Źródła portalu Nuke the Fridge podają, że Christopher Nolan będzie chciał dodać aż 30 minut materiału, dzięki czemu film będzie trwać ponad 3 godziny. Podobno będą tam sceny na temat przeszłości Bane'a oraz m.in. więcej Ra'sa Al Ghula.
Przypomnijmy, że jeszcze przed premierą Linda Helming, odpowiedzialna za kostiumy, opowiadała o scenie z przeszłości Bane'a, która według niej nie znajdzie się w kinowej wersji. To sugeruje nam, że w informacjach portalu może być ziarno prawdy.
Data premiery BD i DVD zaplanowana jest na 9 grudnia.
Źródło: http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=90540&strona=dvd
Czytałem scenariusz i raczej nie ma tam więcej niż 10-15 minut wyciętych scen, chyba, że Nolan nakręcił coś co się w nim nie znajduje. Najbardziej czekam na sceny z przeszłości Bane'a ale z chęcią zobaczyłbym co tam jeszcze nakręcili.
Jeżeli chodzi o te sceny wycięte to w większości są to takie, które nic nie wnoszą np. Batman za pomocą EMP wyłącza światła w tunelach metra albo Catwoman zjeżdża ze schodów ratusza. Są też perełki czyli retrospekcje z Bane'm i mam wrażenie dłuższa ostatnia walka ( chyba została nieco skrócona ), trochę wyciętych dialogów itp. Zobaczymy co tam Nolan przygotował :)
Podobno materiał filmowy trwał 3,5h, więc tych scen mogłoby być więcej. Mam nadzieję, że finałowa walka z Banem jest lepsza i nie kończy się tak beznadziejnie.
Nie wiadomo. Wycięte sceny nie były zbędne, Nolan musiał skrócić film na potrzeby IMAX więc te sceny powinny się pojawić.
Twoja ignorancja jest powalająca. Piszesz wszędzie ale odpowiedzieć na mój post nie jesteś w stanie. A czemu tak jest ? Najpierw mnie obrażasz a potem uciekasz - o czym to świadczy ? O braku jakiej kolwiek argumentacji i inteligencji. Pozdrawiam i proszę o zaprzestanie śledzenie mnie na forum filmwebu.
PS; Wracaj do gimbazy =)
Po 2 szkoda mi na cb cennego czasu , mam inne zajęcia niż przebywanie 24/7 h na dobe na fw bądz innych forach. Peace
Mimo to znajdujesz czas żeby mnie śledzić i poniżać - jesteś zwykłym prowokatorem, gdybyś się zainteresował tym dlaczego robie tak a nie inaczej może byś był w stanie zrozumieć, że fanboyem nie jestem. Ale co tam lepiej wyzwać i ucieć ... Co do spider mana - świetna postać, tak samo jak i gacek. =)
Głupie czepianie się słów. Nolan wtedy nie wyda director's cut tylko extended cut, skoro wersja kinowa była reżyserską.
http://batman-news.com/2012/09/07/you-saw-the-dark-knight-rises-directors-cut-on -july-20th/
Nic z tego
"that there will not be an extended version of TDKR released in THE NEXT FEW MONTHS"
Myślę, że nic z tego... narazie. Skoro Chris uważa się za takiego artystę i dba o swoje filmy, to na pewno kiedyś będzie nam chciał pokazać całą swoją wizję filmu.
Mam podobne zdanie, ale mimo to chętnie obejrzałabym jakieś dodatkowe sceny :) To jest właśnie o tyle fajna sytuacja, że film nawet bez tych scen jest świetny, a te parę minut może sprawić, że TDKR będzie jeszcze lepszy w odbiorze. Teraz tylko modlić się, żeby DVD / BD nie było horrendalnie drogie :)
Na BD cena wyniesie pewnie powyżej 100 zł, ja będę polował na trylogię i tutaj o koszty bym się martwił :)
Ja niedawno kupiłam takie podwójne wydanie BB i TDK za bezcen (na DVD) i teraz troszkę żałuję, bo chyba lepiej byłoby poczekać na całą trylogię :( No tak, kosztować to pewnie będzie sporo, ale może dystrybutor zrobi niespodziankę i wyda zarówno tylko TDKR, jak i trylogię w niedalekim czasie, wtedy miałbyś piękny prezent na Gwiazdkę ;)
To na pewno :) Liczę, że coś takiego będzie w zestawie z TDKR lub z trylogią :)
http://nerdapproved.com/wp-content/uploads/2012/09/The-Dark-Knight-Rises-Concept -Art.png?cb5e28
O matko, nie mam słów, to jest przepiękne. A jak ładnie taki czarny kolor zbiera kurz to aż strach pomyśleć :P No nic, pozostaje tylko czekać, marzyć i mieć nadzieję :)
Ja to niestety mam wrażenie, że nie wydadzą wersji reżyserskiej teraz ... tylko może wrzucą dłuższą wersje do kina albo długo po premieże dvd jako tzw. aniversary edition od tak żeby więcej hajsu wyjąć od fanów ... niemniej jednak sam jestem niesamowicie podekscytowany scenami z przeszłości Bane'a
Wątpię ale może jednak.
http://nukethefridge.com/2012/09/09/ntf-exclusive-the-dark-knight-rises-director s-cut-blu-ray-to-hit-just-before-man-of-steel-debuts-in-theaters/