PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33996}

Matrix Rewolucje

The Matrix Revolutions
2003
7,1 221 tys. ocen
7,1 10 1 221368
5,3 40 krytyków
Matrix Rewolucje
powrót do forum filmu Matrix Rewolucje

Jak Neo zostaje zamieniony w Smitha, Neo niszczy go od środka i gdy wszyscy zostali zniszczeni widać Neo, który leży w kałuży. Dlaczego zamiast Neo jest tam Wyrocznia??
Nie rozumiem tego wątku...

ocenił(a) film na 8
you_can_dance

Smith wcześniej "opanowując" różne nazwijmy to byty opanował też wyrocznię .Dlatego gdy został zniszczony przez Neo wszystkie jaźnie wróciły do pierwotnych postaci,również Wyrocznia , która była najważniejszą "figurą" a jej zadaniem było poddać się Smithowi i wprowadzić go w Błąd,że wygra z Neo-wszak była ona częścią Matrixa.Jasne?Ja to tak rozumiem.Pozdro

bartekj1

dzieki!! zawsze tylko nad ta jedna rzecza sie zastanawialam :)))

użytkownik usunięty
you_can_dance

Neo prowokuję Agenta do przejęcia kontroli nad jego wirtualnym ciałem, które polega na zastąpieniu kodu źródłowego ofiary z kodem Smitha. Zgodnie z umową, doprowadza Deux Ex Machine (szeroko rozumiany przywódca rmaszyn, twarza uformowana z robotów) do kodu programu Smitha, po przez własne, zarażone, podłączone do Matrixa ciało. Umożliwia w ten sposób skasowanie nieuchwytnego i szerzącego się jak zaraza Agenta. Wyrocznia, pochłonięta w podobny sposób, w jednej ze wcześniejszych scen, zostaje "odseparowana" z usuwanego kodu Smitha i jego klonów. Z tonącego w deszczu miasta znikają wszyscy Agenci, przywrócona "z odzysku" zostaję tylko Wyrocznia. =D

Dzięki =D ale ty masz łeb!! czytałam forum o nazwie "Smith poza matrixem i zakończenie" gdzie odpowiadałeś na pytania 777_filmweb. Jestem pod ogromnym wrażeniem!! Ja bardzo lubię ten film i oglądałam go miliony razy a i tak nie wpadłam na wytłumaczenie tego filmu tak jak ty :D

użytkownik usunięty
you_can_dance

Jestem przekonany, że gdybyś przysiadła do trylogii z serią pytań, na które odpowiedzi nie znalazłaś, stworzyłabyś wiele alternatywnych, równie konstruktywnych wyjaśnień. Niestety pomimo dręczących pytań, często nie chce się nam wracać do obejrzanych już filmów, pozostawiając mniej lub bardziej ważne kwestie bez odpowiedzi. Tę lukę wypełniają fora internetowe. Szkoda. :)

Z jednej strony szkoda, a z drugiej, niektóre fora pomagają innym zinterpretować treść filmu, w taki lub inny sposób :)

użytkownik usunięty
you_can_dance

Zależy od punktu widzenia, osobiście jestem zwolennikiem koncepcji człowieka niezależnego, wolnomyślącego. =P