PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 318 tys. ocen
7,7 10 1 317508
6,5 71 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Ponownie powraca plotka, jakoby Joseph Gordon Levitt w filmie "Mroczny Rycerz Powstaje" grał
Robina. Dziennikarz Forbesa wysnuł ciekawą teorię.
Ta plotka pojawia się regularnie od wielu miesięcy, ale jak na razie, nie znalazła potwierdzenia w
faktach. Mark Hughes z Forbesa wysnuł teorię. Postać Gordona Levitta nazywa się John Blake,
lecz w komiksach Robinem był Richard John Grayson. Spekuluje co by było, gdyby po śmierci
rodziców Wayne go nie przygarnął - mógłby znaleźć się w sierocińcu, a później zostać
adaptowany przez rodzinę o nazwisku Blake. Szczątkowe informacje z filmu zdradzają, że
Blake ma jakieś powiązanie z sierocińcem.
Podobnie jak Dick Grayson w niektórych inkarnacjach, Blake jest policjantem w Gotham.
Wykazuje zainteresowanie Batmanem i oferuje mu swoją pomoc. W zwiastunach widzimy
również scenę, w której maluje kredą nietoperza. Hughes spekuluje, że wyglądem narysowany
przez niego znak przypomina emblemat Nightwinga (Robin później się w niego przeobraził).
Czy taka teoria jest prawdopodobna? Przekonamy się 27 lipca w kinach.

ocenił(a) film na 8
Lucek__90

Ile razy już mówił to Nolan, ile razy to mówił Bale. Nie ma w tym filmie żadnego Robina.

użytkownik usunięty
Lucek__90

Też czytałem ten artykuł i brzmi to wszystko bardzo prawdopodobnie poza tym, że Bale odmówiłby współpracy gdyby w filmie pojawił się Robin. Czy to na pewno Blake narysował to kredą a nie ten chłopak ?

ocenił(a) film na 8
Lucek__90

Zacytuję z ciekawostek:
"Christian Bale oświadczył, że nie zagra Batmana, jeśli w którymkolwiek z trzech filmów pojawi się Robin. Christopher Nolan zgodził się na odrzucenie tej postaci, ponieważ mogłaby ona zakłócić mroczny charakter serii. "

użytkownik usunięty
Lucek__90

Nie ma żadnego Robina, to film o batmanie, a nie "Tajemnica Brokeback Mountain".

ocenił(a) film na 9

Robina nigdy nic nie łączyło z Batmanem, no może poza jednym pocałunkiem.

Lucek__90

Bale wyraźnie oświadczył, że nie życzy sobie Robina w trylogii. Jednak trzeba pamiętać, że aktorzy niejednokrotnie okazali się hipokrytami. Ciekawa teoria z tym znakiem rysowanym kredą.
Zastanawia mnie, po co w sumie miałby Nolan wprowadzać znak nietoperza - nie dość że inny od pierwotnego, to jeszcze rysowany na ścianie...

davideck

I jeszcze to zdjęcie z namalowanym kredą nietoperzem (ptakiem ?) będzie okładką soundtracku TDKR.

John_Shepard

okładka albumu krąży po necie już od dobrych dwóch tygodni :)

davideck

Tyle zajęło tej osobie dojście do tego, że to jest ptak ;)

John_Shepard

moim zdaniem to jakaś sugestia ze strony Nolana. nightwing?...

ocenił(a) film na 8
davideck

Wszyscy będziecie zawiedzeni po filmie xd

użytkownik usunięty
davideck

W teaserze wszyscy widzieli symbol człowiek zagadki, w zwiastunie literkę R charakterystyczną dla Robina ale wszystkiego można się spodziewać :)

ocenił(a) film na 8

Nolan I Bale NIE LUBIĄ postaci Robina. Więc na pewno go nie będzie.

użytkownik usunięty
drzewo_topola

Na pewnym forum znalazłem informacje o przecieku z planu, gdzie Bale trzymał w ręku komiks Knightfall z Azraelem na okładce, czyżby jednak Blake okazał się tą właśnie postacią?

ocenił(a) film na 8

Tak pamiętam, to, ale nie trudno wydedukować, że równie dobrze mogło chodzić o coś innego. I na swój sposób Bale stanie się "azraelem" bo gdy Bruce będzie w ięzieniu, to przecież Blake będzie ratować miasto. Najprostsze rozwiązania są zawsze najlepsze.

użytkownik usunięty

Tutaj nawet zdjęcie z planu właśnie z komiksem

http://www.batman-online.com/news/1320876532_christian-bale-dark-knight-rises-de tective-comics-673.jpg

ocenił(a) film na 9
davideck

Ludzie, na prawdę ręce opadają. Przyjrzyjcie się uważnie temu co narysował ten dzieciak [ http://thefilmstage.com/wp-content/uploads/2012/06/dark_knight_rises_OST.jpg ] Jeśli to jest ptak to chyba padły i to rozdziawionym dziobem. To jest nietoperz, a nie żaden ptak, ptaki nie mają uszu :).

użytkownik usunięty
ash_williams85

hehe, ale jednak to zdjęcie z komiksem z Nightwingiem na okładce z planu daje do myślenia :)

ocenił(a) film na 9

Oj tam, oj tam, Christian Bale.

ocenił(a) film na 9
ash_williams85

... pewnie sobie chciał z nas zażartować (kurde, jak dalsza część tekstu wpisana wczoraj przeze mnie się nie dodała to ja nie wiem :)

ocenił(a) film na 10
ash_williams85

Najwyraźniej Nolan robi sobie z nas wszystkich jaja..

ocenił(a) film na 7
Lucek__90

On jest po prostu zwykłym policjantem, być może następcą Gordona. Nie jest ani Człowiekiem Zagadką ani Jokerem ani nowym Robinem!