PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640547}

Mój brat diabeł

My Brother the Devil
2012
6,2 750  ocen
6,2 10 1 750
Mój brat diabeł
powrót do forum filmu Mój brat diabeł

o czym jest ten film ?i czy warto obejrzec

użytkownik usunięty
parsxzywykutafon

Nie warto.
Ten film to gejowski remake American History X . Fabuła nie wyszukana i prosta. Mianowicie: w imigranckiej dzielnicy Londynu, jeden z gangsterów postanawia zmienić swoje życie, widząc śmierć swojego przyjaciela, i postanawia uczciwie pracować. Udaje mu się to, ale jednocześnie zostaje gejem. Tymczasem jego młodszemu bratu imponuje gangsterskie życie, więc stara się być członkiem jednego z gangów. Starszy brat, zajęty zabawianiem się ze swoim kochankiem, próbuje nieudolnie mu w tym przeszkodzić.....

Przykro , że podobne filmy powstają. Zamiast ukazać wychodzenie z patologicznych środowisk, ten film promuje homoseksualizm.
Szkoda czasu, odradzam.

fuuuuuuuuuuuuuuu! to mi wystarczy , z daleka od takich filmoe. dzieki serdeczne . pozdro

ocenił(a) film na 7
parsxzywykutafon

A ja polecam ten film darkman jest homofobem więc mu się coś nie podoba trzeba być otwartym na każde kino takie sytuacje mogą mieć miejsce w prawdziwym życiu wiec czemu by tego nie obejrzeć na ekranie zwłaszcza że film jest dobrze zrobiony nie wpycha widzowi nic na siłę a zwrot sytuacji w której "Rush" poznaje przyjaciela i rodzi się między nimi coś więcej uważam za intrygujący i ciekawy ten film pokazuje że europejskie kino jest bardzo dobre i różni się znacznie od tandety zazwyczaj Amerykańskiej moim skromnym zdaniem warto poświęcić czas na ten film mnie jest ciężko zadowolić zazwyczaj filmy oceniam na 1-4 ale ten jest po prostu dobry i daje mocne 7/10 i byłbym ciekawy twojej opinii po jego obejrzeniu.

ocenił(a) film na 7
D3Mania

Popieram ! - dobre ! - mocne ! - brytyjczycy potrafią ! - 7/10 !!!

ocenił(a) film na 2
parsxzywykutafon

pedalskie gówno. nie polecam. a do tego bardzo słaba reżyseria, wręcz tragiczna. film nie ma nic wspólnego z angielskimi dramatami typu dog pound czy zebra crossing.

mario1885

pedalskie gówno??? jesteś nie tylko homofobem ale też zwykłym prostakiem... Znam kilku gejów i po Twojej wypowiedzi mogę stwierdzić, że nie dogadałbyś się z nimi... Za wysoki poziom dla Ciebie...

ocenił(a) film na 2
leondubois

na szczęście nie mam zamiaru się z nimi dogadywać za to ty na pewno dogadujesz się nieźle. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
mario1885

Co za debil pedalskie gówno? Chyba nie wiesz co piszesz oprócz tego że rola aktora co grał Rasha miał stać się gejem to film pokazuje realia obcokrajowców czyli bieda i walka o pracę