PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10020149}
6,1 2,9 tys. ocen
6,1 10 1 2876
4,7 3 krytyków
Miraculous: Biedronka i Czarny Kot. Film
powrót do forum filmu Miraculous: Biedronka i Czarny Kot. Film

O to jest pytanie. Z jednej strony fajnie, że robią film animowany gdyż Marta Dobecka i Maksymilian Bogumił będą dubbingować Biedronkę i Czarnego Kota, a w dodatku wystąpi także Cleo. Z drugiej strony ten może się okazać nieudanym skokiem na kasiorę gdyż mam przeczucie, że to może być zwykłe streszczenie.

ocenił(a) film na 10
Jasiek_Gasienice_Jozkowy

Film nie będzie miał takiej samej fabuły jak serial. To zupełnie inna wizja tego, co mamy w kreskówce, bo on nawet nie jest kanoniczny względem historii znanej z odcinków. Serial tworzy Thomas Astruc, natomiast przy filmie pracował Jeremy Zag i to po prostu jego wersja tej opowieści

Balonik26

Wiem, ale boję się czy ten film wypali zwłaszcza w dobie coraz bardziej kiepskich filmów Disneya.

ocenił(a) film na 10
Jasiek_Gasienice_Jozkowy

Disney tego nie robił więc nie koniecznie będzie klapa. poza tym Disney chyba
nie ma dużo wpadek jeśli chodzi o animację

cierpial

A "Buzz Astral", "Pinokio", "Dziwny Świat". Ja wiem, że "Miraculum" nie jest robione przez Disneya, ale biorąc pod uwagę, że serial ma już pięć sezonów to ten film może być jak odgrzewane kotlety.

ocenił(a) film na 10
Jasiek_Gasienice_Jozkowy

Chodzi Ci o Live-Action Pinokio? Czy o starą animację?

ocenił(a) film na 10
Jasiek_Gasienice_Jozkowy

To nie jest film Disneya xD

ocenił(a) film na 10
Jasiek_Gasienice_Jozkowy

Ogólnie to film nie jest kanoniczny do serialu. Przedstawia wizję Jeremy'ego Zaga. I to jest taka mieszanka Spider-Mana z Krainą Lodu, bo ma być to musical.

Film naprawdę świetnie się zapowiada. Polecam obczaić wycieki/spoilery z francuskiej wersji językowej

Marta_Lewinska

O nową wersję "Pinokia", ostatnio ciągle jest tak, ze zwiastun zapowiada się świetnie, a potem sam film okazuje się klapą.

ocenił(a) film na 2
Jasiek_Gasienice_Jozkowy

No tak tylko że nic w trailerach do tej pory nie zaskoczyło, to dokładnie ta sama papka co w serialu, premiera już wkrótce to zobaczymy jak to będzie....

Jasiek_Gasienice_Jozkowy

Dziś jestem po seansie przedpremierą. Córce  lat 6 się podobało. Dużo śpiewania , dużo miłości , zmagan i watpliwosci Marinette ale wiele wątkow  się nie pojawiło np slynny kotaklizm i szczescliwy traf .Trochę to dziwne. Ogolnie film na 4 z plusem oceniamy