PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=850}

Miasteczko South Park

South Park: Bigger, Longer & Uncut
1999
7,2 71 tys. ocen
7,2 10 1 71311
6,6 21 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum filmu Miasteczko South Park

odmóżdżenie

użytkownik usunięty

Bardzo głupi i zabawny w tej głupocie film, polecam do obejrzenia z kumplami

Bardzo głupi to raczej ty jesteś skoro tak oceniasz ten film. Wbrew pozorom cała seria South Park jest dla inteligentnych którzy dostrzegają przesłanie i to co twórcy chcą ukazać czyli krzywe zwierciadło tego co nas otacza, jeżeli ktos tego nie zauważa to SP będzie dla takiej osoby śmieszna animacją z wulgarnym językiem.

użytkownik usunięty
nissoo

Ok, spróbuję odnaleźć drugie dno.

Z tym wyzywaniem od głupków przesadziłem, wybacz - poniosło mnie ;) Polecam serial od 5 sezonu wzwyż.

nissoo

Film kinowy akurat ma być przede wzystkim tyko wugarny, ale serial to oczywiście satyra i każdy odcinek ma jakieś przesłanie czy cel

Ziutek_Ziutkowski

"tyko wugarny" - film oglądałem bardzo dawno temu ale z tego co pamiętam przesłaniem przewodnim było wyolbrzymianie problemu przez przewrażliwionych rodziców i obwinianie wszystkich tylko nie siebie co doprowadziło do wojny i nadejścia szatana :D

nissoo

niby racja, ale o tychrodzicach w serialu wcześniej było

ocenił(a) film na 9
Ziutek_Ziutkowski

Jak dla mnie film przede wszystkim świetnie pokazuje dzieci - piszę to jako miłośnik kina i rodzic - które właśnie takie są: trochę okrutne, trochę cyniczne, trochę naiwne, często wulgarne, ale z pewnością nie głupie. Widzimy nasz świat w krzywym zwierciadle ich spojrzenia i król bywa nagi lub idiotyczny.
Dlatego ukazano tu też nas, rodziców, którzy nie zauważają prawdziwych problemów dzieci, a wywołują światową wojnę z powodu jednej d...y w ogniu.