Znacie jakieś inne smutne filmy o zwierzętach? niekoniecznie psach mogą być też konie itp.
japońska Lisiczka
http://www.filmweb.pl/film/Lisiczka-2006-303642
i pytasz o smutne czy wzruszające w końcu, bo to nie to samo?
No to polecam w bazie filmwebu zaznaczyć w gatunkach Dramat oraz Familijny i przelecieć kilka stron. Na pierwszych dziesięciu masz już mnóstwo tego typu filmów, jakieś 15-20
Agencie podaj łapę [familijny, lecz fajna kreacja psa]
jeszcze był taki jeden film o dzieciaku i psie, który 'zagryzł' owce i potem były sprawy, ale tytułu nie pamiętam
A kojarzysz może film, gdzie dzieciak miał psa (pewnie jakiś labrador), co wpadł pod samochód, a potem duch tego psa pomagał dzieciakowi?
Nie wiem, co mnie bardziej zaskoczyło: to, że film ma tylko 9 głosów, czy to, że znasz go mimo tych dziewięciu głosów :D. Wielkie dzięki!
Ciekawe jest też to, że szukając filmu wpisywałem Magic Dog, okazało się, że na plakacie widnieje właśnie 'My Magic Dog', a w filmwebie można go znaleźć pod 'Ghost Dog'
Jak powiedziałeś, że to jest duch psa więc wpisałem Ghost Dog na filmwebie i znalazłem ;)
Ja osobiście mogę polecić: zaklinacz koni, uwolnić orkę, zatoka delfinów (ale to nie jest najprzyjemniejszy film i ja do dziś żałuje że go obejrzałam), Król Lew:), Koszykarz Buddy, Temple Grandin(trochę inny niż pozostałe ale także polecam :))
"Niezwykła podróż" i "Paulie - gadający ptak", polecam :). Kojarzę też film o dzieciaku, który uciekał na koniu przez Stany, bo ojciec nie pozwolił mu go zatrzymać, a był źle traktowany przez nowych właścicieli (czy coś w tym guście). Pamięta ktoś może tytuł?