Jeszcze troche i premiera bd na nosnikach dvd i blu-ray, wiec sie zastanawiam na jakim kupic(bo
kupie napewno). Bylem na tym w kinie i podobalo mi sie to co sie dzialo w tym filmie. Batman:
poczatek i Mroczny Rycerz mam na dvd wiec sie zastanawiam czy ostatnia czesc tez kupic na dvd,
by ladnie w domowej kolekcji obok siebie staly czy dolozyc prawie druge tyle zl i zakupic blu-ray
dla lepszego obrazu i dzwieku.
Blu-Ray koniecznie, jeżeli chcesz żeby to wszystko ładnie się prezentowało to dobrym pomysłem jest inwestycja w wydanie zbiorcze, koszt ok. 210 zł w wersji BD. Jeżeli nie zdecydujesz się na trylogię to kup TDKR w wersji BD.
Jeśli masz możliwość to BR,zawsze to lepsza jakosc dziewku i obrazu w filmie,szczególnie że ostatnia część jest najbardziej widowiskowa.
Jak masz odtwarzacz BD i duży telewizor HD to oczywiście, że BluRay. Jak masz mniejszy TV i odtwarzacz DVD no to DVD.
KamPlayer, ja jednak stwierdziłem, że 210 zł to za duży majątek jak dla mnie na filmy więc biorę samo Powstaje na Bluraya
Zdecydowanie blu-ray. Jeżeli jednak DVD, to zawsze można sobie ściągnąć ten film w 1080p :) Będzie miał z 16 gb :)
To jednak chyba na blu-ray bedzie zakupiony.Bym zakupil tak jak mowicie odrazu cala trylogie w wersji na BD, ale dwie pierwsze czesci mam juz kupione na DVD to nie bd jeszcze raz kupowal tych filmow. A zreszta kto wie:)
DVD. Po pierwsze wyjdzie taniej a po drugie nie wiem co ludziom odbija z jak najlepszą jakością, na DVD film też sie dobrze prezentuje, BD ma zbyt dobra jakość i jeszcze bardziej dezaktywuje używanie wyobraźni. Nie bądź frajerem i wybierz dvd, jeśli różncia miedzy odtwarzaczami Ci wisi.
"BD ma zbyt dobra jakość i jeszcze bardziej dezaktywuje używanie wyobraźni" - To może lepiej VHS, tam to trzeba będzie użyć wyobraźni :]
Oczywiście kup film na Blu - jakość obrazu , dźwięku + sceny w wersji IMAX odznaczać się będą jeszcze lepszą jakością (mimo że to nadal 1080p) i będą na całym ekranie, podczas gdy na DVD cały film będzie w 2,40:1.
Hehe, teraz tylko Blu-ray, jak ostatnio zapuściłem na TV DVD, to masakra, obraz nie jest zbyt dobry i ostry. Przyzwyczaiłem się do pełnych wydań BR i do puki nie pojawią się filmy w jeszcze lepszej jakości i w rozdzielczościach 4 czy 8K, to BD będzie na pierwszym miejscu, a DVD, to już archaiczny przeżytek, który nadaje się już tylko do telewizorów CRT.
Mam podobny problem... Ale chyba zdecyduję się na blu raya (mój pierwszy film na tym nośniku), ponieważ tak potężne dźwięki jakie w tym filmie występują powinniśmy słyszeć w jak najlepszej jakości ;)
u mnie w kolekcji sa juz filmy n BD. co do dzwieku masz racje, zwlaszcza ten specyficzny glos Bane'a. ja juz tylko czekam az bd dostepny w sklepach ten film
Na dvd TDK brzmi bardzo dobrze, jeśli na BR ma być jeszcze lepiej to będzie miażdżyć ;)
BR robi wrażenie kupiłem ostatnio Aliens i obraz jest igła dzwięk tak samo całe te ziarno które występowało w filmie zostało usunięte,obraz jest tak dobry że w jednej scenie jak się przypatrzymy widać że tło planety jest namalowane ;)
Dokladnie. Obraz jest tak czysty, ze gdy wlaczylem film DVD to juz nie to samo ogladanie. Najlepiej jak jest duzo kolorow badz jakies widoki:) szczerze mowiac to mam tez na BD "Toy Story 3" i zajebiscie sie oglada
Pomimo tego, że dvd ma naprawdę świetną jakość to jednak jest różnica w detalach. Film dvd ma około 7 g, a film blu-ray 32 g. Różnica wielka, ale to co najważniejsze w blu-ray to to, że kolory są znacznie bardziej wyraźne, sam obraz jest ostrzejszy, dźwięk lepszy o prawie 200% :)
Gdyby filmy na BD kosztowaly tyle co na DVD to juz wgl bylbym w siodmym niebie:)
no niestety racja. Wczoraj oglądałem kilka fajnych pozycji za 59 zł, ale były one z 2007 roku. Ile będzie kosztował TDKR na blu-ray 130 zł?
"Ile będzie kosztował TDKR na blu-ray 130 zł?" - na allegro jest już wiele aukcji, to samo dotyczy sklepów internetowych, cena to ok. 90 zł - 95 zł.
http://www.empik.com/batman-mroczny-rycerz-powstaje-nolan-christopher,p106198027 4,film-p DVD EMPIK
http://www.empik.com/batman-mroczny-rycerz-powstaje-nolan-christopher,p106215180 6,film-p BLU-RAY EMPIK :)
Tutaj wszystko na temat wydań i dodatków ;)
http://www.filmweb.pl/film/Mroczny+Rycerz+powstaje-2012-506756/discussion/Data+w ydania+filmu+na+DVD+Blu-Ray.,2014891
Dla zainteresowanych Trylogia na Blu-Ray.
http://www.ultima.pl/batman_mroczny_rycerz_trylogia_blu_ray/i12599/
Sklep Ultima napisał mi, że wydanie zbiorcze Blu-Ray zostało potwierdzone przez Galapagos.
Galapagos prawdopodobnie potwierdzi to tydzień przed premierą, tak jak w przypadku "Mroczne Cienie" gdzie zaraz przed wydaniem pojawiały się cały czas jakieś nowe informacje.
A co to znaczy: The Dark Knight Trylogy? Ile było Mrocznych Rycerzy? Które filmy z Batmana będą w tej trylogii?
Najprościej jak można "The Dark Knight Trylogy" to "Mroczny Rycerz Trylogia" czyli zbiór trzech części
1. Batman Begins (2005)
2. The Dark Knight (2008)
3. The Dark Knight Rises (2012)
Na allegro tylko tyle znalazlem: BATMOBIL - Po raz pierwszy zobacz pięć modeli Batmobila jednocześnie. Poznaj dogłębnie każdy aspekt najbardziej inspirującej broni w arsenale Batmana i zobacz ewolucję tego technologicznego cudu i ikony kulturowej. KONIEC RYCERZA - Wszechstronne spojrzenie na pracę reżysera Christophera Nolana I jego ekipy przy tworzeniu filmu Mroczny Rycerz powstaje, epickiej konkluzji legendy Mrocznego Rycerza. I WIELE WIĘCEJ!
Wszystkie dodatki, czas trwania ponad 3 godziny.
The Prologue: High-Altitude Hijacking
Return to the Batcave
Beneath Gotham
The Bat
Batman vs Bane
Armory Accepted
Gameday Destruction
Demolishing a City Street
The Pit
The Chant
The War on Wall Street
Race to the Reactor