PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=449390}
6,3 33 tys. ocen
6,3 10 1 32697
6,3 18 krytyków
Martyrs. Skazani na strach
powrót do forum filmu Martyrs. Skazani na strach

Podajcie jakies inne tytuly podobne do tego arcydziela bo mam niedosyt....

reniferex

oglądałeś " Frontière(s) " ?? :)

ocenił(a) film na 8
mada1988

Ludzka stonoga i ludzka stonoga 2.

ocenił(a) film na 9
mada1988

Frontieres o podobnej skali, ale odmiennej treści. Oba równie mocne, ale chyba jednak Martyrs wydaje mi się bardziej wstrząsający.

ocenił(a) film na 8
mada1988

frontiers dno bez stylu bez sensu

ocenił(a) film na 8
reniferex

może Blady Strach

ocenił(a) film na 9
eigna

Dobry, mocny, ale odbiega od Martyrsa.

ocenił(a) film na 8
dareus79

no rzeczywiście, Martyrs jest jedyny w swoim rodzaju - bynajmniej dla mnie, ciężko znaleźć coś podobnego ;p

ocenił(a) film na 5
eigna

bynajmniej nie oznacza przynajmniej:) ale to tak na marginesie

ocenił(a) film na 8
zwyklaania

rzeczywiście, ale siara :p

ocenił(a) film na 8
eigna

mozna porownywac z martyrs. blady strach godny polecenia zblizony klimat ale mniejszy poziom szoku

reniferex

Srpski Film. Przy nim to wszystkie chore filmy wypadają blado

ocenił(a) film na 4
Agresja

dokładnie. Ale ja jeszcze polecę visitor q, klasyczne : salo, 120 dni sodomy. Ostatnio widziałam całkiem ciekawe the excision. I może nie są obrzydliwe, ale zdecydowanie chore i dziwne : Gummo oraz Julien donkey-boy

Vanillia

też widzialam ostatnio excision i faktycznie bardzo ciekawy film. Główną aktorkę znam tylko z roli w serialu 90210 a tu takie zaskoczenie

ocenił(a) film na 3
Agresja

Srpski Film rzadzi w tej dziedzinie jak narazie ;p

ocenił(a) film na 9
Agresja

Tego filmu sklasyfikować nie potrafię. Srpski Film jest... dziwny,a le rzeczywiście porąbany.

użytkownik usunięty
Agresja

akurat przy Srpskim nie jestem w stanie wymyślić racjonalnego powodu stworzenia tego filmu.

ocenił(a) film na 8
Agresja

srpski film ryje głowę, ale nie tak bardzo jak martyrs w skali zrycia martyrs 10/10 srpski 9/10

reniferex

Też chciałem zaproponować Ludzką Stonogę. Zwłaszcza dwójeczka jest hardkorowa:) Pozatym oczywiście Hostel. A Frontiere(s) bardzo słaby.

ocenił(a) film na 4
Nadgnity

Hostel to słabe komercyjne i już było x 10 nic nowego :P

ocenił(a) film na 9
Nadgnity

Hostel - inny klimat, mnie przygnębiający. Stonoga - bardziej chory film niż Martyrs.

ocenił(a) film na 8
Nadgnity

hostel nie pasuje ma inny styl i klimat

ocenił(a) film na 8
Movie_Crash_Man

z drugiej strony dalsze sceny tego filmu są też na temat uwięzienia i torturowania...hostel potrafił zaszokować i wciągnąć na swój sposób.

ocenił(a) film na 8
Nadgnity

ludzka stonoga tania. Jeśli zaakceptować aktorstwo i umowność tak zdecydowanie potrafi zryć głowę.

ocenił(a) film na 1
reniferex

Kac Wawa

użytkownik usunięty
vince25xx

KacDebil.

ocenił(a) film na 8
vince25xx

kac kupa

reniferex

no to może Shogun sadism wali na psyche dosyc konkretnie wyżej wymieniony Srpski film, no i serię Guinea pig :) miłej zabawy

ocenił(a) film na 8
tomus1125

guinea pig to dno nie warte chwili czasu, a shogun sadism to podobne dno ... cienizna

Movie_Crash_Man

to co powiesz na inny zestaw:
Salo
reGOREgitated sacrifice
murder set pieces
? :)

ocenił(a) film na 8
tomus1125

salo to już coś więcej niż dno. Chory film z własnym wykreowanym światem. Silący się na nieco forme paradokumentu.
Przekonujący. Tak myślę, że potrafi zryć czerep, ale tak troszkę tylko. Obejrzałem ten film ze 3 razy. Salo buduje wszystko powoli i stopniuje i w sumie to inny troche film,a a martyrs wali z grubej rury. Salo w kategorii zaszokowania TAK z 6-7/10 srpski film 9/10 a martyrs 10/10 reszty nie znam.

Movie_Crash_Man

na mnie martyrs aż takiego wrażenia nie robi, chociaż kiedy go oglądałem nie byłem zahartowany i byle hostel mnie szokował, no ale rózni są ludzie... a reGOREgitated sacrifice to już zdecydowanie wyższy poziom, miazga po całości.

ocenił(a) film na 8
tomus1125

mam nadzieję, że jakaś psychologiczna groza tak jak w martyrs bo jak to kolejne gurotesuku czy guinea pig (czyli gówno) to nawet nie ma po co odpalać tego szamba.

ocenił(a) film na 9
reniferex

ichi the killer, fathers day, lik wong, kalwaria, moja miłość pływa w kanałach (mavela)

ocenił(a) film na 9
bolszewik

no i ,,zimny pocałunek"

ocenił(a) film na 8
bolszewik

kalawaria to swietny film. Tam groza nie opiera się na tonie flaków. Kalawaria jest rewelacyjna moja ocena 10/10 ale to zupelnie inny typ grozy duzo ambitniejszy od martyrsa.

ocenił(a) film na 7
reniferex

The Turtured & I Split on Your Grave :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Rott

Polecam francuski Inside bardzo dobry i trzyma w napieci do konca

reniferex

Można obejrzeć wiadomości, albo prasę codzienną poczytać.

ocenił(a) film na 7
reniferex

To są dla was chore filmy? Proszę was. Srpskim filmem jarałem się do czasu, gdy nie usłyszałem o Man Behind The Sun czy inaczej Hei tai yang 731, a ludzka stonoga to po prostu zwykły, pozbawiony fabuły i denny gniot. Tak pro po Hei tai yang 731 wydarzyło się na prawdę, a film nie przedstawia wszystkich rzeczy. Działy się gorsze, lecz myślę, że członkowie jednostki 731 nie bardzo chcą o tym rozmawiać.

reniferex

wszyscy dyskutanci tego ,,tematu'' a zwłaszcza reżyser i scenarzysta tego filmu powinni być pod stałą i ścisłą obserwacją, dozorem psychiatryczno policyjnym.....no z całą pewnością film ten jeśli się komuś on podoba i ,,kręci'' - to wszystko oznacza jedno, skłonność do ciężkiej i głębokiej psychopatii.

ocenił(a) film na 5
reniferex

Skoro szukasz, to najbardziej popieprzony a jednocześnie sklejony. Może troszke przynudzać ale całościowo jest na maxa pojechany. I dobry zarazem. http://www.filmweb.pl/film/Gozu%3A+gangsterski+teatr+grozy-2003-115798

reniferex

Proponuję obejrzeć ten film a na pewno się nie zawiedziesz , dla mnie to nr.1 w pojechanych filmach.
http://www.filmweb.pl/film/Bijit%C3%A2+Q-2001-115800

ocenił(a) film na 8
6058145

bardzo fajny film rodzinny