PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=692191}

Mroczny zakątek

Dark Places
2015
6,2 16 tys. ocen
6,2 10 1 15819
3,8 4 krytyków
Mroczny zakątek
powrót do forum filmu Mroczny zakątek

kurde spodziewałem się trochę innego kina, a tu proszę zostałem bardzo pozytywnie rozczarowany, bardzo dobra fabula, stopniowo rosnące napięcie, i do końca nie przewidywalność zdarzeń (kto, co i po co), świetnie zagrana rola Charlize Theron i ogólnie świetny film polecam

ocenił(a) film na 7
floster79

Z kolei ja się bardzo zawiodłem. Książka dużo lepsza niż ekranizacja.Fatalny wybór aktorki bo Bardziej do Libby pasowała by mi aktorka z Dwóch splukanych dziewczyn lub inaczej asystentka Portman z Thora 2.

dobry_soloniusz

pewnie masz racje, tylko ja nie czytałem książki, to tez trochę inaczej mi się oglądało ten film

dobry_soloniusz

Zgadzam sie z twoja opinia - jeśli najpierw przeczyta sie książkę , to film niestety zawodzi . Bardzo lubię Charlize ale do tej roli ni jak mi nie pasowała. W rezultacie film wydał mi sie troche nijaki . Myśle jednak , ze dla osób które nie czytały wcześniej książki , może sie podobać .

floster79

Pozytywne rozczarowanie? a co to znaczy?

Artur7335

nigdy sie pozytywnie nie, rozczarowałeś ?

floster79

Rozczarowanie samo w sobie jest negatywne i nie powinno się go łączyć w taki sposób z pozytywem. Mogłeś się rozczarować czyli , mogło Ci się nie podobać, lub pozytywnie zaskoczyć, czyli mogło Ci się spodobać.
Wiele osób używa słów nie znając ich znaczenia :)

Artur7335

Dodam dla jasności. Twoje błędne określenie nie jest też oksymoronem, jak to niektórzy twierdzą, nie mając pojęcia czym jest oksymoron :)
Pozdrawiam.

Artur7335

ok. juz czaje

ocenił(a) film na 6
floster79

skoro już inni sie czepiają Twojej wypowiedzi to się dołączę - film mógł Cię Oczarować, nie rozczarować...
P.S. zamierza się za niego w najbliższym czasie zabrać...

RogerVerbalKint

mi się bardzo podobał, choć podobno z książką nie ma za wiele wspólnego, ale jak nie czytałeś to polecam

ocenił(a) film na 6
floster79

Nie, nie czytałem - dzięki za rekomendację filmu.

floster79

trochę przesadziłeś. Obejrzeć się da ale nic poza tym. Ciekawy pomysł ale słabo zrealizowany, szczególnie końcówka

Marek84

czemu slabo zrealizowany ? Moim zdaniem wlasnie dobrze, podobno ksiazka duzo lepsza, ja jej nie czytalem wiec nie mam porownania, ty czytales ?

ocenił(a) film na 5
floster79

Film niestety w moim odczuciu słabizna,sama fabuła(no niby na podstawie książki)ale za bardzo przekombinowana,tempo też,że tak powiem senne a zakończenie zbyt łzawe co oczywiście kobietom może podpasować bardzo.Odnośnie samej Theron,którą ostatnimi czasy uwielbiam za jej grę tak tu w tym filmie gra mdło bez wyrazy jakby na wstecznym ale oczywiście to tez tylko moje subiektywne wrażenie,jest wiele ról w jej dorobku gdzie rzeczywiście błysnęła.