PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630888}

Mama

2013
5,9 89 tys. ocen
5,9 10 1 88883
4,5 21 krytyków
Mama
powrót do forum filmu Mama

Inna Mama

ocenił(a) film na 5

Sama jestem mamą rocznej dziewczynki i na dodatek w ciąży może dlatego film mnie bardziej
wzruszył niż przestraszył.
Przy samych napisach początkowych , kiedy ukazane były rysunki dziewczynek, już myślałam że
wyłączę film z nadmiaru emocji - cały czas miałam przed oczami obraz jakby to moje dzieci
miały zostać w lesie same.
Cały film nie zrobił na mnie większego wrażenia , momentami irytował.
Gra aktorska? Można o niej mówić tylko jeśli chodzi o dziewczynki.
Scena finałowa - przez wielu krytykowana - u mnie chyba znowu emocje przyćmiły wszystko.
Byłam bliska łez kiedy Lilly wybrała mame.

Także w moim przypadku : włączyłam horror - zobaczyłam melodramat

ocenił(a) film na 8
piernisiowa

ja również miałam podobne odczucia..momentami się bałam, momentami płakałam jak bóbr.. zakończenie przerysowane i smutne..
żal mi tej Lily-taka niewinna i bezbronna istotka

misag

Parę razy pochodziłem do tego filmu i rezygnowałem. Wasz opis zainspirował mnie do kolejnej próby zobaczenia tego filmu. Czyżby potwór leśny stał się matką dziewczynek w myśl zasady "nie ta matka co urodzi ale ta wychowa"?

uln

na to wygląda

witold66

Niestety nie dałem rady. Może kiedyś... zobaczę do końca ten.

piernisiowa

''Cały film nie zrobił na mnie większego wrażenia ''
dziwne że piszę to kobieta która ma dzieci. nie zrobił większego wrażenia? a powinien potworne, jak to że kobieta (duch?) zabiera dzieci, zabiera im bycie szczęśliwe z rodziną która też je kocha, szansę na dorastanie w normalnych warunkach. ona sobie robi im krzywdę. to powinno robić wrażenie. jak ktoś może być tak samolubnym i myśleć tylko o sobie bo ona nie ma dziecka. ja siedziałem cały podminowany bo nie mogłem zrozumieć postępowania tej mamy.

witold66

Inspirujesz do kolejnej próby zobaczenia tego film, ale nie na noc. Wolę nie mieć koszmarów sennych.

uln

cieszę się. z drugiej strony nie chcę być tym co cię namówił a okażę się że to dziadostwo, bo film nie jest jakiś mega super (jak dla mnie) ale można obejrzeć. ja nie żałuję że to zrobiłem.