Sountrack do filmu jest niesamowity, autorem jest Ennio Morricone. Wie ktoś może, czy można go skądś ściągnąć?
A film fantastyczny, oglądałam ładnych parę lat temu, ale i tak pamiętam, że na nim ryczałam, a rzadko wzruszam się na filmach :)
Soundtrack i całą płytkę z filmu można ściągnąć przez program ARES oraz każdy inny działający w sieci P2P. W okienku wyszukiwania wpisz:
" 1986 the mission (128)" i na pewno znajdzie:) Sam mam tę płytkę i muzyka na niej zawarta jest piękna.
właśnie wczoraj ściągnęłam sobie muzykę przez program uTorrnet ze strony mininova :) ściągało się tylko kilka godzin... do tego jeszcze zassałam muzykę z Cinema Pradiso :) cudna
Faktycznie, muzyka jest piękna. Według waszych opinii widać, że film będzie niezły, aczkolwiek jeszcze go nie oglądałam. Natomiast od początku roku szkolnego mam styczność z muzyką z tego filmu, bo nasza babka ze szkolnej orkiestry zadała nam trzy części utworu:
1. Falls,
2. Brothers,
3. Gabriel's Oboe.
Jak się tego słucha, to można się rozpłynąć...
O tak... Muzyka w filmie jest piękna. The Mission i Gabriel's Oboe mógłbym słuchać na okrągło. Pierwsza część The Mission jest taka tajemnicza, mistyczna. Gdy ją słyszę do głowy przychodzi obraz dzikiej, niezbadanej Amazonii.. A potem ten chór... Śpiew jest coraz głośniejszy. Czuje się nadzieję, radość.. Lecz znów powracają oboje i dzwonki... Piękne!