pojęcia czym jest oksymoron :)
Pozdrawiam.
skoro już inni sie czepiają Twojej wypowiedzi to się dołączę - film mógł Cię Oczarować, nie rozczarować...
P.S. zamierza się za niego w najbliższym czasie zabrać...
mi się bardzo podobał, choć podobno z książką nie ma za wiele wspólnego, ale jak nie czytałeś to polecam
trochę przesadziłeś. Obejrzeć się da ale nic poza tym. Ciekawy pomysł ale słabo zrealizowany, szczególnie końcówka
czemu slabo zrealizowany ? Moim zdaniem wlasnie dobrze, podobno ksiazka duzo lepsza, ja jej nie czytalem wiec nie mam porownania, ty czytales ?
Film niestety w moim odczuciu słabizna,sama fabuła(no niby na podstawie książki)ale za bardzo przekombinowana,tempo też,że tak powiem senne a zakończenie zbyt łzawe co oczywiście kobietom może podpasować bardzo.Odnośnie samej Theron,którą ostatnimi czasy uwielbiam za jej grę tak tu w tym filmie gra mdło bez wyrazy jakby na wstecznym ale oczywiście to tez tylko moje subiektywne wrażenie,jest wiele ról w jej dorobku gdzie rzeczywiście błysnęła.