PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=787}
6,2 2,6 tys. ocen
6,2 10 1 2562
Moja Angelika
powrót do forum filmu Moja Angelika

Naturalnie spodziewałem się słabego filmu i nie zawiodłem się. Zawiodłem się natomiast na ścieżce dzwiękowej:/ Poza dwoma świetnymi piosenkami muzyka w tym filmie była tragiczna i zdecydowanie psuła jego odbiór. Szczególnie zabawna była sekwencja ucieczki z wojska i towarzysząca jej dyskotekowa muzyka "prawie jak w Requiem dla snu". Jeśli Grzegorz Ciechowski był odpowiedzialny za całość soundtracku to...cóż...nawet najlepszym zdarzają się potknięcia.

użytkownik usunięty
Pawian

Ja właśnie dla ścieżki dźwiękowej wracam do tego filmu :) najlepszy motyw jak w czasie balu stoją w ciemnej sali gimnastycznej (słowa Angeliki "zimno mi", jakoś na samym początku filmu, a potem gdzieś po godzinie jak siedzą w jakimś baraku w lesie (po kwestii Pazury "potrzebny ci jest ksiądz, nie ja"). Do piosenek "Odchodząc" i "Moja Angelika" komentarz zbędny :-))) To jest muzyka filmowa na poziomie, a nie to co dzisiaj, klaskanie Rubika obecne w "Ja wam pokażę".

ocenił(a) film na 8

Zgadzam się :) Republika=klasa!! Film bardzo mi się podobał i dodatkowo dzięki pięknej muzyce daję mu z czystym sumieniem 8/10 :)