PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10006072}
5,1 5,7 tys. ocen
5,1 10 1 5714
3,1 8 krytyków
Miłość jest blisko
powrót do forum filmu Miłość jest blisko

No co jak co, ale ten festiwal z motywem konkursu przewodniego idealnie wrysowuje się w kulturę małych miasteczek. Sama z takiego pochodzę i rozczuliłam się bardzo! Wszyscy idą, co by się nie działo, to jest przecież lokalne święto! :D Mega motyw i dodatkowo temat swietny, beza jest ostatnio bardzo na topie i co chwila na social mediach pojawia się ten wątek, ktoś pyta o przepis, ktoś się chwali swoim wypiekiem :D
No i wszyscy się ze sobą znają :)
Jestem fanką "Halinki z Kiepskich" - nie zabrakło jej kultowych papilotów! I jej pojawienie się w niespodziewanym momencie - sztos! Śmiechłam na głos :D
Także ja jako małomiasteczkowa polecam pójść na film i dobrze się bawić!

anulkakaka

Zapoznanie kulturowe. Szkoda, że właśnie tym motywem nie był film promowany, bo na prawdę swietnie pokazano kulturę małych miasteczek. Mnie osobiście urzekł środek transportu Solorza - rower! No bosko, bo na wsi zdecydowanie każdy rower posiada i posługuje się nim bardzo często, wypad do sklepu, do sąsiada czy po prostu dla rekreacji. I ten wyścig! Przypomniały mi się czasy, kiedy byłem małym chłopcem i kolegami co chwilę urządzaliśmy sobie wyscigi, które kończyły sie tak samo jak w filmie :D

anulkakaka

Jako małomiasteczkowy też zwróciłem uwagę właśnie na to święto! Genialny motyw. Odkąd tylko pamiętam co roku z rodziną wybieraliśmy się na gminny festiwal, gdzie byli chyba wszyscy z okolicy :D Bardzo fajna tradycja małomiasteczkowa, gdzie każdy z każdym mógł choć przez chwilę pobyć, a społeczność świetnie się ze sobą integrowała.

anulkakaka

Haha dokładnie! Gminny festyn, w którym wszyscy biorą udział! No i dentysta, który wyrywa Natalię, czyli wszystkie standardy spełnione :D A tak na serio serio, to faktycznie takie okoliczności to świetne miejsca na randkę, klimat uroczystości jest na prawdę świetny, więc super, ze taki aspekt w filmie został poruszony.